streda 11. januára 2017

Základná životná filozofia opravdivej ezoteriky

Základná životná filozofia nemôže byť náboženstvo, pretože byť kresťanom znamená byť obeťou čiernej mágie. Ateizmus a sekularizmus (nenáboženskosť) je lepší ako náboženstvo, pretože tak aspoň človek nie je aktívnou obeťou náboženského systému, ktorý v samom základe vznikol na zotročenie ľudí. Ezoterické presvedenie je najbližšie ku pravde so všetkých bežne vyskytujúcich sa presvedčení a toto presvedčenie vnímam ako najviac pozitívne.
Z radosťou sledujem ako sa Českej ezoterickej komunite darí (na Slovensku sa ezoterickej komunite zďaleka v takej miere nedarí).
A druhej strane Česká ezoterické komunita má aj svoje slabé miesta a slabé stránky a tomuto by som sa chcel aj v tomto článku venovať: kde robí ezoterická komunita chybu a čo by mala vylepšiť:
Za problém považujem nadmernú komercionalizáciu (ľudia sú schopní vyhodiť veľké peniaze na veľké hlúposti), mnohí ľudia si namýšľajú že majú výnimočné schopnosti a svoje schopnosti nadhodnocujú.
Intenzívna práca na seba je viac ako chodiť na rôzne drahé ezoterické kurzy, semináre a meditácie.
S biznisom to ezoterické komunita preháňa – ak si to porovnáme s rôznymi kresťanskými aj katolíckymi spoločenstvami, tak kresťania sa vo svojich spoločenstvách vzájomne stretávajú a modlia bez komercie: teda zväčša neplatia žiadne peniaze za nejaké spoločné akcie, prípadne ide o symbolický poplatok. Pri ezoterických akciách je to pravidlo a samozrejmosť, že sa za danú spoločnú meditačnú akciu platí a častokrát aj absurdná suma.
Chyba v súčasnej ezoterickej komunite je aj to, že sa zabúda na tú najzákladnejší najdôležitejší typ meditácie a tým je energetické predýchavanie a prečisťovanie čakier.

Teraz budem písať o tzv. základnom filozofickom presvedčení, ktoré by sa v ideálnej kultúre a v ideálnej spoločnosti malo vnímať ako samozrejmosť sa toho riadiť. Ja osobne túto vec vnímam ako samozrejmosť, ale pre väčšinu ľudí je táto vec úplne nová. Tiež som presvedčený o tom, že pre našich Slovanských predkov ktorí vyznávali vyspelú „šamanskú kultúru“ bola táto vec tiež vnímaná ako samozrejmosť.
Kým v Českej ezoterickej komunite sa hovorí prakticky výlučne len po pozitívnych pojmoch ako je láska, dobro, pozitívne a optimistické myslenie, skutočná a pravá „ezoterika“ zostáva vo svoje najzákladnejšej podstate úplne nepochopená (hoci spomenuté veci v ezoterickej komunite sú samo o sebe dobré).

Základ a podstata ezoteriky by po správnosti malo byť intenzívne a tvrdo na sebe pracovať. Pracovať na zmene, transformácii seba samého.
Pracovať na sebe by človek mal neustále, celý život, bez ukončenia. Človek nikdy nebude dokonalý a stále by mal na sebe pracovať – povedať si že už som si na sebe dosť popracoval a môžem s tým skončiť by bola chyba.
„Ezoterický“ človek by mal svoju prácu na sebe brať aspoň tak vážne ako berú vážne svoju vieru kresťania v kresťanských spoločenstvách alebo ako berú moslimovia svoju vieru. Pre pochopenie celej tejto veci viac tu http://samanizmuss.blogspot.sk/2017/01/co-pozitivne-si-mozeme-zobrat-od-islamu.html
Súčasná ezoterická komunita sa má čo od učiť fanatických kresťanov: aby pracovali na sebe aspoň tak vážne a intenzívne ako fanatické kresťanské komunity/spoločenstvá berú vážne svoju vieru.

Istý šamanský učenec tiež hovorí, že ak chce človek dosiahnuť v duchovnom raste nejaký významný úspech (ako je napr. astrálne cestovanie) musí sa dať do toho celý, musí to brať veľmi vážne a musí na sebe tvrdo pracovať. Bez práce nie sú koláče.

V rámci správne pochopenej ezoteriky by mala byť vnímaná ako samozrejmosť aj ďalšia vec: úprava rebríčku hodnôt. V rebríčku hodnôt mať na prvom mieste duchovný rast a prácu na sebe. Na druhom treťom a ďalších miestach nie je nič – tak by to malo byť ideálne – našou jedinou hodnotou je duchovný rast. U nábožensky fanatických kresťanov alebo moslimov je vnímané ako samozrejmosť to čo by mnohí ľudia vnímali ako extrém – dať všetku energiu do náboženstva a viery – dať sa do náboženstva celý.
Mimochodom aj v rámci katolíckych kresťanských spoločenstiev je častou vecou tzv. zasvätenie, je to niečo podobné ako rehoľné zasvätenie, avšak daný človek nie je v kláštore, bežne chodí do práce, nemá rehoľný hábit, a jeho povinnosťou je dodržovať celibát a každý deň sa modliť predpísané modlitby. Toto zasvätenie, tzv. sľub môže byť uzavretý na niekoľko rokov a potom sa obnovuje, alebo veľmi často je doživotné, ktoré platí do konca života (podobne ako kňazské svätenie).

Ak sa v rámci ezoterickej komunity nebude brať duchovný rast aspoň tak vážne ako to berú kresťania v kresťanských spoločenstvách, tak to bude o ničom.

V ideálnom prípade by bolo dobré, ak by vznikla ezoterická komunita ľudí, v ktorej by sa ľudia naozaj vážne riadili horeuvedených pravidiel.

Individuálne si môžete dať za predsavzatie že sa budete týchto pravidiel riadiť aj vy. Dajte si za predsavzatie si tieto horeuvedené veci každý deň pripomínať a sami seba sa snažte kontrolovať do akej miery sa vám darí to dodržiavať.

Nevzdávať sa
Meditácia je ťažká cesta. Človek sa ľahko znechutí robení meditačných techník, pretože mnoho krát to ide veľmi ťažko a výsledky nie sú žiadne. Človek veľmi ľahko upadne do frustrácie a znechutenia a rád by s meditáciou definitívne skončil a vykašľal sa na to.
Ale zoberme si fanatických kresťanov s kresťanských spoločenstiev. Napriek tomu že viera im nič nedáva a kvôli vysávaniu energie od démonických bytostí supai majú ešte viac utrpenia v živote ako nenáboženskí ľudia, to s vierou nevzdávajú a fanaticky vyznávajú náboženstvo aj ďalej.
Je veľmi dôležité nevzdávať to.
Prečo by sme nemohli meditáciu brať aj my aspoň tak vážne ako ju berú vážene fanatickí kresťania alebo moslimovia svoju deštruktívnu vieru? Tak preto to nevzdávajte aj napriek neúspechu!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára