streda 11. januára 2017

Ísť "cestou šamanizmu"

Pod "cestou šamanizmu" myslím to, ak sa niekto rozhodne "praktizovať" šamanizmus a myslí to naozaj vážne.
Pod pojom šamanizmus myslím "ortodoxné" meditačné techniky pôvodného šamanizmu, najmä pôvodných kmeňových Andských a Amazonských šamanov. Ide o meditačné techniky techniky, ktoré nie sú len práznymi ezoterickými výmyslami, ale predovšetkým techniky ktoré sú účinné a naozaj fungujú a zahŕňajú aj astrálne cestovanie, telepatickú meditáciu a prípadne aj lucídne snenie.

Prečo sa ísť "cestou šamanizmu"
Určite sa to oplatí, pretože šamanizmus nie je len niečo teoreritké, ale hlavne praktické. Šamanské techniky vám naozaj pomôžu zvládať problémy každodenného života

Prečo astrálne cestovať? Aký to má význam? http://samanizmuss.blogspot.sk/2017/01/preco-astralne-cestovat-aky-to-ma-vyznam.html
Cieľom je ovládať astrálne cestovanie, čo je už náročnejšia technika. A nielen AC ovládať, ale aj sa naučiť s pomocou učiteľských bytostí mnohým praktickým a účinným technikám a naučiť sa ich ovládať v čo najlepšej kvalite.

Zmena názorov, postojov, svetonázoru
Ak niekto o šamanskom poznaní počuje prvý krát a rozhodne sa šamanimus brať vo svojom živote vážne, cesta šamanizmu pre neho znamená aj zmenu názorov, postojov, svetonázoru. Znamená to prijať nové poznanie - skutočné poznanie - je to opak nevedomosti.
Dôležitá časť tohoto poznania je aj to, že náboženstvo a kresťanstvo nielenže nie je niečo pozitívne s prínosné pre spoločnosť, ale že je zlo ktoré je dielom démonických bytostí. Takýto názor sa nemusí páčiť ani ateistom a už vôbec nie bežnému ezoterickému človekovi. Takýto názor v dnešnej spoločnosti určite populárny nie je.
Vesmír je Inteligencia a nie je "stroj" a preto im nie je jedno, že akí majú ľudia názor na náboženstvo (resp. či je človek aj vyznávačom kresťanstva alebo nie). Nie je im jedno, či daný človek poznanie (a pravdu) uznáva alebo odmieta, pretože to reprezentuje morálny kredit človeka. Človek, ktorý je viac na strane "temnoty" ako "svetla", bude poznanie odmietať a udržovať sa v nevedomosti. Svetelné bytosti odmietnu a nebudú ochotné pomáhať človeku, ktorý zostáva v nevedomosti a klamstve, a považuje kresťanstvo za niečo pozitívne. Morálny kredit takéhoto človeka je nízky. A samozrejme bytosti svetla naopak veľmi radi pomôžu ľuďom, ktorí túžia po poznaní.
(Ale samozrejme nie je všetko len o problematike kresťanstva, nechcem túto tému nejako prehnane zdôrazňovať, ale stále je to celkovo dôležitá téma).

Zmena života, životného štýlu a priorít
Ak sa človek rozhodné ísť "cestou šamanizmu", tak určite to znamená zmena životného štýlu a priorít. Človek by mal zmeniť svoj hierarchicky rebríček priorít. Na prvom, najvyššom a najdôležitejšom mieste tohoto rebríčka by mala byť práve "cesta šamanizmu".
Niekedy sa je rozumné zrieknuť a zdať niektorých priorít, ktoré nie sú pre nás príliš prospešné a predsa na nich lipneme - niekedy máme falošné ciele a falošné priority, ktoré môžu byť často v rozpore s našou skutočnosť slobodnou vôľou, s naším vyšším ja. 
Povinnosťou každého kresťana a moslima je mať svoje zvrátené náboženstvo na prvom mieste. O čo skôr by sme mali mať na prvom mieste my "cestu šamanizmu"? "Náboženská zvrátenosť kresťanstva vs šamanizmus" http://samanizmuss.blogspot.sk/2017/01/nabozenska-zvratenost-krestanstva-vs.html
Ak sa do meditácie nedáte celý, len ťažko môžete očakávať nejaké úspechy.

Vytrvalosť
Meditácia by sa mala robiť s veľkou trpezlivosťou a oddanosťou: na prvé výsledky sa môže čakať dlhšie. Avšak o čo skôr by sme mali byť trpezliví my, keď mnoho fanatických kresťanov vydržia byť dlhé roky do konca života silne a neprestajne fanatický, hoci im náboženstvo nič nedáva? (veľmi krútim hlavou nad bigotnosťou niektorých kresťanov). A nebojte sa šamanské techniky vám toho dajú veľa - ovocie určite príde

Šírenie a propagovanie "cesty šamanizmu"
Tak samozrejme aj toto je rozumná vec. Snažte sa robiť osvetu podľa možnosti len medzi ľuďmi, od ktorých intuitívne cítite, že sú "morálne čistí" a "duchovne pripravený". Ako hovorí Kristus, "nehádžte perly sviniam".
(V niektorých prípadoch je ale rozumné robiť osvetu aj medzi tými najtemnejšími ľuďmi ako sú kresťania, avšak musíte počítať s tým, že títo ľudia sa budú správať veľmi agresívne a nepriateľsky. Dráždiť temné sily nemusí byť vždy príjemné a rozumné, avšak na druhú stranu samotní kresťania sú v extrémnej nevedomosti a potrebujú aspoň počuť pravdu a poznanie šamanizmu o svojom náboženstve. Veľmi to potrebujú.
Osobná diskusia s kresťanmi nikdy nie je rozumná, rozumné je im poslať alebo propagovať link či už článku alebo videa, na ktorom sa hovorí pravdivé poznanie o ich náboženstve).


Zjednocovanie sa
Ľudia s podobnými záujmami, ktorí to myslia so šamanizmom vážne by sa mali vzájomne zjednocovať, pretože v jednote je sila a takto sa ľudia môžu vzájomne povzbudiť a posilniť. Môže ísť s spoločné stretávanie sa, alebo vzájomná komunikácia cez internet.
*******************
Dodatočné informácie: ísť cestou šamanizmu určite neznamená byť duchovným človekom a už vôbec nie preduchovnelým človekom. súhlasím s týmto článkom https://aluska.org/nesnazte-se-byt-duchovni-clovek/

Súvisiace témy
Ako funkcie čakier zodpovedajú za kvalitu nášho života, pozitívne vs. negatívne "náhody", "šťastie" vs "nešťastie" v živote, ako zmierniť utrpenie a komplikácie v živote. Prečo je užitočné a potrebné robiť čakrovú meditáciu? https://www.youtube.com/watch?v=9wjkYTxgyKU
Šamanské učení o čakrách 
https://www.youtube.com/watch?v=PX86wiuob24
Slobodná vôľa" https://vimeo.com/145382899

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára