streda 11. januára 2017

Vôľa v živote a meditácii, (energetické programy vs. slobodná vôľa)

Pojem vôľa vnímam v meditácii ako veľmi dôležitý, snáď asi najdôležitejší.
A v úvode o téme vôľa v meditácii, napíšem niečo aj o vôli celkovo.

Pravda je veľmi nepríjemná. Väčšina ľudí bohužiaľ slobodnú vôľu jednoducho nemá, resp. ju ľudia majú dosť silne obmedzenú. Väčšina ľudí nemá dostatočne energetizované a prečistené čakry a z toho dôvodu nimi manipulujú rôzne egregory (egregory sú inteligentné kolektívne myšlienkové zhluky, ktoré majú nechráneného človeka veľkú moc ovládať a manipulovať ním) a tzv. energetické programy. Každý človek má do inej miery slobodnú vôľu – niekto menej niekto viac. Každý človek síce vo svojej podstate slobodnú vôľu má, avšak je silne obmedzená inými vplyvmi.

Slobodné rozhodnutia?
Ľudia robia vo svojom živote veľmi veľa rozhodnutí. V podstate každý deň človek robí rôzne rozhodnutia čo urobí a čo neurobí. Hoci každý človek si myslí, že je to jeho rozhodnutia sú jeho vlastné slobodné rozhodnutia, v skutočnosti tomu tak nie je a často ide o rôzne vonkajšie vplyvy.

Vytvorenie si názoru
Ľudia si myslia že svoj názor a názory na najrôznejšie veci si vytvorili slobodne. Daný človek sa môže mylne domnievať že ide o jeho vlastný názor, ktorý si sám slobodne vytvoril. V skutočnosti však daný človek podľahol manipulatívnemu egregoru.
**************
Teraz sa dostávame k tomu najdôležitejšiemu v tomto článku:
Horeuvedený názor na slobodnú vôľu sa môže bežnému človeku zdať dosť kontroverzný, avšak ak človek začne meditovať, tak príde na to, že je tomu tak:
keď sa rozhodnete, že budete meditovať, tak uvidíte aké je to ťažké – uvidíte ako vás niečo ovláda, uvidíte ako ťažké je ovládnuť samého seba, ako ťažké je sa pravidelne každý deň k meditácii vôbec odhodlať, pretože je omnoho ľahšie surfovať na internete na mobile či počítači alebo robiť čokoľvek iné, ako meditovať. Je tiež veľmi ťažké aj vôbec zotrvať pri meditácii dlhší čas pretože neustále sa Vám vnucujú myšlienky robiť niečo iné, nejakú inú činnosť ako meditovať.
Človeka totiž ovládajú tzv. energetické programy, proti ktorým sa brániť nie je zrovna jednoduché.

V meditačných technikách ako celku považujem za najdôležitejšie vedieť ovládnuť seba a svoju vôľu.

Pri meditácii predýchavania čakier, 95% pozornosti venujte práve do vôle, do sústredenie sa na vôľu. Pri meditácii akoby hľadajte kde je zdroj vôle. A silou vôle sa snažte cítiť energiu v čakre.
Máte rušivú myšlienku? Tak silou vôle sa snažte cítiť na energie v čakre a budete ju tam cítiť a rušivé myšlienky pôjdu do úzadia.
Ak toto ovládnete, potom postupne budete vedieť mať „silnú vôľu“ počas celého dňa ako celku: počas celého dňa budete schopný odolávať programom ktoré vás budú nútiť robiť niečo nesprávne/neužitočné – robiť niečo iné ako meditáciu.

K úspechu v meditácii je nevyhnutný k tomu aj správny prístup a to v nasledovnom:
človek sa musí dať do meditácie naozaj celý, nadoraz, na 110 %,
a to ako ako aj z krátkodobého hľadiska, v rámci prítomného okamžiku keď sa vykonáva konkrétna meditačná technika, tak aj z dlhodobého hľadiska (niekoľko dní v kuse).

Meditáciu vnímam ako dosť dramatický "duchovný boj". Boj s energetickými programami, ktoré sa snažia presadiť to aby som sa nevenoval meditácii ale niečomu inému.
Úspech meditácie vnímam podľa toho, ako dlhú dobu sa mi podarilo meditovať počas dňa. Čím dlhší čas sa mi podarilo meditovať počas dňa tým lepšie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára