sobota 6. januára 2024

Recenzia na web tribecska-zahada.sk. Čo je pravda a čo fikcia?

 Dal som si tú námahu a našiel časť na vyčerpávajúce čítanie tejto webstránky. Ako by som ju zhrnul?

Články by som označil za hororovú Sci-Fi fantasy beletriu a obsahuje perfektné námety na hororové filmy. Samé záhadné úmrtia, tragédie, zmiznutia, príšery. Realita o pohorí Tribeč je trochu iná, skôr ako zmiznutia a tragédie by pohorie vystihovalo vysoká koncentrácia takzvaných „paranormálnych“ javov a nájdete na ňom aj mnoho miest s pozitívnou energiou. Autora Tribečských záhad považujem za talentovaného spisovateľa hororovej beletrie.
                     Ďalej budem v tomto článku označovať „web tribecska-zahada.sk“ skratkou WTZ.
                     Na strane druhej časť informácii asi 5% na WTZ považujem za také, ktoré majú pravdivý základ. A tým budem venovať v tomto článku viac pozornosti.
                     Autor WTZ tvrdí, že väčšina informácii na webe sú autentické a pravdivé. Ja mám trochu iný názor.
Autori WTZ tvrdia, že značnú časť informácii majú od odtajnených spisov zahraničných tajných služieb a že majú kontakty na ľudí, ktorí k nim v zahraničí majú prístup. Preskenované alebo odfotené takéto dokumenty ale nemajú a teda pravdivosť takéhoto tvrdenia nie sú schopní dokázať.
                     Kto môžu byť autori WTZ? Môže ísť o jednoduchých ľudí, až po sofistikovanú dezinformačnú kampaň tajných služieb, ktorých cieľom je v hrubej podstate naznačiť čo sa skutočne na Tribeči dialo s tým, že je to nariedené veľkým množstvom dezinformácii.
Na jednej strane akékoľvek tajné služby sa nechcú podeliť o podrovnosti, na strane druhej verím, že aj z vnútra tajných služieb existuje silná motivácia aspoň veľmi nahrubo načrtnúť, čo sa v pohorí deje a dialo.
                     Neprimerané strašenie tým, že každý kto videl na Tribeči čo nemal skončil tragickým osudom by mohlo mať v celku pozitívny efekt demotivovať kohokoľvek s výskumom Tribeča vrátane domácich či zahraničných tajných služieb.
 

Fantázia či dezinformácie

Vo WTZ je ústredná téma tajomný modrý piesok, či studničky s modrou vodou, ktorých základom je akási tajomná modrá hmota. Modrá hmota je na zemi neznámy prvok, ktorý má špeciálne magické vlastnosti. Kým niektorí po napití sa z modrej studničky vyliečili a používali na nesmrteľnosť či liečbu, iný po vztyku s modrou studničkou záhadne zmizli, či náhle a záhadne zomreli. Podobne s modrou hmotou.
Nacisti úspešne použili modrú hmotu na pohon antigravitačného dobravného zariadenia. Bez modrej hmoty ale tento stroj nefungoval.
V prípade zjavenia UFO sa objavila vždy modrá hmla, ktorá mala škodlivé účinky a je spájaná s negatívnym.
                     V TWZ sa často spomína fenomén bigfoot, vlkodlak, čupakabra, nebeské trumpety.
                     Podľa TWZ nacisti nielenže vyšetrovali paranormálne javy, ale aj priamo prevádzkovali tajné podzemné chodby, kde mali základne a vyvíjali najmodernejšie technológie vrátane antigravitačného pohonu podobnému UFO. V podzemnom komplexe sa často stávali tragédie, či tajomné zmiznutia.
                     Vo WTZ sa tiež píše že Tribeč mal počas celých dejín svetový a kľúčový význam, že ho využívali templári a mali k nemu vzťah významný svetoví panovníci a politici. Pravda je to len z malej časti. Podobných energeticky zaujímavých lokalít je viac po celej planéte. Tomáš Garrigue Masaryk pobýval v Topoľčiankach a na hrade Hrušov. Tribeč so svojimi extrémne hustými pravekými a starovekými hradiskami mal určite nemalý význam pre svetové dejiny, avšak nie tak ako to popisuje WTZ.
                     WTZ hovorí o mnoho o pustovníkoch, negatívne hororové postavy, ktorí šíria okolo seba nešťastie a ich úloha je strážiť tribečské tajomstvá a sú nástupcami templárov.
 

Ktoré informácie majú alebo môžu mať pravdivý základ?

Vo WTZ sa píše mnoho o tom, že Tribeč priťahoval pozornosť nacistov a nacistického Nemecka. Existujú seriózne dôkazy a historické záznamy, že Hitler bol posadnutý mágiou, paranormálnymi javmi a investoval nemalo finančných prostriedkov aby sa určité špecializované zložky armády zaoberali touto témou. Seriózne historické záznamy tiež hovoria, že nacistická armáda mala bohaté aktivity a boje na území pohoria Tribeč a v okolitých obciach. Takže minimálne nejakú logiku táto informácia v najhrubšom základe má.
                     Nejakú logiku by malo aj to že po druhej svetovej vojny prevzali iniciatívu nad Tribečom respektíve jeho paranormálnymi jvmi sovietske tajné služby ako sa píše vo WTZ. Existujú hodnoverné dôkazy, že sovietske služby brali vyšetrovanie takzvaných paranormálnych javov veľmi vážne.
                     To, že v Tribeči môže existovať a nejaká mimozemská základňa, ako sa píše v WTZ je dosť pravdepodobné.
                     Vo WTZ sa často hovorí o bohatých aktivitách v Tribečskom podzemí. Táto vec tiež sedí. V najhrubšom základe pravdivá informácia, ale pri detailoch by som mal pochybnosti. V inom článku a videu som o tom písal podrobnejšie.
                     Vo WTZ sa píše, že o Tribeč sa zaujímala Česko-Slovenská armáda, ale nemala nad vyšetrovaním UFO úkazov plnú suverenitu. Vyšetrovanie vždy prevzala sovietska tajná služba. Minimálne nejaká logika by tam bola.
 

Fakty a moje osobné skúsenosti

V tejto časti sa už nebudem zaoberať WTZ, ale mojimi reálnymi skúsenosťami a reálnymi serióznymi faktami.
Z vlastných skúseností viem, že v Tribečskom podzemí to žije a niečo sa tam deje. Podzemie môže obývať viacero typov bytostí a viacero záujmových skupín. Časť má možno pod kontrolou slovenská armáda a možno vôbec. Ďalšiu časť môžu mať pod kontrolou zahraničné tajné služby, alebo čo vnímam pravdepodobnejšie súkromné záujmové skupiny, ktoré priamo nemajú prepojenie na akúkoľvek vládu.
Slovenská armáda sa pravdepodobne tiež nejakým spôsobom o Tribeč zaujímala. Pamätám si že v istej Tribečskej obci cca medzi rokmi 1997 až 2004 bolo odstavené osamotené vojenské auto Tatrovka, ktoré tam bolo pár dní. Čo je verejné známe, tak armáda v tomto období časť svojho majetku rozpredávala širokej verejnosti vrátane áut ako V3S. Toto auto bola vtedy najnovšia verzia Tatrovky a dobre zachovalé auto, preto nepredpokladám, že bolo predané nejakému súkromníkovi.
Po vypuknutí vojne na Ukrajine mal náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Daniel Zmeko zaujímavý rozhovor s novinárkou, už si presne nepamätám či pre denník N alebo SME. Moderátorka sa ho spýtala ako by to dopadlo ak by Slovensko napadla nejaká iná krajina. Je známe, že Slovensko má veľmi slabú armádu. Napriek tomu Zmeko veľmi prekvapujúco reagoval veľmi spokojne a sebavedomo, že určite by sme sa dobre ubránili. Disponuje Slovenská armáda nejakými prísne tajnými Sci-Fi technológiami, trebárs z pohoria Tribeč? Oficiálne sa v bezprostrednej blízkosti pohoria Tribeč nachádza len jeden malý vojenský objekt. Spomínané odstavené auto sa nachádzalo mnoho kilometrov ďalej.
Ak Slovenská armáda disponuje nejakou super tajnou základňou v pohorí Tribeč, je tiež otázne či sa s tým delí aj so spojencami NATO. Osobne si myslím, že asi skôr nie.
                     Hoci z pohľadu jadrových fyzikov sú trvalé jadrové úložiska na milióny rokov nezmysel, naopak politicky je to veľmi živá téma. Skladovať vyhorené palivo z reaktorov je nezmysel z dôvodu, že palivo je možné recyklovať do súčasne najviac používaných reaktorov tretej generácie, a bez recyklovania možné použiť do reaktorov štvrtej generácie. Ako hlavná navrhovaná lokalita pre trvalé úložisko je Tribeč, píše sa v médiach. Výborná možnosť výstavbu ako trvalého úložiska zakamuflovať za výstavbu tunelov či rôznych iných prieskumov.
                     Práve teraz na prelomoch rokov 2023 a 2024 som sa stal svedkom zaujímavého fenoménu. Na istom krátkom úseku cesty je neprimerane vysoká aktivita vozidiel v oboch smeroch. Zo začiatku som si myslel, že sa to dá racionálne vysvetliť určitou okolnosťou. Keď som si ale túto okolnosť preveril, zostal som v šoku, lebo racionálne vysvetlenie zlyhalo. Všetky indície vedú k tomu, že na uvedenom úseku cesty sa nevysvetliteľne vynárajú a miznú autá. Vyzerá to akoby zamestnanci nejakého prísne tajného projektu vchádzali a vychádzali z nejakého podzemného priestoru. Modernými technológiami by sa takéto veci určite dali dobre zakamuflovať.
Určité zložitejšie okolnosti pomohli k tomu, aby sa táto vec vyzradila. Nebudem zverejňovať podrobnosti pretože by som tak mohol ohroziť ako aj svoju bezpečnosť tak aj bezpečnosť tých zamestnancov, navyše v podzemí sa nemusí diať nevyhnutne niečo zlé. Bolo by to zaujímavé to ešte nejako viac podrobne preskúmať, ale to stojí aj nejaké finančné náklady.
Analýza ŠPZ uvedených vozidiel a lustrácia vlastníkov vozidiel, by mohla byť tiež zaujímavá. Mimochodom ani s ŠPZ tam viacero vecí nesedí.
Len ako taká zaujímavosť minister Taraba prezradil súkromný rozhovor s ministrom Kaliňákom, ktorý mu hovoril, že asi 200 zamestnancov ministerstva obrany má vyšší plat ako on minister. Je jasné že vyšší plat ako minister môžu mať generáli a tiež možno zamestnanci, ktorí na takýchto prísne tajných vojenských projektoch pracujú.
Tiež by sa dalo vysvetliť, prečo som si ja niektoré veci všimol a iní ľudia nie.
                     Veľmi zaujímavé je tiež aj vyšetrovanie vojenského spravodajstva zo strany Čurillovcov. Exšéf SIS pre rozhovor pre StartItUp to kritizoval a nepriamo naznačil, že Hamran slúži maďarskej tajnej službe a jeho cieľom bolo destabilizovať VS. …. Ďalší postreh, že projekty armády majú až tak vysoký stupeň utajenia že sa robia cez šedú ekonomiku,
                     Tiež ako zaujímavosť všimol som si pokles aktivity na objekte, na ktoré som sa pýtal cez infozákon.
                     Ďalšiu zaujímavú skúsenosť som mal s čudným 165 centimetrovým chlapíkom, ktorý vychádzal z lesa na chodník, ale o tom sa mi tu veľmi nechce písať. O tom radšej v podcaste vo videu.
    Podobne s chlapíkom ktorý hľadal na Tribeči záhadnú chatu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára