streda 11. januára 2017

Projekt Šamanský kláštor

Projekt Šamanský kláštor (txt)

Úvod
Neide o existujúci projekt, ide o projekt ktorý by teoreticky mohol v budúcnosti vzniknúť v ideálnom prípade. Vznik šamanského kláštora je tak trochu mojím snom, hoci jeho reálny vznik je asi dosť útopický/nereálny. Ale dovoľte mi snívať -:)
Myslím že nápad je to v celku zaujímavý, tak vydržte čítať až do konca.

Podporte tento projekt svojou mysľou
V šamanizme sa hovorí, že sila mysle ľudí je obrovská. Čím viac ľudí si prečíta tento nápad a bude ho mať vo svojich predstavách, tým skôr sa to môže zrealizovať.
Po prečítaní tohoto článku môžete privrieť oči a vizualizovať si predstavách si ako takýto projekt funguje. Vaše predstavy majú obrovskú silu a ak si niečo väčší počet ľudí predstaví, tak môže sa to v praxi aj reálne udiať.

O čo ide
Podobne ako existujú hinduistické či budhistické kláštory, tak aj tu by išlo o kláštor založený nie na hinduistickej ani budhistickej filozofii, ale na filozofii šamanizmu. Urobiť rozšírenie nejakého hinduistického alebo budhistického kláštora nepovažujem za príliš rozumné. Hinduizmus má veľa pohanským prvkov a budhizmus je veľmi chudobná a obmedzená filozofia.

Preto pôjde o kláštor so šamanskou filozofiou. Pôjde o kláštor, ktorého cieľom nebude filozofovať, ale predovšetkým sa venovať akýmkoľvek meditačným technikám, ktoré sú naozaj účinné. Cieľom bude dosiahnuť schopnosť astrálneho cestovania. A nepôjde len o schopnosť naučiť sa astrálnemu cestovaniu, ale sa naučiť tieto veci aj čo najlepšie ovládať. Ako hovorí jeden šamanský učenec samotná schopnosť astrálneho cestovania je len začiatok a úvod do šamanského výcviku a tak to aj vnímam ja.

Meditačné techniky sú časovo veľmi náročné (to by ste sa čudovali ako rýchlo pri meditácii uteká čas - ešte rýchlejšie ako pri počítači) a bežný človek, ktorý chodí do práce nemá čas sa im intenzívnejšie venovať. A samozrejme bez dobrého ovládania meditácii ani nie je možné dosiahnuť astrálne cestovanie.

Šírenie šamanskej osvety a šamanský kláštor
Najväčší problém súčasnej spoločnosti je nevedomosť a nepoznanie šamanského učenia. Liek na nevedomosť je osveta; šírenie šamanskej filozofie verejnosti. Na to aby sa mohla udiať osveta, je dobré aby sa šamanizmom niekto zaoberal na plný úväzok, pretože nie je možné chodiť do práce a zároveň venovať aj šamanizmu. Osveta, aby bola naozaj účinná a efektívna, nevyhnutne potrebuje aj ľudí, ktorý sa venujú šamanizmu na plný úväzok. Preto riešenie je aj šamanský kláštor - mnísi budú ľudia, ktorí sa budú venovať šamanizmu na plný úväzok.
Šamanský kláštor bude pilier a základňa pre šírenie šamanizmu (tohoto verejnosti veľmi neznámemu učeniu) na verejnosti. Čím ďalej tým viac ľudí bude oboznamovaná s týmto zatiaľ veľmi neznámym učením poznania.

Náplň práce mníchov
Väčšinu času sa mnísi budú venovať meditácii a astrálnemu cestovaniu. Čas pri takýchto aktivitách ubieha veľmi rýchlo. (Mimochodom len pre inšpiráciu aj v rámci katolíckej cirkvi existujú tzv. kontemplatívne kláštory, resp. mníšske rády v ktorých majú rehoľníci prísne zakázané sa medzi sebou rozprávať a aj návštevy sú veľmi prísne obmedzené alebo úplne zakázané. Ide napr. o kartuziánov či karmelitánov. Rehoľník aj mesiac kuse nemusí prehovoriť ani slovo. Aj týmto sa je možné inšpirovať avšak zďaleka to nemusí byť až tak prísne).
Raz do dňa budú mnísi mať medzi sebou poradu - vzájomne si budú vymieňať skúsenosti z meditačných techník. Budú sa vzájomne povzbudzovať a navigovať - môžu si vysvetliť kde robia chybu ako robiť meditačnú techniku lepšie.

Mnísi nemusia byť celý čas zavretí len v kláštore, ale náplň ich práce môžu byť aj meditácie na tzv. energetických silových miestach v prírode na homoľovitých kopcoch, ktoré sú s kryštalických hornín. Aj na Slovensku máme veľmi silné silové miesta s čarovnou a magickou prírodou - sú to naozaj magické a mystické miesta.

Verejné aktivity mníchov
Mnísi budú mať obdobia meditácii kedy vôbec nebudú s nikým diskutovať, ale budú mať aj obdobia kedy sa budú venovať verejnosti, poriadať verejné akcie.
Môže ísť o:
-verejné prednášky
-spoločné meditácie. Takéto akcie by sa mohli konať povedzme každý týždeň
-akcie pri ktorých sa budú mnísi individuálne venovať liečeniu ľudí
-zbavovanie ľudí od ťažkých energií, ktoré ich obmedzujú a spôsobujú utrpenie v živote (individuálna práca)
-meditačné nekomerčné kurzy (len s minimálnou cenou - bude to určitá protiváha ku komerčnej ezoterike), ktorých cieľom je energeticky prečistiť čakry alebo sa učiť astrálne cestovať. Tieto kurzy budú naozaj účinné, a človek sa z nich vráti ako znovu narodený. Môže ísť aj o intenzívnejšie 2-3 týždňové kurzy.

Šamanský kláštor v vplyv na spoločnosť
Mnísi/šamani by v rámci astrálneho cestovania robili aj pozitívne magické techniky, ktorými by pôsobili na kolektívne vedomie celých regiónov, celej krajiny. Zvýšili by tak vibrácie celej Európe, celá Európa by sa posúvala hore, ľudia by sa menili. Menila by sa spoločnosť a prejavilo by sa to aj na politikom dianí.
Európa je v súčastnosti smrteľné ranená a smrteľne ohrozená. Istý šamanský učenec, ktorý už mnoho krát veľmi presne predpovedal budúcnosť, hovorí že je veľmi silná tendencia a silná pravdepodobnosť, že západná Európa sa onedlho premení na moslimskú a že islamský štát bude vojensky bojovať aj v Európe podobne ako dnes v Sýrii. Dnes sa zdá takáto vec šialená, nemožná a nereálna, avšak hrozivé je to, že istý šamanský učenec už v minulosti pomocou svojich jasnovidných schopností predpovedal budúcnosť (s predstihom niekoľko rokov predpovedal finančnú krízu, predpovedal islamský štát v Iraku, niekoľko rokov dozadu predpovedal islamizáciu (resp. islamské getá v Európe) ako extrémne vážnu hrozbu a vtedy sa mu ešte všetci posmievali za podivné paranoidné názory a islamizácia sa vtedy zdala extrémne nereálna).
Európa je v smrteľnom ohrození a šamanský kláštor by bol doslova záchranou pre Európu. (Isý šamanský učenec vysvetľuje, že budúcnosť nikdy nie je daná a rôzne negatívne tendencie je možné zvrátiť)
Šamanský kláštor by bol pre celú Európu akýmsi svetlom ktoré žiari v tme. Šamanský kláštor (resp. jeho mnísi) by dokázali nielen zvrátiť apokalyptické scenáre v Európe (pretože tendencie sú také že situácia sa bude len rapídne zhoršovať, určite nie zlepšovať), ale aj Európu premeniť na raj, ktorý by bol svetlom pre celú planétu Zem.
(Niekomu sa to môže zdať pritiahnuté za vlasy, resp. prisilné tvrdenie, že šamanizmus môže naozaj reálne meniť celú spoločnosť k lepšiemu takto veľmi významne, avšak pravda je taká že v šamanizme je naozaj veľmi veľká sila).

Ideálna budúcnosť, rozširovanie kláštorov
V ideálnom prípade by šamanský kláštor vytvoril svoje ďalšie pobočky na Slovensku, Česku a neskôr aj v celej Európe. Ak by sa takéto niečo udialo, bola by to naozaj výhra. Šamanské poznanie by tak nebola nejakou veľmi neznámou filozofiou, ale bola by to verejnosti veľmi známa filozofia (momentálne je známa len pre pár stoviek ľudí) ale šamanské meditácie by praktizovalo významné percentá populácie. Šamanská osveta by sa šírila celou Európou.

Finančná stránka kláštorov
Samozrejme v rámci pravidiel rehole bude niečo podobné ako je v niektorých kresťanských reholiach "sľub chudoby", teda všetci mnísi budú zakázané vlastniť majetok a "budovať" si kláštor s "nadštandardným" teda finančne náročnejším vybavením. Ľudia, ktorí budú tento kláštor finančne podporovať môžu mať istotu, že všetky ich peniaze budú využité maximálne efektívne a transparentne.
Z dôvodu transparentnosti si mníšsky rád môže dať aj ako záväzok pravidelné transperentné zverejňovanie financií, čo sponzorov ešte viac povzbudí k financovaniu, pretože budú si istí, že ich peniaze budú využité efektívne a čestne.

Financovať kláštor by sa očakávalo hlavne od bohatých ľudí - na Slovensku sú rozdiely medzi chudobnými a bohatými veľmi veľké (ďaleko väčšie ako v Česku) a máme tu asi 2000 veľmi úspešných firiem (viac si môžete pozrieť tu http://www.finstat.sk/analyza-firiem), ktoré niekoľko stoviek tisíc EUR nie je skoro nič.
Takže čo sa týka financií by tu teoreticky nemal byť najmenší problém.

Šamanský kláštor

Ja osobne sa cítim najslobodnejšie pri meditácii - výskume svojho vedomia.
Niekedy môj prístup k meditácii pripomína niečo ako vedecké experimentovanie. Pri experimente vyskúšať či to ide.
Celkovo by som chcel aby tam bol podobný prístup ako vo vede: to jest neustála akumulácia poznatkov, evolúcia v poznaní a metódach meditácie.
Možno by som dal tomu kláštoru názov centrum pre výskum vedomia.
                 Chodilo by sa meditovať aj na silové miesta, okrem kláštora.

Výhoda mníšskej komunity by bolo aj to, že by sa vytvorilo silné energetické pole komunity, čo by pomáhalo k veľmi urýchlenému evolučnému rastu v ovládaní šamanských techník.
V prípade ak by tam bol systém verejnosti viac uzavretej rehole tak to by tiež významne posilnilo evolučný rast mníchov, nakoľko by ľudia z vonka neťahali mníchov smerom dole.
                 Sám vidím ako by mi veľmi pomáhali tie silové miesta ak by ma neťahali dole rodičia - tu by to bol pravý opak.
Neskôr ak by mnísi sami nadobudli veľké schopnosti, potom by sa mohli venovať viac pomoci verejnosti, liečenie, energetické čistenie. Aj to by bola škola - samotný mnísi by sa učili, experimentovali a neustále zdokonalovali ako to robiť čo najviac účinne.

V pre porovnanie v náboženstve existujú dve základné druhy mníšskych rádov: tie ktoré majú v pravidlách prísny zákaz styku s verejnosťou a tie ktoré sú maximálne otvorené verejnosti (napr. špecializujú sa na charitatívne ciele). Len ako pre inšpiráciu toto: ono sa to nachádza hneď vedľa rezervácie Slovenský raj
https://www.youtube.com/watch?v=qN6VRtPI0dI
https://www.youtube.com/watch?v=2-pkffDc1Hc

Pravá „spiritualita“ a kláštory: Šamanský kláštor

Táto planéta je v tak veľkom úpadku, že pravá šamanská spiritualita sa úplne vytratila. Zostala len hŕstka šamanov v Peru, ktorí jediný poznajú pravdu, jediný majú poznanie a jediní majú skutočný kontakt s Absolútnom a pozitívnymi bytosťami.
                 Aby sa obnovila pravá spiritualita na tejto planéte je nevyhnutné, aby sa jej časť populácie venovala na plný úväzok – teda nie popri práci. To by sa dalo docieliť založením kláštorov- mníšskeho rádu ktorý by bol založený na správnej filozofii – nebude založený (viazaný) na žiadnom náboženstve ani na žiadnu doteraz populárnu filozofiu.
Kým doteraz neexistuje žiadna organizácia,žiadne spoločenstvo ľudí, ktoré by prinášalo na túto planétu svetlo, a most medzi týmto svetom a Absolútnom, vznik šamanského kláštora by to zmenil a vznikla by prvá organizácia prinášajúca Svetlo na túto planétu.
Aj teraz existujú kláštory v rámci nedogmatických náboženstiev ako je budhizmus, hinduizmus, taoizmus, šintoizmus, atď. Tieto mníšske rády majú ale jednu vážnu chybu a to je to, že sa nedržia správnej filozofie v základoch. Držia sa starých zaužívaných tradičných alebo náboženských a nielen náboženských dogiem, ktoré nedovolia sa priblížiť ku pravej spiritualite. Vo väčšine týchto kláštorov sa dokonca praktizujú rôzne primitívne pohanské modlitby, rituály, kulty bohov, kulty Budhu ako boha, ktoré v človeku spoľahlivo zablokujú pravú spiritualitu a kontakt s Absolútnom.
Ďalej keď sa aj konečne mnísi venujú meditácii ako takej samotnej, tak je otázne akým spôsobom meditujú, aké metódy používajú. Metódy meditácie sú v drvivej väčšine prípadoch postavené na úplne zlých základoch. Na jednoduché predýchavanie čakier, čo je účinná metóda sa najčastejšie zabudne. Budhistické metódy meditácie považujem za veľmi neúčinné a v samých základoch zlé s týmto sa určite zhodujem aj s názormi jedného šamanského učenca. Ak mních medituje v samých základoch zlou metódou, tak aj za povedzme jeho celú 60 ročnú mníšsku kariéru, sa k pravde, Absolútnu a pravej spiritualite nepriblíži.
                 Kľúčové body, kľúčové slová a základ mníšskeho rádu založeného na správnych základoch je nasledovné: silný prvok individualizmu v meditačnej metóde, predýchavanie čakier, práca s čakrami, cieľ ovládať astrálne cestovanie a ovládať ho v čo najväčšej miere, mnísi budú organizovať spoločné meditačné akcie podobné ako robí istý šamanský učenec, vydávanie kvalitnej literatúry, o meditačných technikách a šamanizme.
Ideálne by bolo aby to nebol biznis, vstupné voľné, meditácie by sa mali robiť raz týždenne, dobré by bolo ak by bol mníšsky rád v každom regióne (analógia k farnosti). Vytvorene rôznych meditačných spoločenstiev (analógia ku kresťanským spoločenstvám) by bol tiež dobrý nápad.
Mníšský rád by mal mať tiež aj určitú špecifickú formu hierarchickej štruktúry, aby tam bol jednak poriadok a jednak, aby sa zabezpečilo, aby nedošlo k úpadku tohto rádu po desiatkach, stovkách tisícoch rokov. Nesúhlasím s názorom jedného šamanského učenca, že hierarchia je samá o sebe zlo. V hierarchii je sila a jednota, vidíme akou silnou robí hierarchický systém katolícku cirkev. V prípade mníšskeho rádu neide o nejakú politickú moc, ale o to, aby sa osveta meditácie šírila v čo najrýchlejšie, najväčšej intenzite a efektívnosti. Hierarchizácia sa prejaví hlavne v zastrešení mníšskych organizácii pod jednu organizáciu, tým sa dosiahne jednota a v jednote je sila.
                 Názov mníšskeho rádu by mohlo byť napr. Centrum pre výskum vedomia pretože tým by sa aj toto centrum naozaj zaoberalo.

Prístup k meditácii mníšskeho rádu
Toto je základných charakteristický prvok mníšskeho rádu, ktorý sa úplne líši od všetkých iných už existujúcich mníšskych rádoch. Ide o prvok silného individualizmu. Mních síce bude mať dovolené venovať sa meditačným technikám zostavenými inými mníchmi, ale na druhej strane a čo je podstata-čo je to najdôležitejšie, bude sa snažiť hľadať a zostaviť meditačnú techniku sám a to hlavne cez vytrvalé experimentovanie. Toto sa stará prastará podstata meditácie, ktorá sa v súčastnosti úplne vytratila – súčasné mníšske rády len bezhlavo kopírujú meditačné techniky akejsi tradície, pričom sami nerozumejú čo robia, nerozmýšľajú prečo tak robia.
Cieľom každého mnícha je hľadať tú správnu metódu experimentovaním alebo vnuknutiami z hora ako to má robiť. Aby človek docielil nejaké výsledky takýmto spôsobom vyžaduje si to veľa námahy, ale výsledky stoja za to.
Ďalej meditačná technika nie je len o slovách – meditačné technika sa nedá popísať slovami, pravda sa nedá popísať slovami, všetko je založené na vnútorných skúsenostiach a vnútorných prežitkoch.
Vzhľadom k tomu že meditácia je založená na experimentovaní, požiadavka pre mnícha, pre jeho vstup do kláštoru je aj vysoká inteligencia, nadpriemerne rozvinutý určitý druh inteligencie, kreativity, pretože pri hľadaní riešení ak je človek v meditácii neúspešný, človek potrebuje byť veľmi vynaliezavý a kreatívny. Z človeka s nízkou inteligenciou nebude dobrý mních.
Som za to aby sa založili aj ženské mníšske rády.
Treba si uvedomiť, že stať sa mníchom je ťažké povolenie – nie je to prechádzka ružovou záhradou, nie je to o žiadnom permanentnom prežívaní extáz. Človek zažíva aj pokorenie, meditačné krízy, situácie kedy sa s meditáciou nedarí, čo je veľká frustrácia pre mnícha – sú to veľmi ťažké chvíle a utrpenie pre mnícha a mnícha nakoľko stratí zmysel života. Mních musí byť veľmi silný aby to prekonal – tieto ťažké chvíle. Ale každou ťažkou chvíľou, krízou v meditácii sa človek vždy niečo nové naučí. Nič nie je dôležitejšie u mních ako silná vytrvalosť a oddanosť aj napriek neúspechu.
Starší mnísi mladším by nemali dodávať energiu – dôležité je aby sa sami vedeli napojiť na vyššie zdroje bez pomoci niekoho iného.
Veľkú väčšinu času budú mnísi v cele o samote a budú prísne zakázané sa medzi sebou rozprávať. V samote sa medituje najlepšie. Rozprávať sa budú dovolené mať v len v presne vyhradenom čase počas dňa, nie dlhšie ako jednu hodinu počas dňa. Prístup na internet by mal byť tiež nejakým podobným spôsobom obmedzený. V presne vyhradených časoch počas dňa môžu mať aj spoločné meditácie – napr. dohodnú sa, že všetci budú v daný moment predýchavať jednu čakru naraz a po dvoch minútach prejsť na ďalšiu čakru.
Meditovať by mohli aj na silové miesta – tam je trochu nevýhoda, že skupina mníchov nebude až tak osamote – mnísi by mali na takýchto miestach meditovať v tichu.
Mnísi môžu poriadať akcie pri ktorých si aj bežní ľudia dočasne vyskúšajú život mníchov, napr. cez letné prázdniny sa môžu organizovať aj 2-6 týždňové meditačné akcie, kedy budú ľudia meditovať v tichu a samote. Pár krát do dňa sa môžu stretnúť s majstrom mníchom a ten im individuálne poradí a správne naviguje.
Finančným podporovateľom a sponzorom nie je jednoduché vysvetliť, že aj takýto projekt šamanského kláštora je veľmi potrebný.
*******
Nevýhoda šamanského kláštora môže byť aj to, že mnísi môžu nadobudnúť intenzívnym meditovaním aj tzv. zlozvyky v meditačných technikách a to môže mať a následok, že v konečnom dôsledku budú v spirituálnom raste na tom horšie ako ľudia so sveta – mimo kláštoru.
Možno by bolo dobré ak by mnísi v rámci šamanského výcviku raz za čas chodili do bežnej práce – pretože aj bežný život patrí veľmi pomáha v duchovnom raste – veľa človeka naučí. Aj je človek uzavretý v kláštore, nie je v realite ale vo svojej vlastne bubline.

Chyby doterajších budhistických/hinduistických kláštorov
Časktokrát ide o pohanské kulty modlitby k bohom, absencia čistého šamanského učenia predýchavania čakier, negatívne zlozvyky v meditácii, množstvo intelektuálnej duchovnej literatúri bráni pochopeniu skutočnej spirituality, zabúda sa že nie je treba sa riadiť zaužívaných tradícii či bohatej literatúry ale treba veci pochopiť vnútorne, individuálne a každý svojou vlastnou cestou,každý na to musí prísť sám

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára