streda 11. januára 2017

Prečo astrálne cestovať? Aký to má význam?

(na úvod by som chcel povedať, že nenárokujem si, to že tieto moje názory v článku sú jednou možnou pravdou)

Niektorí ľudia majú motiváciu astrálne cestovať len z dôvodu zábavy a "haluze". Takáto motivácia k astrálnemu cestovaniu (=AC) je ale veľmi povrchná a krátkozraká. To má asi taký význam ako keď sa malé dieťa hrá s hračkami. Človek ktorý len takúto motiváciu astrálne cestuje (alebo sa pokúša o AC), to môže rovno nechať, pretože to nemá žiaden význam.
Ak má človek k AC len povrchnú motiváciu, je zrejmé, že "anjelské" bytosti apu nebudú daného človeka v AC pomáhať alebo prípadne mu v tom aj zabránia.

Prečo astrálne cestovať som už čiastočne vysvetlil v tomto článku:
"Astrálne cestovanie a šamanizmus"
http://samanizmuss.blogspot.sk/2017/01/astralne-cestovanie-samanizmus.html

Avšak dôvod a motivácia k astrálnemu cestovaniu je ešte omnoho viac dôležitý a viac závažný:
Správny dôvod k AC je predovšetkým byť "duchovným bojovníkom", byť bielym mágom ktorý bojuje proti zlu.
Resp. každý kto má schopnosť astrálneho cestovania je jeho morálnou povinnosťou používať tieto svoje schopnosti na konanie dobra, nielen na svoju vlastnú zábavku. 

(pripomínam, že pojem zlo znamená v šamanizme niečo iné ako v náboženstve. Pre mnohých fanatických katolíkov je pomaly väčší hriech masturbácia a antikoncepcia ako vražda - náboženstvo je veľmi zvrátené.
A aj slovo dobro je náboženstvami veľmi pošpinené a sprofanované. Náboženstvo má pojmy ako dobro a zlo veľmi popletené. Dobro a zlo v kresťanstve, šamanizme a filozofii 
http://3oko.sk/old/blog.php?u=1604&b=84)

V dnešnej dobe plnej hedonizmu, nemusí byť príliš populárne byť "bojovníkom" a bojovať proti zlu.
http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=hedonizmus
Byť opozíciou voči zlu v dnešnej dobe je veľmi ťažké, keď zlo ťahá jednoznačne za dlhší koniec. Byť na strane dobra znamená ísť silne proti prúdu a znamená to aj schytať ťažké rany, i znášať ťažké skúšky a chvíle utrpenia. Byť na strane dobra nie je populárne.

Samozrejme byť bojovníkom na strane dobra v žiadnom prípade neznamená nápadne vyčnievať z radu alebo robiť so seba nejakého tvrdého askétu alebo nebodaj robiť so seba nejakého exhibicionistu. Človek s takýmito prejavmi bude skôr na strane zla ako dobra. Správny "bojovník na strane dobra" (= byť bielym mágom) vedie obyčajný nenápadný život.
(pripomínam, že slovné spojenie "biely mág" používam v tomto článku v trochu inom význame (aj inom kontexte) ako v bežnej ezoterickej alebo psychotronickej literatúre)

Naučiť sa astrálne cestovať a byť "bielym mágom" znamená ísť cestou "šamanizmu".

Nie je byť "bielym mágom" príliš nebezpečné a nevýhodné?
Ak človek ovláda astrálne cestovanie tak má to aj veľa benefitov a výhod. Človek s dobrou schopnosťou AC dokáže mať silné mechanizmy energetickej ochrany. Výhody by mali prevyšovať nevýhody i keď "biely mág" môže zažiť aj dramatické chvíle v živote. Byť na strane dobra sa určite vždy oplatí.
Byť "bielym mágom" znamená na sebe tvrdo makať, tvrdo na sebe pracovať a človek musí mať veľmi silnú vôľu. Je to opak lenivosti.

Akú prácu robí "biely mág" v praxi
"Biely mág" sa v astrálnom svete musí najprv veľa veciam naučiť. Ide o ťažkú a dlhú školu. Učiteľské bytosti svetla môžu človeka naučiť veľa druhom magických techník, ako bojovať proti temným silám a ako priniesť na tento svet čo najviac svetla. Magické techniky sa môžu robiť väčšinu času počas astrálneho cestovania, ale aj inak.
Biely mág by sa mal zaoberať tými najviac temnými vecami aké na tejto planéte existujú. Magickými technikami zabrániť vojnám (resp. aspoň obmedziť krviprelievanie), pomocou rôznych magických techník sa snažiť obmedziť tie najtemnejšie veci, ktoré na Slovensku sú - ide o rôzne náboženské sekty alebo fanaticko fundamentalistické kresťanské spoločenstvá. Zabrániť aspoň tomu, aby do siekt a kresťanských spoločenstiev pribúdali noví členovia.
Verejne aktívne šíriť osvetu a odstraňovať nevedomosť - verejne prezentovať názor, že náboženstvo nielenže nie je dobro, ale je to rafinované a nebezpečné zlo.
Pravda je bohužiaľ taká, že ateista je bližšie k Bohu-Absolútnu ako nejaký fanatický kresťan, ktorý sa modlí aj 15 krát za deň.
Tiež úlohou bieleho mága je aj druhým ľuďom aktívne pomáhať - už len samotným rozhovorom sa daný človek posunie smerom hore. Dať danému človeku dobré rady. Pomáhať druhým ľuďom aj s astrálnym cestovaním.
Tiež je potrebné chrániť spoločnosť od nebezpečných ľudí ako je napr. Norbert Lichtner či Ľubomír Huďo. Títo ľudia majú špeciálnu schopnosť umelo polarizovať spoločnosť a umelo poštvávať dve názorové tábory ľudí medzi sebou a rozdeľovať ľudí.

Ľudia ktorí AC ovládali a neskôr sa toho vzdali 
Takéto nečo vnímam ako niečo veľmi negatívne. "Začal som s AC, ale potom som to nechal" http://samanizmuss.blogspot.sk/2017/01/zacal-som-s-ac-ale-potom-som-to-nechal.html

Združovanie a zjednocovanie bielych mágov v spoločenstvách
V jednote je sila. Je potrebné a dôležité, aby sa biely mágovia zjednocovali, spoločne združovali, povzbudzovali sa navzájom a poriadali aktivity pre verejnosť.

Záverom
Vrátim sa späť ku žačiatku článku. Myslím si že povinnosťou každého morálne čistého človeka je rozhodnúť sa AC naučiť. A nielen naučiť ale aj využiť túto schopnosť nakonanie dobra.
Hoci sa to zdá nelogické, ale pravda je taká, že každý astrálny cestovateľ má v skutočnosti väčšiu reálnu moc a dokáže viac ovplyvniť spoločnosť ako takú, ako ktorýkoľvek vrcholový politik. (Je to na dlhé rozprávanie ako prečo je to možné, ale naozaj je tomu tak). Ovládať šamanské techniky je väčšia moc ako politická moc (politika je len obrazom kolektívneho vedomia ľudí, politik ako taký v skutočnosti nemá moc, jeho moc je fiktívna zdanlivá a iluzórna).
Aj z tohoto dôvodu sa stáva astrálny cestovateľ konajúci dobro nebezpečným pre temné sily a démonické bytosti, pretože má reálnu moc meniť spoločnosť k lepšiemu. A tak sa stáva s astrálneho cestovateľa "bojovník" - ktorý musí "bojovať" s temnými silami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára