streda 11. januára 2017

Rozjímanie

Slovo rozjímanie znamená sústredené rozmýšľanie, premýšľanie. Ide o určitým typ meditácie.

Cieľ a význam rozjímania je
rozmýšľať/premýšľať nad sebou, svojím životom a pravdou (môže ísť prípadne o hľadanie pravdy).

Jedna vec je pravda, druhá vec je to, do akej hĺbky pravdu pochopíme – to je dosť dôležité v tomto nám rozjímanie pomáha.

Rozjímanie nám pomôže celkovo lepšou uvedomelosťou a bdelosťou.

Pri rozjímaní potrebujeme nájsť aké afirmácie v danom dni potrebujeme dodržiavať, Článok o afirmáciách je tu https://samanizmuss.blogspot.com/2017/01/afirmacie.html .

Rozjímanie by malo prebiehať v tichu a samote.
Nemalo by to trvať príliš krátko ani príliš dlho – pridlhé rozjímanie je na škodu.
V rozjímanie riešte len podstatné veci – hlavne prítomnosť – to čo sa Vás bezprostredne týka.
Môžete si v rámci rozjímania naplánovať čo budete robiť tento a nasledujúci deň – dať si ciele a afirmácie, ktoré sa budete snažiť dodržať.
Pri rozjímaní je nevyhnutné mať naladené vedomie na vyššie dimenzie (ktoré sú bližšie smerom k Absolútnu). V opačnom prípade nám môže rozjímanie vyložene odoberať energiu.
V rámci rozjímania aj môžete poprosiť svetelné bytosti o telepatické vnuknutie nejakých informácii – môžu vám aj v tejto forme pomôcť.

V prípade ak je človek príliš časovo zaneprázdnený je to zle, pretože nemá čas na rozjímanie – tak poklesnú vibrácie a je to na škodu duchovnému rastu.

Vždy pred riadnou meditáciou sa venujte chvíľu rozjímaniu. Dobre si uvedomte, čo budete v meditácii robiť, a akých afirmácii sa budete riadiť.

Ak budete robiť dlhší čas riadnu meditáciu, tak ju raz za čas prerušte nejakým dvoj minútovým rozjímaním – zanalyzujete a skontrolujte, či robíte meditáciu správne, či nie je treba nejaké afirmácie upraviť, ak vám niečo neide snažte sa nájsť kde je chyba.

Najväčší problém pri rozjímaní sú vynárajúce sa rušivé myšlienky, ktoré vám prekážajú sústrediť sa na meditáciu. Dávajte si na to pozor, pozorujte sami seba a ak vás vynárajúce sa myšlienky rušia, snažte si to vedome uvedomiť.

Byť v tichu a samote. Rozjímanie

Ide o základný bod v meditácii. Je veľmi dobré, ak si človek nájde aspoň raz za 24 hodín na aspoň 10 minút ticho a samotu kde bude rozjímať.
Je to tiež aj základ psychohygieny. Nemalá časť ľudí sú tak osobnostne zotročení že si si nie sú schopný nájsť takúto chvíľu.
V tejto chvíli nepozeráme televízor, odložíme máme vypnutý počítač, a máme odložený smartfón alebo tablet. Pozeráme sa len do svojho vnútra.
Je nevyhnutné ak je človek v danej miestnosti sám – ak sa iný človek nachádza v miestnosti, ide o relatívne intenzívnu výmenu energiu medzi dvoma ľuďmi a človek tak stráca svoju individualitu – je dobré sa aspoň na chvíľu odpojiť od vplyvu energií iného človeka (ak sa človek nie je schopný odpojiť od vplyvu energií iného človeka, tak taký človek je dosť zotročený podlieha neustále vplyvu niekoho iného).
Pre porovnanie takýto druh meditácie je známy aj medzi kresťanmi čo je často spájané s rozijímaním nad úryvkom Biblie. Kresťanstvo však nevedie človeka ku pravde.
Čo je cieľom robiť v tichu a samote? Rozjímanie: vyhodnotenie posledných 24 hodín, v čom sme boli úspešný v čom nie, čo by sme mali napraviť a vylepšiť (napraviť a vylepšiť všeobecne aj na sebe) do budúcna. Ďalej rozjímanie v tichu a samote môže byť živná pôda a základ pre iné druhy meditácie ako je telepatická komunikácia s tzv. svetelnými bytosťami – poprosiť ich o pomoc, alebo energetickú meditáciu meditáciu predýchavania čakier.
Sociálne siete
Sociálne siete sú jedným z najväčších problémov dnešnej doby – aj sociálnu sieť možno vnímať ako akýsi egregor, ktorý človeka zotročuje. Sociálne siete (aj televízne programy) človeku bránia v tom, aby si našiel čas na takéto rozjímanie v tichu a samote. Zrušiť si účet na Facebooku je často dobrý nápad.
***
Je veľké plus ak niekto prirodzene bez donútenia dokáže vidieť a nájsť v tichu a samote ten správny pokoj a harmóniu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára