streda 11. januára 2017

Čo musíme vedieť o duchovnom tele pred meditáciou

Človek nepozostáva len z tela ale aj ducha. To je fakt a realita.
Človeka v skutočnosti neriadi jeho mozog, ale duch. Duch je hierarchicky nad mozgom, duch ovláda mozog a riadi ho. Duch a mozog spolu do určitej miery komunikujú.
           Okrajová poznámka: Súčasná oficiálna veda popiera všetko duchovné, veď predsa musíme byť „exaktní“. Základným kameňom súčasnej oficiálnej vedy je ateizmus. Som si na 100% istý, že viacero vedcom čo skúmali mozog, sa podarilo pri výskume mozgu odhaliť, ako ho riadi čosi nepochopiteľné (teda ľudský duch), avšak báli sa medializovať svoje objavy, aby neboli ateistickými kolegami vysmievaní a tiež aby neriskovali kariéru, pre svoj „kontroverzný“ objav.
Kým kresťanstvo vníma ľudský duch ako niečo abstraktné a skôr uprednostňuje pojem „duša“, východná kultúra hovorí o energetickom ľudskom duchu ako o duchovnom tele. Kresťanská filozofia je v podstate o niečo viac materialistická.
           Avšak v Biblii sa spomína existencia duchovného tela. Názor súčasnej kresťanskej filozofie, ako inak, nie je v súlade ani s tou ich Bibliou:
44 Ak jestvuje živočíšne telo, jestvuje aj duchovné.
Duchovné telo je akejsi „energetickej“ podstaty. (slovo energetický nie celkom doslovne vystihuje podstatu)
Duchovné telo je nesmrteľné a po smrti tela, duch opustí svoju fyzickú schránku
Meditácia sa delí na nasledovné typy:
           a) meditácia, ktorá nám zabezpečí spojenie s Bohom/Absolútnom a dostane nás do stavu blaženosti
           b) “tréningom“ mysle dosiahnuť čo najlepšiu komunikáciu a spojenie medzi duchom a mozgom. Takto si dokážeme očistiť svoju myseľ od nánosov a znečistení rôznych psychologických zranení a komplexov. Vo vyšších stavoch výsledný efekt je iný stav vedomia – ide o blažený stav
           c) oživenie duchovného tela pomocou rôznych dychových energetických cvičení. Pri väčšom úspechu výsledkom je „kundalini“. S týmito vecami sa musí pracovať odborne, pretože priveľa energie môže spôsobiť priveľké reálne teplo a poškodiť niektoré orgány. Najviac je ohrozený mozog. Tieto stavy sú sprevádzané svalovou triaškou, ktorá je vnímaná pozitívne pretože sa pri nej uvoľňujú psychické bloky. Človek ktorý sa tejto veci nerozumie to považuje za divné a extrémne „nebezpečné“ javy. Keď takéto niečo vidia kresťania, ktorí o tom nepočuli a nerozumejú tomu, hovoria, že je daný človek posadnutý diablom
Tento druh meditácia úspešne robiť úplne každý, nemusí to byť človek, ktorý mal už odmalička aktívne duchovné telo (ani ja som ho odmalička aktívne)
           Všetky tri druhy meditácie je možné vzájomne kombinovať, spájať ich dokopy. Jeden druh meditácie nadväzuje na druhý a vzájomne sa dopĺňajú
           Okrajová poznámka 1: Je možné prenášať energiu z jedného človeka (ktorý je skúsený v meditácii) na druhého. Pri tejto aktivite sa dejú divné veci, ľudia napr. padnú na zem a a upadnú do tranzu. Existujú niektorí kresťanskí charizmatickí pastori, ktorí zneužívajú niektoré poznatky o meditácii, rozdávajú energiu veriacim a hovoria o tom, že v mene Ježiš dávajú veriacim Ducha Svätého. Predovšetkým ide o nechutnú hypnotizérsku manipuláciu s masami ľuďmi. Mali by vzniknúť zákazy, ktoré prísne ilegalizujú takéto praktiky
           Okrajová poznámka 2: Niektorí kresťania nadobudnú spontánne viac energetické duchovné telá a sú schopní energiu dávať aj druhým do chorých miest. Hovoria, že majú dar od Boha uzdravovať. V skutočnosti však ide o energiu, nie o Ježiša, ktorý uzdravuje.
Presne na rovnakom princípe liečia niektorí liečitelia a účinnosť takejto liečby je niekedy veľmi prekvapivá. Všetky choroby v našom tele sú totiž spôsobené energetickou nerovnováhou či nedostatkom energie v danom mieste. Energetické duchovné telo je v úzkom kontakte aj z fyzickým telom.
           Okrajová poznámka 3: Dnes existuje viacero kresťanov, ktorí si hovoria, že sa im zjavuje Ježiš alebo Mária (ide napr. o vizionárov z Medžugoria alebo rôzne webstránky). V skutočnosti však ide o halucinácie. Halucinácie sú bežné u ľudí, ktorí majú aktívne duchovné telo. Hinduisti na rozdiel od nevedomých hlupákov kresťanov, ak majú nejaké „zjavenia“, dobre vedia, že sú to len halucinácie a zväčša nepripisujú im žiadnu dôležitosť. Je až nechutné vidieť koľko veľa ľudí naletelo nejakej anonymnej katolíckej vizionárke na tejto stránke http://jezis-kristus-varovanie.webnode.sk/. „Úžasným“ zjaveniam Panenky Márie sa venuje extrémistický sektár Anton Selecký na tejto stránke http://www.magnificat.sk/ (Anton Selecký je až taký fanatik, že ho dokonca neuznáva ani väčšina katolíckych kňazov, napriek tomu tento človek má vplyv na veľkú časť veriacich na Slovensku)
           Okrajová poznámka 4: tu je prezentovaná činnosť skutočne profesionálneho liečiteľa a to nielen fyzického tela ale hlavne psychických blokov a komplexov. Vychŕlenie veľkého množstva energie na duchovné telo človeka pôsobí aj na fyzické telo, spôsobí svalovú triašku, zvláštne svalové kontrakcie. Fanatickí kresťania by povedali, že to súvisí s diablom
Energetické duchovné telo je obzvlášť aktívne aj vtedy ak sú dvaja zaľúbení a dokážu sa priťahovať aj bez toho aby sa dotýkali (platí to dokonca aj v prípade homosexuality). To vzájomné priťahovanie je spôsobené intenzívnou výmenou energií.
Obzvlášť intenzívne pôsobenie dvoch duchovných tiel je pri pohlavnom styku.
Veľmi podstatné rozdiely sú medzi duchovným telom muža a ženy. Nie ani tak štruktúra mozgu, ale hlavne duchovné telo spôsobuje, že je psychika muža a ženy veľmi odlišná.
Hovorí sa, že každý človek je iný a na svete nenájdeme jedného rovnakého človeka. Rovnako a v ešte omnoho väčšej miere to platí aj o duchovnom tele. Duchovné telo každého človeka je odlišné a každé ma svoje špecifiká. Každý človek má svoje špecifické duševné vlastnosti. Aj energetické dráhy môžu mať určité menšie odlišnosti medzi jednotlivými ľuďmi.
Podobne ako dedíme genetický materiál po rodičoch z biologického hľadiska, tak dedíme po rodičoch aj duchovné telo spolu z jeho špecifikami, dobrými či aj zlými vlastnosťami.
           Podobne ako anatómia a biológia tela každého národa a rasy má svoje špecifiká a identické črty, tiež duchovné telo každého národa má svoje špecifiká a spoločné vlastnosti.
Šaktipat
Šaktipat je proces, kedy skúsený guru „nalieva“ energiu do čakier ľuďom, ktorí vedia a sú schopní aspoň trochu meditovať. Môže aj dôjsť ku procesu kundalini (silné prúdenie energiu cez chrbticu) a ľudia pri tom prežívajú extatické stavy. Väčšina guruov sú ale samozrejme podvodníci (ako aj guru na nasledovnom odkaze), ktorý sa nechávajú ľuďmi obdivovať, pestujú si medzi ľuďmi kultu seba, neraz sa vyhlásia aj za bohov.
Energiu je možné posielať aj na diaľku cez Skype

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára