pondelok 16. januára 2017

„Dosiahnutie viery“ a „križovatka krátkodobého osudu“ (meditačná technika)

Upozornenia:
-tento článok je potrebné pochopiť dosť vnútorne
-pre pochopenie tohto článku je potrebné dosť veľa energie a času. Pre pochopenie článku si ho potrebujete viac krát prečítať a dosť veľa rozmýšľať a rozjímať nad ním, aby ste ho správne pochopili.
-pre správne pochopenie tohto článku je veľmi dôležité mať pred tým prečítaný tento článok http://samanizmuss.blogspot.sk/2017/01/pohlad-samanizmu-na-svet.html

Ide o návod, ktorý má význam hlavne pri stagnácii a neúspechu v meditácii.
Táto „meditácia“ má v sebe prvky meditácie typu rozjímanie prosba o pomoc od svetelnej bytosti a robením afirmácii.

O čo ide
Aj napriek znechuteniu a vedomiu si toho, že sme aktuálne v meditácii neúspešní a nie sú veľmi predpoklady, že by sa nám v nasledujúce chvíle a dni darilo, sa v rozjímaní snažíme hlboko vnútorne pochopiť to, že bytosti svetla sú schopné a majú moc nám reálne pomôcť, docieliť reálny úspech v meditácii s krátkodobého aj dlhodobého hľadiska. Dôležité je aby sme mali vieru, aby sme verili, že je to možné. Nemôže ísť o nanútenú vieru – musí ísť o „vieru“ vychádzajúcu z nášho vnútra. Tiež aj poprosíme bytosti svetla o pomoc.
Rôzne negatívne energetické programy nám môžu robiť v niektorých prípadoch problémy túto vec pochopiť. Vtedy je vhodné vyčkať niekoľko hodín alebo dní a vyčkať na lepšie „astrologické“ podmienky a táto vec nám pôjde ľahšie vnútorne pochopiť.
Celá táto afirmácia/rozjímanie/prosba o pomoc k svetelnej bytosti je v podstate v určitom zmysle analógia ku kresťanskej teológii, resp. časti Biblie kde sa hovorí o sile viery. Samozrejme náboženská viera vo falošného „Boha“, čo je len egregor, kresťania z toho nemajú žiadne výhody lebo tak či onak musia viac energie dať ako dostanú http://krestanstvo.czweb.org/clanky/hlboke-pochopenie-krestanstva-egregor-nabozenstva Ježiš v skutočnosti hlásal gnosticizmus nie kresťanstvo.
Ale teraz znovu k tejto meditácii: V správnom stave „viery“ si uvedomujeme, že v krátkodobom osude, že je tu Možnosť k tomu, aby sme boli úspešní v meditácii. Teda nie sme v presvedčení, že sa to na 100% stane, ale uvedomujeme si, že je tu aspoň možnosť pol na pol že sa to stane, že je tu pravdepodobnosť 50% že dôjde k reálnej Zmene a že sa daná prosba na svetelnú bytosť môže reálne zrealizovať. Túto vec nazývam aj ako „križovatka osudu“, že veríme, že je v našom krátkodobom osude (krátkodobom znamená, to, že nasledujúce minúty sa nám bude dariť v meditácii) nie je len jediná tá možnosť (to jest že sa nám určite dariť nebude), ale je tu aj iná možnosť nášho osudu, že sa ná dariť bude.
                Poznámka: niektoré slová píšem s veľkým začiatočným písmenom, čím chcem naznačiť špecifický význam týchto slov
                Poznámka2: slovo osud je v tomto článku myslené v trochu inom význame ako pri bežnej komunikácii, v širšom význame
***************************************
Toto je asi najviac zaujímavá časť Biblie. Je nutné ju však pochopiť úplne inak ako kresťansky
Evanjelium podľa Marka   –   Mk 11,12–14. 20–24
Neúrodný figovník. – 12 Keď na druhý deň z Betánie odchádzali, pocítil hlad. 13 Zďaleka zazrel figovník s lístím. Išiel k nemu, či na ňom niečo nenájde. Ale keď k nemu prišiel, nenašiel nič, len lístie; nebol totiž čas fíg. 14 I povedal mu: „Nech z teba už nikdy nik neje ovocie!“ A jeho učeníci to počuli.
Viera a modlitba. – 20 Keď ráno išli popri figovníku, videli, že vyschol od koreňa. 21 Tu sa Peter rozpamätal a povedal mu: „Rabbi, pozri, figovník, ktorý si preklial, vyschol.“ 22 Ježiš im na to povedal: „Majte vieru v Boha.“ 23 Veru, hovorím vám: „Keď niekto povie tomuto vrchu: »Zdvihni sa a hoď sa do mora,« a vo svojom srdci nezapochybuje, ale uverí, že sa stane, čo povedal, stane sa mu to.24 Preto vám hovorím: Verte, že všetko, o čo v modlitbe prosíte, ste už dostali, a budete to mať.
Evanjelium podľa Matúša   –   Mt 21,18–22
Neúrodný figovník. Viera a modlitba. – 18 Keď sa ráno vracal do mesta, pocítil hlad. 19 Pri ceste videl figovník. Išiel k nemu, ale nenašiel na ňom nič, len lístie. Preto mu povedal: „Nech sa na tebe už nikdy neurodí ovocie.“ A figovník hneď vyschol. 20 Keď to učeníci videli, zadivili sa a povedali: „Ako to, že figovník tak naraz vyschol?“ 21 Ježiš im na to povedal: „Veru, hovorím vám: Ak budete mať vieru a nebudete pochybovať, urobíte nielen to, čo sa stalo s figovníkom, ale keby ste aj tomuto vrchu povedali: »Zdvihni sa a hoď sa do mora,« stane sa to. 22 A dostanete všetko, o čo budete s vierou prosiť v modlitbe.“

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára