streda 11. januára 2017

Význam kryštálov v šamanizme

Najprv trochu úvodu do vedy: geológie:
Kde sa nachádzajú kryštalické horniny a ako ich nájdem?
Dajú sa nájsť pomocou geologickej mapy alebo v riekach. Ak je to napr. na geologickej mape v lese, je možné ľahko nájsť v lese vyčnievajúci kameň, ktorý zodpovedá danému minerálu. V prípade vhodnosti kameň môžete rozbiť na menšie kúsky aby ste nemuseli domov vláčiť ťažký kameň. Je to možné pomocou kladiva, geologického kladivka, alebo hodiť jeden kameň o druhý. Ak geologická mapa ukazuje že sa tak kryštalický minerál nachádza, je vhodné miesto na nájdenie minerálu aj malý potok.
V prípade väčších riek kdekoľvek nájdite hladký tvrdý kameň, čo by malo zodpovedať kremeňu alebo kremencu. Pri zisťovaní určenia správneho horniny, vždy geológ daný riečny kameň rozbije aby videl jeho zlomový prierez. Z povrchu vyhladeného riečneho kameňa toho geológ veľa nezistí.
Kryštalické horniny sa nachádzajú na všetkých pohoriach jadrového pôvodu.
                   Z vedeckého geologického hľadiska sa za kryštalickú horninu považuje aj žula a z nich je mnoho pohorí Slovenska (aj veľmi veľa plochy Česka tvorí žula). 
                   Kryštalická hornina je aj kalcit: jeho kryštalickú krásu je vidieť až po jeho rozbití, keď je vidieť zlom. Inak to vyzerá len ako nejaký nudný vápenec.
Kým kremeň a žula sú horniny chemicky kyslého charakteru, kalcit je hornina s nízkou tvrdosťou zásaditej chemickej povahy (zásadité PH). Kalcit ľahko nájdete vápencových kameňolomoch. Alebo môžete ho hľadať medzi vápencovými kameňmi, rozbíjať jeden kameň za druhým v podľa prierezu pri trochu šťastia narazíte na na kryštalický lesknúci sa prierez.
Len pre zaujímavosť tvrdosť kremeňu je rovnaká ako tvrdosť ocele.
                   Výhodné je robiť šamanskú energetickú techniku predýchavania čakier priamo na kryštalických skalách či balvanoch. Meditovať na pohorí ktoré je celé z kremeňa či kremenca je naozaj veľký zážitok.
                   Mať doma v izbe kryštál je výhodné - kryštál vysiela pozitívne energie a pohlcuje negatívne. Avšak raz za čas je potrebné kryštál energeticky prečistiť v slanej vode. Slaná voda má špeciálne vlastnosti, že dokáže pohlcovať negatívne energie. Nechajte kryštál vymočiť v slanej vode minimálne 3 hodiny a potom vodu vylejte. (mimochodom aj plávať v mori v morskej vode je výhodné, energeticky nás to prečisťuje). 
                   Ja osobne mám to velikánske šťastie, že mám blízko lesný potok plný kremeňa a kremenca, takže raz za čas tam idem kamene zameniť, nevyužívam možnosť čistenia soľou.
                   Farba daného kryštálu nie je podstatná - je to ezoterický nezmysel. Farba kryštálu je len prímes nejakej chemickej zlúčeniny, ktorá kameň zafarbuje. Podľa môjho názoru ideálna hornina je biela alebo priesvitna farba, bez akýchkoľvek prímesí.

Energetické techniky s kryštálmi. Ako využiť kryštály vo svoj prospech?
--prvé tri dolné čakry sú energeticky najviac znečistené, pretože majú najnižšiu vibráciu a najviac ich používame, máme v nich najviac zameranú pozornosť. Negatívna energia môže mať podobu čierneho slizu, chumáčov, ihlíc, obručí okolo čakry, môžu to byť inteligentné programové zhluky negatívnej energie. Zoberme si kryštalickú horninu/minerál a snažte do neho vydychovať negatívnu energiu. Ja osobne priamo v potoku si nájdem kremeň hneď do neho vydychujem negatívnu energiu. (Príroda má silnú čistiacu schopnosť a kameň sa neskôr prečistí, ak ho znovu vrátim do potoka)
Dôležité upozornenie: moje osobné skúsenosti s prečisťovania spodných čakier kryštálmi sú veľmi pozitívne: veľmi efektívnym a silným prečistením spodných čakier sa mi významne začala zlepšovať kvalita života, v osude sa mi začali hromadiť viac pozitívnych "náhod" a negatívnych "náhod" začalo byť menej
--kamene pre vyššie čakry môžu pôsobiť skôr ako antény pre energiu, posilňovať energetické prúdenie
--kryštály je možné použiť tiež na energetické čistenie príbytku alebo iných predmetov po predchádzajúcich majiteľoch

Praktická rada: s praktických skúseností sa mi ukázalo, že najlepšie ako prijať/získať energiu s kryštalických hornín alebo skál, je snažiť sanasávať chladnú chladivú energiu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára