streda 11. januára 2017

Základné pojmy (txt)

Čo je to vlastne šamanizmus? (A Najväčšie dezinformácie o šamanizme)
Ľuďom tu v Európe sa ani len nesnívalo o tom, a nemajú ani najmenšieho poňatia čo šamanizmus vlastne je. To o čom je bude pre Vás naprostým šokujúcim prekvapením.
Skutočný šamanizmus je o niečom úplne inom ako je známe z bežnej ezoterickej literatúry. Ezoterická literatúra je plná dezinformácii a pseudošamanizmu.
Pôvodní kmeňoví Amazonskí a Andskí šamani nie sú nejakí pohanskí primitívi, klaňajúci sa modlám a poskakujúci okolo ohňa. Na žiadne modly neveria, neveria na žiadnych bohov ani neveria na náboženskú predstavu monoteistického Boha. Úzko spolupracujú a bytosťami svetla, ktorým sa ale neklaňajú, neuctievajú ich ale udržuj s nimi rovný vzťah. Šamani považujú akékoľvek klaňanie a uctievanie iných bytostí za niečo zlé a démonické.
Vonkajšie obrady a vonkajšie úkony sú v šamanizme používané minimálne. Dokonca aj pri liečiteľskej práci sú vonkajšie úkony šamanov to najmenej podstatné a dôležité. Šaman pracuje s energiami, so svojou mysľou a s vedomým - to je jeho práca.
Šamani nepoznajú žiadnu vieru, šamani v nič neveria. Šamanizmus nemá nič spoločné s náboženstvom ani so slepou náboženskou vierou.
Kým v náboženstve sa verí na kadejaké absurdné hlúposti, ktoré sú v rozpore s rozumom, šamanizmus je čisto rozumový a empirický systém. Šamani nie sú teoretici ale praktici a zaoberajú sa a pracujú len výlučne s tým čo naozaj funguje.
Šamani sú veľmi kritickí a skeptickí - istý šamanský učenec opisuje šamanov ako veľmi silne racionálnych ľudí - slepá náboženská a teoretická viera je pre šamanov naprosto cudzia. (Naopak v náboženstve sa nekriticky prijímajú za pravdu slepé náboženské dogmy, ktorých funkčnosť a praktickosť nikto nemá overené - v náboženstve sa len slepo verí). Aj rôzne pochybné neúčinné meditačné techniky, sú veci ktoré ignorujú a nezaoberajú sa nimi.

Juhoamerickí šamani žiadne bytosti neuctievajú, ale majú k nim rovný vzťah. Ani po Slovanoch sa pakticky vôbec nenašli žiadne modly, takéto archeologické nálezy sú extrémne vzácne - Slovania žiadnych bohov uctievať nepotrebovali.
Samozrejme existovali aj medzi Slovanmi pohanské komunity (ktoré verili na Perúnov a podobne), ale tie boli v menšine a boli okrajové, to nebol hlavný prúd.
Aj medzi indiánmi existujú dodnes a vždy existovali komunity, vedené pod "čiernymi šamanmi" ktoré nabádajú veriť členov kmeňov na bohov, aby tak démonické bytosti získali energiu, obetujú pre ne zvieratá a niekedy aj ľudí. Tých ale považujú riadnych šamani za čiernych mágov (=čierni šamani). V niektorých prednáškach o týchto veciach hovorí istý šaamnský učenec veľmi podrobne.

Kým medzi náboženstvom a vedou je veľká bariéra a veľký rozpor, šamanizmus je v plnom súlade s vedou. Šamanizmus je veda. Šamanizmus nie je nič iné ako len jeden z vedných odborov. V šamanizme neexistuje žiaden rozdiel, žiaden rozpor a žiadna bariéra medzi tzv. duchovnom a vedou. V šamanizme "duchovno" a veda nie sú dve veci ale jedno a to isté.

Základný pohľad šamanizmu na svet
Šamanský pohľad na svet je pre verejnosť veľmi neznámy. Z pohľadu šamanizmu je planéta Zem len jedna z niekoľko miliárd planét a ľudstvo tiež len jedna civilizácia z niekoľko miliárd civilizácii. Téma mimozemšťanov a UFO nie je módny výstrelok 21. storočia, ale táto téma je nedeliteľnou súčasťou šamanizmu už tisíce rokov tradície šamanských klanov.
Tento nami viditeľný, resp. nami evidovaný vesmír je len jeden s niekoľko miliárd existujúcich vesmírov.
Podľa šamanizmu existencia/(bytie) je všetko-zahrňujúca.
Kresťanstvo je náboženstvom nevedomosti a podľa kresťanstva je ľudstvo a planéta Zem centrom a stredobodom všetkého bytia, čo je teda veľmi hlúpe.

Šamanizmus zahŕňa reinkarnáciu, pričom časť ľudí tu na Zemi pochádza z iných planét, resp. v predošlých inkarnáciach boli vtelené na iných planétach ako je Zem. Správnymi meditačnými technikami si je možné obnoviť svoju pamäť a zistiť na akých iných planétach človek žil a aký tam bol život.

Planéta Zem sa v šamanizme považuje ako veľmi mladá a nerozvinutá planéta s nízkymi vibráciami a plná utrpenia. Po niekoľko tisícoch rokov sa budú vibrácie planéty Zem zvyšovať ľudia sa budú postupne zriekať nevedomosti a otroctva náboženstiev a začnú sa čím ďalej tým viac približovať k Poznaniu šamanizmu.

Energetické vibrácie a frekvencia
Hoci vibrácie energií zneje trochu nedôveryhodne preduchovnele a ezotericky, vibračná frekvencia energií je stredobodom a základom učenia šamanizmu. V šamanizme existuje mnoho svetov a mnoho dimenzií: horné svety sú vysoko vibrujúce (rýchlou frekvenciou) a sú to tzv. "božské" "anjelské" svety plné "dobra" a "lásky" obývané milujúcimi bytosťami. Naopak pomaly vibrujúce svety (o nízkej energetickej frekvencii) sú svety "zlé" a démonické obývané démonickými bytosťami. Tieto svety sú plné utrpenia.
Aj jednotlivé naše čakry sa vibračne od seba líšia, kým dolná základná čakra má najnižšie vibrácie, temenná čakra má najvyššie vibrácie.

Človek za bežných okolností nie je schopný vidieť do iných svetov ako tento náš, pretože máme zameranú pozornosť len v prvej čakre, ktorá zodpovedá tomuto fyzickému svetu. Človek je schopný vnímať iba obmedzený energetický rozsah čo nám stačí len na to, aby sme videli do tohoto fyzického sveta. Ak človek dokáže astrálne cestovať, vie navštevovať všetky dimenzie tak, že sa vyladí na nejakú konkrétnu frekvenciu a tak mu bude viditeľný konkrétny svet.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára