streda 11. januára 2017

Utrpenie z pohľadu kresťanstva (kresťanskej kultúry) a šamanizmu (txt)

Šamanizmus je jediná pravdivá filozofia. Je to jediná filozofia, ktorá nám niečo dá do praktického života. Všetky ostatné filozofie sú len začarovaný kruh nevedomosti, ktorý nikam nevedie. Preto je aj psychológia ako "veda", biednou "vedou", ktorá človeku reálne nepomôže v praktickom živote, pretože nezahŕňa nezohľadňuje filozofiu šamanizmu.
                 Šamanizmus dáva téme utrpenia veľkú dôležitosť. Keď sa tak naozaj zamyslíme a začneme rozmýšľať nad tým čo je v našom živote to najdôležitejšie, po poctivom a hlbokom premýšľaní prídeme na to, že najdôležitejšie je mať čo najmenej utrpenia. Nemalo by to byť však pochopené vo význame hedonizmu - to by bolo nesprávne pochopenie. (Tiež to neznamená to, že "aby som sa ja mal dobre na úkor druhých" - to by bolo rovnako nesprávne pochopenie (mať sa dobre na úkor druhých sa považuje v šamanizme za niečo zlé a to by si musel človek v rámci karmy odskákať). V rámci šamanizmu je veľmi správne a dobré robiť veci nezištne, avšak nemalo by sa ani tu zachádzať do extrémov prehnaného altruizmu, kedy sa človek prehnane stará o blaho druhých a úkor seba).
                 Kým šamanizmus považuje za najdôležitejšie mať čo najmenej utrpenia, v kresťanstve sa utrpenie považuje za cnosť (za niečo dobré). Kresťania majú povinnosť nasledovať príklad utrpenia (umučenia a ukrižovania) Ježiša Krista, ktorý pokorne znášal utrpenie.
V kresťanstve sa verí, že čím viac utrpenia bude mať človek na zemi, tým šťastnejší bude po telesnej smrti v nebi. Z pohľadu šamanizmu je toto tvrdenie považované za hlúposť pretože v skutočnosti je tomu skôr naopak.
                 Kým v kresťanstve je najdôležitejšie robiť to čo chce boh (to napr. znamená veľa sa modliť, chodiť do kostola, nepoužívať antikoncepciu lebo to je hriech) a šamanizme je najdôležitejšie starať sa o seba a pokúsiť sa mať čo najmenej utrpenia. Inými slovami kým kresťanstvo človeku káže otročiť nejakej inej entite (Bohu) a starať sa o jej záujmy, šamanizmus hovorí, že mali by sme sa starať a zaujímať hlavne o seba.
                 Kým kresťanstvo je náboženstvo ktoré človeka utvrdzuje v nevedomosti, šamanizmus je systém, ktorý nám prináša oslobodenie, poznanie a pravdu.

Utrpenie a vek človeka

To koľko máme utrpenia je závislé od stavu našich energetických centier (čakier), od toho nakoľko ich máme znečistené. Kým malé dieťa je ešte energeticky dosť čisté, postupom času sa na človeka nabaľuje čím ďalej tým viac negatívnej energie a aj utrpenia pribúda. Čím je človek starší tým viac má utrpenia s pribúdajúcimi rokmi. Ľudia si túto skutočnosť neuvedomujú a naivne veria v lepšiu budúcnosť svojho života - života s menej utrpením. Len málo príkladov je takých, že nastáva nejaký veľký zlom/medzník v živote daného človeka, kedy začne mať daný človek menej utrpenia ako mal pred tým.
Šamanské meditačné techniky sú jediným riešením ako je možné zvrátiť svoj život k lepšiemu. Šamanské techniky sú tiež jediným spôsobom ako si zlepšiť svoju finančnú situáciu - nič iné človeku nepomôže. Keď vidím reklamy na rôzne školenia ako byť úspešný v biznise, tak neviem či sa mám z toho smiať alebo plakať - je to niečo tak veľmi hlúpe.
                    Poznámka na okraj: Úspešnosť v biznise nezávisí ani od inteligencie ale viac od energetického stavu človeka. 

Planéta Zem planéta utrpenia
Planéta Zem je s pohľadu šamanizmu planétou utrpenia. Keby sme mali povedať, že čo je pre planétu Zem také najviac typické, tak to je utrpenie.
Ľudia sa častokrát naivne domnievajú, že ak majú utrpenie, že je to len náhoda. Pravda je také, že nie je to náhoda, pretože žiť na planéte Zem znamená čeliť utrpeniu.

Utrpenie a psychologické štatistiky
Bohužiaľ ľudia sú v nevedomosti a neuvedomujú si dôležitosť tej najdôležitejšej témy v našom živote a to je téma miery utrpenia. Téma utrpenie by mala byť po správnosti tá najdôležitejšia téma v psychologických výskumoch. Psychologické štúdia by mali študovať závislosť miery utrpenia a veku človeka alebo závislosť medzi mierou/veľkosťou utrpenia ľudí medzi ateistami a kresťanmi a podobne. Mohli by tiež študovať koľko negatívnych a pozitívnych náhod a v akej intenzite sú medzi kresťanskými fanatikmi a ateistami (alebo nenáboženskými ľuďmi). Tieto psychologické štúdia by potvrdili šamanské učenie, že kresťania sú viac energeticky znečistení a majú aj teda viac utrpenia a viac negatívnych "náhod" v živote.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára