pondelok 9. januára 2017

Rôzne druhy šamanských spoločenských akcií

Intenzívny kurz šamanských meditačných techník (návrh)

Takýto kurz by bolo možné zorganizovať napr. aj v rámci areálov školských internátov (niektoré areály internátov sú spojené so školou a telocvičňou). Výhodné by bolo tiež, ak by bol tento kurz napr. aj v penzióne blízko prírody. Dĺžka trvania kurzu by bola 2-4 týždne.
Pôjde o relatívne ťažký a náročný kurz pri ktorom je treba mať veľa sebadisciplíny – nič vhodné pre lenivcov a ľudí so slabou vôľou.
              Tento kurz môže byť analógiou k tomu čo katolícki kresťania hovoria duchovné cvičenia alebo duchovná obnova. Tak trochu sa dá povedať, že ľudia si na pár dní vyskúšajú byť tak trochu mníchmi. Kurz bude mať prísny režim, avšak jeho výsledky budú stáť zato. Ľudia sa vrátia z kurzu naozaj premenení a „znovuzrodení“ , s trvalo otvorenými čakrami so schopnosťami liečiť alebo s potenciálom astrálne cestovať. Absolvent tohto kurzu môže absolvovať ako nasledujúci kurz, kurz astrálneho cestovania.
              Programová náplň kurzu bude to isté čo sa popisuje v článku „Spoločné šamanské meditačné akcie: predýchavanie/aktivovanie čakier“ s tým, že 1/3 času budú prestávky či už vo forme spánku alebo prechádzok po prírode. Na kurze by sa mohli trénovať aj iné meditačné techniky ako napr. telepatické rozjímanie, atď. V rámci programu budú mať ľudia vyhradený čas aj na individuálnu poradňu/konzultáciu so skúseným mníchom so šamanského rádu, kde sa budú ľudia radiť, aby robili meditačné techniky správnym spôsobom.
              Frekvencia akcií môže byť 1-2 krát do roka, letné a vianočné prázdniny.

Meditačné akcie vedené skúseným mníchom: prenos energie

Takýto druh akcií by bol viac vhodný pre pasívnejších a lenivejších ľudí – nevyžadovalo by si to nejakú tvrdú námahu. Prenos energie by zabezpečil skúsený mních so šamanského mníšskeho rádu. 
Frekvencia akcií by bola v ideálnom prípade raz za týždeň (napr. každú nedeľu), vstupné by bolo voľné nakoľko s komercionalizáciou nie sú dobré skúsenosti. V ideálnom prípade by sa tieto akcie konali vo viacero mestách naraz, takže by bola akcia prístupná maximálnemu počtu ľudí. Akcie budú vylepšené o to, že nebudú slovne navigované – maximálne len raz za 5 minút mních povie jednou vetou čo majú ľudia robiť. Všetky podrobné pokyny budú mníchom vysvetlené v krátkej prednáške pred samotným začatím meditácie.

Psychedelické akcie

V rámci šamanskej osvetovej organizácie môžu existovať aj tzv. psychedelické akcie. Akcie sa budú diať poležiace napr. v telocvični a napr. priebeh akcie bude dohliadať lekár. Cieľom bude dosiahnuť opustenie tela, môže to byť spojená aj s meditáciou či šamanským rituálom. Existujú aj veľmi vhodné a dobré látky na opúšťanie tela, ktoré ešte nie sú na zozname zakázaných látok. Ak sa bude šíriť silná osveta, že neide o návykové a zdraviu škodlivé látky a bude sa vytvárať takýto pozitívny tlak na vládu, je možné, že vláda bude mať pre to pochopenie a nebude tieto látky dodatočne na zoznám zakázaných látok pridávať http://drogy.wz.sk/clanky/najlepsie-latky-na-opustanie-tela-na-akom-principe-funguju-halucinogenne-latky-a-psychiatricke-lieky
Hoci riziká pri NMDA antagonistoch pri odbornom používaní sú naprosto smiešne, predsa je dobré ak dotyčný človek podpíše, že ide na vlastnú zodpovednosť, lebo kvôli jednému súdnemu sporu by mohla mať celá šamanská organizácia vážne nepríjemnosti. Lekárom sa chyby „prepečú“ (odpustia) dokonca aj vtedy ak im na operačnom stole zomrie pacient z anestézy, ale šamanskej organizácii sa ani najmenšia chyba odpustiť nemusí hlavne z dôvodu prípadných agresívnych zlomyseľných mediálnych útokov. Samozrejme tu ide o omnoho viac bezpečnú činnosť ako anestéza.

Druh „šamanskej“ spoločenskej akcie, šamanského intenzívneho kurzu: intenzívna individuálna práca na sebe

Mohlo by ísť o využitie priestorov internátu v prázdninovom období. Podstata kurzu by spočívala v tom, že každý by mal sám vyhradenú svoju vlastnú izbu, kde by na sebe pracoval sám v tichu a samote. Je treba sa naučiť vidieť mysticizmus, krásu a harmóniu v tichu a samote, po správnosti by to človek nemal brať ako utrpenie. Väčšinu času by sa trávilo touto činnosťou. Výhoda je že človek tu má priestor na svoj hlboký vnútorný a tiež priestor na hlboké telepatické rozjímanie, rozjímanie a telepatiu so svetelnými bytosťami (bytosti svetla môžu danému človeku poslať nejaké informácie, ktoré mu pomôžu v duchovnom raste).
2-3 krát do dňa by mohli byť spoločné stretnutia, kedy by mních venoval ľuďom krátku prednášku ako postupovať danú meditáciu, povzbudil by ľudí v takto náročnej akcii, dal by dobré rady v problémoch, ktoré by ľudia v danej chvíli mali. Tiež ľudia by navzájom hovorili ako im to ide, vzájomne by si radili, hovorili by o svojich pozitívnych zážitkoch z meditácie ale aj problémoch a mních im bude radiť.
Účastník by sa mohol v ľubovoľnej chvíli počas dňa poprosiť o pomoc mnícha aj individuálne medzi štyrmi očami.
Dĺžka takéhoto kurzu by mohla byť 5-14 dní.
Tento druh kurzu považujem za najviac prínosný.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára