pondelok 9. januára 2017

Spoločné šamanské meditačné akcie: predýchavanie/aktivovanie čakier (návrh na ako by mohli vyzerať takéto akcie)

Opíšem približnú štruktúru a systém ako by mali takéto kurzy vyzerať.
Organizácia: Prenajme sa telocvičňa alebo iné priestory. Zabezpečia sa miesta na sedenie.
Základná vec sú spoločné meditácie ľudí v skupine.
Ako budú samotné meditačné cvičenia vyzerať? Základná filozofia/(postup) meditácie je nasledovná:
              Pôjde o meditácie po sediace (jogínsky lotosov sed je veľká blbosť). Ľudia si sadnú na stoličky. (Ľudia sa nebudú držať za ruky – v tomto kontexte by to nebolo praktické – aj keď na krátky čas môžu byť aj také meditácie. Stoličku nebudú v kruhu, ale budú normálne v radoch).
Pozícia poležiace nie je dobrá (aspoň nie väčšinu času), nakoľko má človek tendenciu zaspať – až tak veľmi to neodporúčam. Avšak aj to nie je v pohodlnej posteli ale na nie najmäkšej karimatke v hale pri spoločnej meditácii, tendencia podľahnúť spánku počas meditácie nie je až tak veľká – za určitých okolností aj pozícia poležiace môže byť v celku dobrá.
              Počas meditácie bude ticho. Nebude hrať žiadna meditačná hudba ani nič podobné. Vysvetlenie tejto veci: s hudbou počas meditácie som nikdy nemal dobré skúsenosti. Rozptyľuje to zmysli pozornosť človeka smerom von a znemožňuje sa naplno sústrediť do meditácie. Pri hudbe sa človek energeticky prepája s autorom/ tvorcami hudby. Každá hudba má svoje energie (hoci ľudia si to neuvedomujú, je to niečo reálne autentické) a pri meditácii sa nie je dobré prepájať inými cudzími vonkajšími energiami.
V dnešnej dobe "digitálnej demencie" majú ľudia veľký problém pochopiť význam ticha a ticho pri meditácii je pre nich utrpením. Po správnosti ticho by nielenže nemalo byť pre človeka „utrpením“ ale niečo príjemné – v tichu najskôr môžeme vnímať, cítiť Boha/Absolútno. Sám človek je Bohom/Absolútnom. A jediná možnosť ako sa naladiť na seba – na svoju hlbokú vnútornú Božskú podstatu, je v tichu. Ak sa človeku podarí vedomie naladiť aj na vyššie dimenzie, tak človeku akoby náhodou (v skutočnosti nie náhodou) sa začínajú vynárať myšlienky, ktoré človeka v spirituálnom raste posúvajú dopredu. Človek, pre ktorého je ticho utrpením, musí na sebe veľa pracovať, aby sa vyslobodil s otroctva "digitálnej demencie" a našiel posvätnosť a význam ticha.
              Základ meditácie spočíva v tom, že pôjde o predýchavanie alebo sústredení sa do čakier. Jedna možnosť je to, aby si každý predýchaval ľubovoľnú čakru. Ale lepší nápad sa mi zdá to, ak by organizátor hovoril akú čakru je treba v danom momente predýchavať. Po každých 5-15 minútoch sa môže prejsť na predýchavanie ďalšej čakry. Aj viacero ľudí naraz predýchava tú istú čakru, je v tom silná mágia. Každá čakra má svoju energetickú vibračnú hladinu, každá čakra je prepojená s dimenziou určitej vibračnej hladiny. Ak sa bude v spoločnej meditácii pracovať na rovnakej čakre, bude to niečo veľmi silné – všetci ľudia budú energeticky veľmi významne vzájomne prepojení. Na projektore môže byť na obrázku naznačené, že ktorú čakru momentálne predýchavame: presné umiestnenie čakry na tele. Zmena predýchavania čakry bude oznámene do mikrofónu moderátorom, alebo nejakým gongom/zvukom. Môže existovať aj online živé vysielanie takejto meditácie, nech takto spoločne môžu meditovať aj ľudia cez internet. Samozrejme najlepšie so všetkého je byť priamo fyzicky na akcii – tak je energetické prepojenie a efekt meditácie najviac efektívne.
              V rámci organizačného systému meditácii je so zdravotných dôvodov (cirkulácia krvi v končatinách, atď.) aj dôvodov celkovej pohody dôležité, aby ľudia nesedeli v kuse dlhšie 30-45 minút. Preto organizátor vyzve aby sa všetci postavili na 5 minút a meditácia môže týchto 5 minút prebiehať postojace. Samozrejme môžu byť aj dlhšie prestávky.
              Pred začiatkom meditácie bude musieť každý účastník mať za sebou absolvovaný krátky kurz, prednášku, kde mu budú vysvetlené organizačné pokyny a samotný spôsob meditácie.
Problémy: tento druh meditácie nie je vhodný pre ľudí, ktorí majú vážne problémy sa sústrediť. Tiež ľudia sú v súčasnej dobe veľmi pohodlní, ľudia neustále vyhľadávajú pohodlie a takýto druh meditácie je pre nich niečo moc nudné.
Treba robiť osvetu. Ľuďom je treba vysvetliť, že neustále vyhľadávanie pohodlia nie je riešenie. To človeka ani nerobí šťastným. Žiaden úspech človek nemôže dosiahnuť bez námahy. Za každým úspechom je veľa driny.
Šamanizmus nie je viera ale pravdivé poznanie, ktoré reálne funguje a človek z neho môže získať veľa výhod.
(Spoločne predýchavať čakry uvedeným spôsobom môžu členovia rodiny (je to naozaj krásne ak sa vo vnútri rodiny takto spoločne medituje), alebo sa môže na takejto meditácii dohodnúť malá skupina priateľov)

Organizačné záležitosti
Dĺžka/trvanie uvedených kurzov/meditačných akcií: štandardne 1-4 hodiny. Ak pôjde o intenzívnejšiu meditačnú akciu, môže ísť aj o 6-8 hodinovú akciu, kde bude zabezpečený aj obed. Môže ísť aj o druh akcií, ktoré budú analógiou ku katolíckym omšiam, či pravidelným modlitebným stretnutiam vo rôznych kresťanských spoločenstvách
Frekvencia uvedených kurzov/meditačných akcií: v ideálnom prípade môže byť aj každý týždeň buď v sobotu alebo nedeľu
Cenník: už dosť bolo robenia biznisu so spirituality a nechutnej komerčnej ezoteriky s premrštenými cenami. Tieto meditačné akcie by mali mať buď vstup voľný alebo za nejakú naprosto symbolickú cenu. Navyše (hovorím len vo všeobecnosti) asi ťažko môže konkurovať nejaká ezoterická organizácia s vysokými cenami akcií, keď v katolíckych kostoloch sa slúžia omše každý deň a to so žiadnym vstupným. V ideálnom prípade by bolo dobré ak by bolo dobré ak by boli organizátori zamestnaní v šamanskej organizácii na plný úväzok (mimo šamanských kurzov by zasa robili nejakú inú činnosť) – to by si samozrejme vyžadovalo štedrých sponzorov.
Energetické pole meditačného spoločenstva: meditačné šamanské spoločenstvo si vytvorí niečo ako veľmi pozitívny egregor - energetické pole, ktoré bude robiť túto organizáciu veľmi silnou, že bude prúdiť svetlo do celej Európy a ľudia v Európe budú energeticky posunutí smerom dopredu a pozitívne sa to prejaví aj v politike. Energetické pole si vytvorí okolo seba aj ochranu v najširšom slova zmysle (napr. pred kompromitačnými kampaňami, atď)
Meditácie v prírode: nebolo by lepšie mať tieto meditácie na miesto haly/telocvične v prírode?  Príroda má v sebe veľa pozitív ako napr. čistá energia, so silových miest môžem omnoho viac efektívne poslať energiu ostatným. Na druhej strane príroda nie je všeliek. Vonku je vonku vnútri je vnútri. Nevýhoda, že v prírode je človek dočasne a ak sa človek vráti s prírody spať domov eufória pozitívnych energií z človeka spľasne ako bublina. Najviac sa mi daria meditácie v prírode poležiace. Ďalej vážna nevýhoda prírody, že sa mi tam nikdy nedarí tak pohodlne usadiť (nemám tam pohodlné kreslo) ako vnútri doma, nedarí sa mi tam hlavne hlboko koncentrovať, sústrediť, sú tam rušivé vplyvy vetra.
Veľmi pozitívne by bolo ak by vznikol uzavretý kláštor s prísnou regulou podobne ako u kresťanov napr. kartuziáni, kde by mali zakázané sa medzi sebou rozprávať väčšinu času a styk s verejnosťou by bol obmedzený len na pár dní počas roku a tak by mnísi mohli veľmi radikálne rýchlo rásť v meditácii dopredu.

Slovne navigovaná meditácia
Ako najznámejší človek robí tento druh meditácie Petr Chobot. Osobne tento druh meditácie neuznávam. Ani ostatných ľudí čo poznám nemali s touto formou meditácie dobré výsledky. Meditácia je niečo vnútorné – niečo čo človek musí individuálne pochopiť svojou cestou, niečo čo sa nedá pochopiť slovami ale je to potrebné pochopiť vnútorne. Slovne navigovaná meditácia silne „dráždi“ vonkajšie zmysly (sluch) a znemožňuje sa plnohodnotne sústrediť na vnútornú prácu. Pozornosť vedomia je silne sústredená na vonkajšie zmysly a človeku je znemožnené sa plnohodnotne sústrediť do vnútra.
Ľudia na akciách Petra Chobota nie sú vedomí. Nie sú si vedomí aké energie akým spôsobom nimi prechádzajú. Prechádza cez nich veľa energie bez toho aby vedeli, aby si uvedomili akým spôsobom. Vedomí môžu byť jedine vtedy keď je ticho, ak nie je na pozadí hudba ani ľudská hlas.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára