streda 11. januára 2017

Náboženský Boh vs. šamanizmus a Absolútno

Náboženský kresťanský Boh z pohľadu šamanizmu
(vychádzam z prednášok jedného šamanského učenca)
Sila mysle/myšlienok ľudí je obrovská. Ak sa veľký počet ľudí začne veriť v nejakú predstavu, stane sa to skutočným. Kresťanský Boh je vnímaný so šamanského ako určitá pseudobytosť, ktorá bola "stvorená" samotnými ľuďmi. Nemusí to byť celkom presné vyjadrenie, ale náboženský Boh je v podstate egregor/(myšlienkové pole, ktorému človek zväčša otročí). https://www.youtube.com/watch?v=7g_nmGqUkUQ
https://www.youtube.com/watch?v=rCflpk-O1MA
http://uloz.to/xQF9quu4/ergegory-anatolij-nekrasov-pdf
Človek ktorý je veľmi skúsený v astrálnom cestovaní sa dokáže na kresťanského Boha - túto pseudobytosť aj určitým spôsobom naladiť alebo ju nejako vidieť, vnímať.
                  Pseudobytosť kresťanského Boha si pýta jesť. Potrebuje neustále energiu (aj z dôvodu, aby si udržal svoju existenciu). Náboženský človek svojou vierou v Boha je silne okrádaný o energiu. Túto energiu si potom odčerpávajú démonické bytosti a tie sa tiež ňou kŕmia. Ja ako bývalý fanatický kresťan musím túto vec jednoznačne potvrdiť z vlastnej skúsenosti, že keď som bol kresťan, cítil som značnú stratu životodarnej sily - cítil som ako náboženstvo so mňa odčerpáva energiu.
Tzv. svetelné bytosti mi pri telepatickej komunikácii dokonca vysvetľovali, že bytosti majú veľmi rafinované stratégie: kresťania sú naprogramovaní tak, aby odčerpávali energiu aj nenáboženským ľudom s ktorými sú v spoločenskom styku a komunikácii. Kresťania sú energetickí paraziti, a vždy sa im v spoločenskej komunikácii (napr. v práci) podľa možnosti snažte vyhýbať. Vaša energia bude prenesená démonickým bytostiam. Kresťania sú ako antény na odčerpávanie životodarnej energie. Kresťania sú prostredníkmi medzi pekelnými démonickými svetmi a touto nami viditeľnou realitou. V kresťanoch je veľmi veľa negatívnej energie, snažte sa im vyhýbať (a týka sa to hlavne fanatických kresťanov)

Tiež je zaujímavé, že spomínaný šamanský učenec hovorí,že sa pri astrálnom cestovaní stretol aj s ďalšími pseudobytosťami, ktorí si sami ľudia/kresťania vytvorili svojou vierou - ide o primitívnu rozprávkovou predstavu anjelov s krídelkami. Ako sa sám spomínaný šamanský učenec vyjadril, je rád ak sa vzdiali od astrálu úzko spätým s planétou Zem a nemusí počas astrálneho cestovania pozorovať tieto pseudobytosti.
                  So samotného slova Boh cíti človek prirodzene akýsi odpor, akoby niečo disharmonické, akoby niečo negatívne. Nie je to náhoda. Toto slovo v sebe nesie veľa negatívnej energie a veľa zla. V mene tohoto slova sa vraždilo, krvavo a násilne pokresťančovalo, upaľovalo a dodnes je toto slovo zneužívané náboženstvami. Ja namiesto slova "Boh", používam slovo "Absolútno", keď chcem označiť princíp najvyššieho bytia.

Nie Boh stvoril ľudí ale ľudia stvorili Boha, silou svojich myšlienok.

Zázraky v kresťanstve
Kresťania argumentujú tým, že to ich náboženstvo musí byť predsa len to "pravé" a "pravdivé" nakoľko sa v ich náboženstve sem tam dejú nejaké zázraky resp. nadprirodzené veci. Šamani túto vec nepopierajú. Tým že ľudia vykrmujú a živia energiou svojou vierou pseudobytosť "Boha" (resp. Alláha v prípade moslimov), tak pseudobytosť "Boh" (Alláh) má aj svoju určitú reálnu silu/moc. "Zázraky" sú veľmi vzácne udalosti a je to raritou ale predsa sa sem tam môžu stať.
V kresťanského "Boha" sa ale veriť určité neoplatí, človek musí mnohonásobne viac energie stratiť, aby nejaké energiu aj dostal, resp. omnoho viac energie stratí ako dostane.
**********************
Čo je to skutočný Boh/Absolútno?
Náboženská predstava Boha je samozrejme niečo vyložene zlé.
Skutočný Boh/Absolútno je niečo naprosto odlišného od náboženských predstáv. Svojím spôsobom z určitého uhľa pohľadu je človek od Absolútna veľmi vzdialený. My sa nachádzame na planéte Zemi vo veľmi nízkych vibráciách (preto sme veľmi vzdialení od Absolútna) - je to tu v podstate peklo, život na zemi je extrémnym utrpením.
                  Jednoduchšie vysvetliť čo je to absolútno je možné, tak že si zadefinujeme čo je to vlastne najvyšší druh bytostí s ktorými komunikujú šamani - bytosti apu:
Jeden šamanský učenec túto bytosť opisuje ako niečo ďaleko a neporovnateľne väčšieho, vznešenejšieho, silnejšieho a významnejšieho ako najdokonalejšia a najdokonalejšia predstava náboženského „Boha” ľudí na tejto planéte. To aká je veľká bytosť apu nie je možné popísať slovami ani len náznakom.
Keď je teda najvyšších druh bytosti apu takto úžasná a čo "väčšie" je Absolútno?
                  My ľudia si ani len v náznaku nedokážeme predstaviť čo je to Absolútno. Nie sme schopní Absolútnu pripísať čo i len jedno slovo. Nie sme schopní sa na Absolútno ani len naladiť. Môžeme sa len pokúsiť priblížiť sa k naladeniu na Absolútno (aj takúto meditáciu robiť je správne, potrebné a prínosné).
                  Náboženský Boh je úplne odlišný. V Katechizme Katolíckej cirkvi a vo rôznych teologických knihách je Boh popisovaný nesmierne podrobne, napr. Božská trojica a podobné bláznivé hlúposti. Je to úplný opak skutočného Absolútna. Náboženský Boh je len úbohé strašidlo.
******************************************************************
Kritika náboženstva
Človek je pri vstupe do cirkvi nechutne oklamaný. V cirkvi je mu sľubované, že ho náboženstvo privedie k "Bohu". V skutočnosti cirkev človeka nielenže neprivedie k reálnemu Bohu ale k niečomu vyložené zlému, zotročujúcemu, tomu čo z človeka vycuciava energiu. Kresťanský Boh je len ergogor - nič viac a nič menej.
Náboženstvo nielenže neprivádza ľudí k Bohu, ale ho od nich vzďaľuje. Ateista je v skutočnosti bližšie k Bohu ako kresťan. Ateista je na o niečo nižšej duchovnej úrovni ako náboženský človek - tak to naozaj je.
                  Náboženského človeka netreba zavrhovať - treba ho vnímať ako chudáka - ako obeť - treba ho vnímať ako psychiatrického pacienta, ktorý za svoju chorobu nemôže. Mimochodom to, že náboženský človek verí na absolútne absurdné hlúposti, teda dosť pripomína bludnú duševnú poruchu (teda keď pacient verí na nejaké hlúposti, napr. je úplne pevne presvedšený o sebe že je Napoleon).
                  Keď komunikujem s fanatickými kresťanmi, problém je u nich, že sú natoľko zmanipulovaní a zrobotizovaní, že sa nedokážu čo i len zamyslieť nad tým, či by aj nejaký iný filozofický koncept a pohľad na svet mohol byť správny ako ten kresťanský.
                  Ak argumentujem silnými argumentami aké sú kresťanské nezmysli hlúposti, tak kresťania mi hovoria aby som už s tým argumentovaním už konečne prestal a zapchávajú si uši. Pes zakopaný je v tom, že je pre nich veľmi bolestivé počúvať argumenty spochybňujúce ich svetonázor. Náboženský egregor, náboženský svetonázor si tak veľmi zamilovali, tak veľmi sa s ním stotožnili, že by sa im zrútil celý svet, ak by sa mali vzdať kresťanstva. Pre fanatického kresťana je extrémne bolestivé sa vzdať kresťanstva. Radšej by fanatický kresťan sám seba zničil/zabil, ako by sa mal vzdať náboženstva. Je to pre neho príliš bolestivé. Vzdať sa kresťanstva by pre neho znamenalo zrútenie celého sveta.
                  v žiadnom prípade nie je slobodný, je to úbohý otrok egregorov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára