streda 11. januára 2017

Meditačná technika: pochopenie nášho Božského "Ja" a sila chcenia

Základom šamanskej alebo jogínsko hinduistickej filozofie je pochopenie svojho vyššieho/Božského ja - pochopenie svojho Božského vedomia.
Pochopiť to však nie je vôbec jednoduché - vyžaduje si to veľa námahy, usilovnosti a práci na sebe. Na výsledky (na správne pochopenie svojho vyššieho ja) človek niekedy musí čakať dlhšie - niekedy aj roky. Vašou úlohou je poctivo trénovať.

Tento proces pochopenia prebieha v dvoch stupňoch:

A) zjednotenie sa s absolútnom a paralelný (súbežný) princíp
-V tomto kontexte neide (nemusí ísť) o žiaden mystický stav, skôr to v praxi znamená naplnenie sa pozitívnou energiou. Snažte sa "vyhľadávať" absolútno tak, že sa budete snažiť myslieť na niečo dokonalo pozitívne na dokonalú harmóniu a podobne.
-Človek má často zlú náladu, psychickú nepohodu, negatívne myšlienky, fyzickú/telesnú nepohodu a podobne a je dobré, ak sa vedomie naladí na niečo "vyššie".
-Na absolútno sa snažte sústrediť na podobnom princípe ako je spomenuté tu http://samanizmuss.blogspot.sk/2017/01/meditacia-meditacne-techniky-praca-s.html
--Sústreďte sa (resp. uvedomujeme si) na dve objekty: 
-aa) uvedomte si (pasívnejším spôsobom) svoje vedomie, svoju myseľ, ktorá môže mať v sebe aj nepohodu a podobne
-ab) viac sa snažte zamerať pozornosť na dokonalú harmóniu, lásku, na svoje nie-ja, na svoje nie-vedomie, na Absolútno. Snažte sa zamerať pozornosť (snažte sa hľadať) niečo tak krásne, čo vo svojom vedomí/mysli nenájdete. Snažte sa byť mimo svojho vedomia

B) práca s Božským "Ja" a sila chcenia. (Čakrová meditácia)
-Ak už máte zvládnuté to čo je popísané v bode A), potom sa môžete pustiť do tohoto druhého kroku.
-Máte dve možnosti: buď sa budete riadiť len týmto bodom po B) alebo po A) aj B) zároveň.
-Aby ste pochopili svoje Božské Ja, je nevyhnutné, robiť túto meditačnú techniku v rámci a popri meditačnej technike práce s čakrami.
-Čo je podstata: vašou úlohou je mať mať prianie, mať chcenie, mať zámer - stačí len chcieť a nič viac... Uvedomte si, že "chcieť" to je najsilnejšie čo môžete v meditácii mať. (Môžete si akoby opakovať "ja chcem mať tu v čakre energiu") - a konkrétne uvedomujte si prianie/chcenie, že máte energiu v danej čakre. Stane sa "zázrak" váš zámer, vaša myšlienka sa premení na skutočnosť - na energiu.
-nesnažte si z informačného hľadiska detailne/podrobne mysľou uvedomovať/predstavovať svoj zámer/chcenie. Priveľa informácii vo vedomí je kontraproduktívne a rušivé pre vedomie a potom sa nebudeme celkovo vedieť koncentrovať a celú meditáciu. V mysli je potrebné len „približne” a „stručne” načrtnúť čo chceme. A naše podvedomie pochopí aj v najlepších detailoch čo v skutočnosti chceme. Na vedomej úrovni ale musíme mať minimum informácii.
V egu/v hrubohmotnej mysli približne načrtneme čo chceme a podvedomá jemnohmotná rýchlo vibrujúca myseľ to pochopí, čo v detailoch chceme
-uvedomte si, že vaše chcenie/zámer premení na skutočnosť vaše vyššie "Ja" a zároveň aj pomoc svetelnej bytosti. Buďte naladení na svetelnú bytosť počas celého cvičenia. Potrebné je aj určiť presnú a správnu mieru pozornosti na bytosť. Miera pozornosti na svetelnú bytosť by mala byť malá (ale predsa je potrebná), v prvom rade hlavne sa sústreďte na samotnú koncentráciu na celé cvičenie
-Nesnažte sa "siliť" to aby bola energia v danej čakre. Zámer (chcenie) by mal byť spontánny, pokojný a v rámci vnútornej harmónie. Nerobte si starosti o to či máte alebo nemáte v čakre energiu, či sa vám prianie splnilo - jednoducho len chcite tam mať energiu
-Snažte sa myslieť a mať zámer mysľou vyšších (resp. čo najvyšších) vibrácii, mysľou vnútornej harmónie, pokoja a pohody.
(Meditačnú techniku Božského Ja robíte správne vtedy, ak v predýchavaných čakrách cítite dostatočne veľa energie). Uvedom si akoby si mal dve mysle: "jemnohmotnú" a "hrubohmotnú". Zamerať pozornosť je treba na tú "jemnohmotnú".
-Daná myšlienka by mala byť čo najviac "jemná" "jemnohmotná", nie však "skrytá.
-Po dlhšom čase takejto meditácie , bude čím ďalej tým viac ťažšie udržať pozornosť takto zameranú - ruch vedomia, ruch myšlienok budú robiť určitú prekážku v tejto meditácii. Teda človek bude musieť čeliť aj takejto prekážke - nie je to nič hrozného.
-v mori chaosu myšlienok, musí z toho človek vytiahnuť tu správnu myšlienku/zámer/chcenie. Ak sa tam myšlienka správneho ZÁMERU už raz objaví, potom sme už na správne ceste. Naša myseľ sa môže zabudnúť, môžeme sa uniesť ruchom myšlienok a potom sa je treba k tomuto mnohokrát opakovane vracať
-Cieľom je to aby si bol dostatočne sústredený/koncentrovaný na to čo robíš.
-Celé umenie meditácie je o problematike koncentrácie, sústredenosti a popri tom mať myseľ/vedomie v harmónii a úplnej uvoľnenosti
-niekedy môžete mať falošný pocit/presvedčenie, že myšlienky máte pod kontrolou (to znamená že nemáte žiadne vynárajúce sa rušivé myšlienky), ale v skutočnosti nemáte. Dávajte si na to pozor. Ak vás premohli rušivé myšlienky, uvedomte si, že vás premohli a vyprázdnite sa a pokračujte znovu

Túto meditačnú techniku (mnohé jej prvky) je možné v lucídnom snení, na astrálne cestovanie, na vizualizáciu svojich prianí zámerov, vizualizáciu svojej budúcnosti, na komunikáciu so svetelnými bytosťami

I keď sa Vám táto meditačná technika zdala možno dosť zložitá, v skutočnosti to podľa mňa zložité nie je - len popísať je to dosť zložité. A mnohé veci sa vás postupom času zautomatizujú.

Sila našich myšlienok je obrovská, ak to ide z nášho vyššieho vedomia

(Upozornenie: Celkovo procesy v mysli sú "vnútorné" a ťažko sa popisujú tieto vnútorné veci slovne. Aspoň "provizórne" som sa to pokúsil popísať slovami, čo môže byť pre vás veľmi nápomocné. Musíte venovať veľa námahy a veľa experimentovať, aby ste skutočne pochopili tento uvedený návod. Pre chochopenie je nevyhnutnú tento návod čítať mnoho krát. A každé jedno slovo v návode môže byť veľmi dôležité.)
*************************************
18. 10. 2015
Princíp bezvedomia ega a bdenia vyššieho "ja"
Pri predýchavaní čakier a pri pokuse o LD je vhodné uplatniť tento princíp:

a) bezvedomie ega:
treba sa snažiť dosiahnuť stav (navodiť ho) kedy ego (to jest nižšie ja, nižšie telesné vedomie, mozog, "hrubohmotné" vedomie) bude v stave spánku (len čiastočného nie úplného) alebo ospalosti, resp. (do určtej miery) otupeného vnímania. Môže to byť ako aj pri zavretých tak aj pri otvorených očiach.

b) bdenie vyššieho "ja"
Treba dosiahnuť bdenie vyššieho vedomia.
Ide o "jemnohmotnú" zložku vedomia, resp. ide o ducha.
Je potrebné aby bolo toto jemnohmotné vedomie čo najviac aktívne a popri tom aby bolo podľa možnosti "deaktivizované" ego spôsobom ako sa píše v bode a).
Úlohou je snažiť sa tomuto vyššiemu vedomiu vsugerovať svoj zámer a to aj formou afirmácie.
V prípade predýchavania čakier si svojim vyšším ja (nie egom, ktoré sa má nachádzať v "bezvedomí") sústredene uvedomíme ktorú čakru práve predýchavame.
V prípade LD snažíme svojmu jemnohmotnému vedomiu vsugerovať že sme vo sne (teda nie v skutočnosti. (Lebo totiž podvedomie vníma sen ako skutočnosť a tak tomu aj skutočne je - je to naladenie sa paralelnú dimenziu podobnú tejto dimenzii)). Vsugerujte si a afirmáciami si opakujte, že vaše telo spí a že vy ste len v "snovej" teda nie v tejto realite.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára