nedeľa 10. októbra 2021

Filozofická inteligencia, Utrpenie, Vzťahy s partnermi

Filozofická inteligencia

Všeobecne v spoločnosti, populácii pozorujem že ľudia majú nízku „filozofickú inteligenciu“. Aby sme si vysvetlili čo je to „filozofická inteligencia“ začnem trochu zoširoka.
                        Najprv sa pokúsim vysvetliť samotný pojem „filozofia“. Ja pod „filozofiou“ myslím niečo iné čo by si predstavila väčšina ľudí. Filozofia znamená pre mňa nie niečo teoretické ale niečo praktické čo reálne pomáha. Pre väčšinu ľudí je naprosto nepredstaviteľné, že filozofia môže byť niečo čo veľmi efektívne pomáha v živote. Pokiaľ je filozofia na skutočne pravdivom poznaní, tak naozaj efektívne pomáha. Najdôležitejšou súčasťou filozofie sú pre mňa predovšetkým meditačné techniky.
                        Čo je to pojem „filozofická inteligencia“? Treba si uvedomiť že existuje viacero druhov inteligencie. Filozofická inteligencia je jeden z nich. Okrem iného existuje aj emocionálna inteligencia či racionálna inteligencia meraná v bežných IQ testoch.
Poznámka na okraj: teraz trochu odbočím od témy. IQ testy sa už dnes považujú za zastaralú metódu merania inteligencie (IQ) a špičkoví vedci v oblasti psychológie sú k nim skeptickí. IQ testy zmeriavajú len veľmi úzke druhy inteligencie. IQ testy podľa vedeckých výskumov dobre korelujú s tým ako sú žiaci/študenti úspešní v škole, avšak známky v škole a to či štúdium ide žiakovi ľahko alebo ťažko tiež nie je až tak dôležité. IQ testy majú zadané úlohy na základe časovej limitácie, avšak to ako je človek rýchly nie je alfa a omega – prehnane silný dôraz na parameter rýchlosti úkonov, teda parameter kvantity, nie sú však zahrnuté viac kvalitatívne parametre inteligencie, ktoré môžu byť podstatne dôležitejšie.
                        Neteší ma nízky záujem spoločnosti o filozofiu ako takú (v tomto kontexte myslím pojem filozofia viac všeobecne). Dôvod je hlavne nízka filozofická inteligencia v populácii. Všeobecne vyššie vzdelaní a intelektuálni ľudia majú vyššiu filozofickú inteligenciu – neplatí to však vždy. Menej vzdelaným ľuďom alebo ľuďom s nižšou filozofickou inteligenciou často hovoríme „jednoduchí ľudia“. Je pozitívne ak si človek vo svojom živote dáva aj hlbšie filozofické otázky.
Problém ale spočíva v tom, že vyššia filozofická inteligencia sa vo väčšine prípadov premieňa na hendikep. Veľká väčšina ľudí s vyššou filozofickou inteligenciou sa stanú obeťami fanatickej formy náboženstva (napríklad stanú sa obeťami kresťanských spoločenstiev / siekt), pomýlenej formy ezoteriky, prehnaného ideologického ateizmu-materializmu, či toxických politických ideológii. Čo som ja mal možnosť poznať kresťanských fundamentalistov, tak väčšina z nich boli vzdelaní inteligentní ľudia. Ako som už viac krát spomínal, často je mi bližší a viac sympatický jednoduchý človek, ako premúdrelý pomýlený ezoterik.
                        Nedávno ma veľmi dojal jeden človek s nízkou filozofickou inteligenciou, ktorý neskutočné množstvo utrpenia zvládal s veľkou cťou – aj ja musím s pokorou priznať že tak veľké množstvo utrpenia by som celkom isto nezvládol – tento človek má môj obdiv – v niektorých parametroch tento človek toho dokázal viac ako ja sám a tiež viac ako všetci premúdrelí ezoterici dokopy. Navzdory mierne nadpriemernému IQ mal tento človek nízku filozofickú inteligenciu a keď som sa mu so súcitu a s empatie pokúsil nepriamo naznačiť veľmi účinné filozofické rady ako utrpenie riešiť, vôbec ale vôbec ma nepochopil. Napriek tomu tento človek má môj obdiv.
                        Nízka filozofická inteligencia môže byť spôsobená aj prostredím v ktorom daný človek vyrastal – pokiaľ sa o filozofiu nezaoberali rodičia, starí rodičia, tak daný človek nemá zmysel a pochopenie pre filozofiu, nemá dôvod sa ňou zaoberať a ani ho to nenapadne.
                      Na jednej strane je nízka filozofická inteligencia negatívum, na druhej strane paradoxne je vo väčšine prípadov požehnaním, nakoľko takíto ľudia sa väčšinou nestanú obeťou náboženstva a náboženského fundamentalizmu, ktorý sa človeku vo forme takzvaných kresťanských spoločenstiev ponúka na každom kroku.

Čo do filozofického naladenia existujú tieto kategórie ľudí:
  • silne presvedčený materialista
  • človek, ktorý síce nemá nič proti filozofii takzvaného idealizmu, ale nie je schopný filozofii / idealizmu chápať. (Dosť časté presvedčenie najmä u mladých ľudí)
  • silný idealista s nesprávnym nasmerovaním, idealista na nesprávnej ceste. /// Do tejto kategórie patria najmä takzvaní ezoterici. Na jednej strane byť silne spirituálne založený človek je síce pekná vec, ale naletieť na rôzne nesprávne a pomýlené ezoterické prúdy nie je bohviečo. Ezoterickým ľuďom často chýba veľa pokory, sú tvrdohlaví, nechcú si dať poradiť a nie sú ochotní ani pripravení sa zrieknuť nesprávnej cesty. Aj ezorerik, ktorý sa cíti byť veľmi prebudený by mal zostať nohami na zemi a nezabúdať na pokoru.
  • Človek, ktorý síce nie je filozofický založený, nepovažuje sa za idealistu, ale filozofii je schopný chápať, je otvorený, je ochotný sa vzdelávať, je otvorený správnej ceste, je na filozofiu vnímavý. Túto štvrtú kategóriu vnímam ako najviac pozitívnu. Takýto človek je mi bližší ako nejaký veľmi sebavedomý, „prebudený“ ale pomýlený ezozerik

Utrpenie

Ako všetci vieme i s vlastných skúseností alebo so skúseností ľudí okolo nás, na tejto planéte je veľmi veľa utrpenia. Žijeme na drsnej planéte. Každý človek musí riešiť množstvo (často zbytočných) trápení, obmedzení, prekážok. Zbytočné utrpenie často neprispieva ku spirituálnemu rozvoju a má často opačný efekt ako evolúcia.
                        Veľmi dôležitá téma prakticky všetkých filozofií, všetkých náboženstiev je téma utrpenia vrátane kresťanstva. Navzdory tomu, že kresťanstvo na jednej strane oslavuje utrpenie symbol vo forme ukrižovania Krista (kríž, mŕtve telo na kríži je tiež symbol utrpenia), predsa aj kresťania robia všetko preto aby mali čo najmenej utrpenia – aj kresťan sa snaží riešiť svoje problémy – aj kresťan sa modlí k Pánbožkovi „Pánbožko pomôž mi s hentakým, Pánbožko pomôž mi onakým trápením, problémom“.
                        Ja používam veľmi účinný filozofický systém na to aby som mal čo najmenej utrpenia v živote, v osude. Jedná sa predovšetkým o špecifické meditačné techniky. Jedná sa o veľmi užitočné informácie, ktoré sa hodia naozaj každému. Túto filozofiu sa pokúsim v článku popísať aby bola zrozumiteľná aj pre človeka, ktorý počuje o týchto filozofických systémoch úplne prvý krát a nepozná ich kontext. Jedná sa o meditačné techniky energetického čistenia. Avšak na to aby ste vôbec dokázali pochopiť techniky energetického čistenia, musíme si vysvetliť podstatne širší kontext komplexnejšieho filozofického systému:
  • V prvom rade počítame s tým, že existuje aj „posmrtný život“ a že ľudskú bytosť netvorí len hmota, resp. fyzické telo ale aj duch resp. energetické telo. S energetickým telom majú ľudia skúsenosti hlavne pri takzvanej klinickej smrti, alebo pri zážitkoch blízkych smrti. Existuje aj viacero literatúry o tejto téme. Prípadne sa spýtajte na zážitky človeka, ktorý už raz blízko smrti bol.
  • Tiež existujú veľmi náročné a veľmi pokročilé meditačné techniky takzvaného astrálneho cestovania, kedy prechádzanie inými dimenziami je možné bez narušenia fyzického tela. Tento fenomén je už pre mnohých ľudí veľmi náročné pochopiť nakoľko je málo ľudí, ktorí túto schodnosť majú. (Tiež túto schopnosť je možné aktivovať niektorými psychoaktívnymi látkami ako napríklad huba Lysohlávka / Psilocybe).
 
Tým, že je naše energetické telo zanesené negatívnymi energiami a negatívnymi energetickými programami, to nám vytvára v osude utrpenie. Stávame sa magnetom, ktorý priťahuje do osudu utrpenie.
                        Negatívne energie si človek vytvorí/vyrobí buď sám strachmi, stresmi, negatívnymi emóciami, pocitom krivdy so zlých medziľudských vzťahov alebo ešte ľahšie ich získa od iných ľudí a to mnohorakými spôsobmi: bežným rozhovorom s inou osobou (aj pri úplne bežnom rozhovore dochádza k intenzívnej energetickej výmene medzi dvoma osobami), sexom, obzvlášť veľa negatívnej energie si ľudia posielajú ak je medzi nimi konflikt, zlé medziľudské vzťahy, pocitom psychickej ubolenosti ak sa k vám niekto zachoval zle svojou protivnou konfliktnou povahou, zranenie s nevydarenej lásky.
Veľa negatívnej energie človek získa aj od svojich rodičov a z prostredia, ktoré sa k vám správa priateľsky – aj keď vás rodičia milujú nedokážu ovplyvniť to aby na vás nepreniesli negatívnu energiu, ktorú sami získali.
Obzvlášť veľa negatívnej energie človek nachytá pri fanatickom praktizovaní náboženstva, náboženskými rituálmi, vylaďovaním sa na kresťanskú predstavu boha trpiaceho tela na kríži a podobne. Z mojej osobnej skúsenosti okamžite ako som sa oslobodil zbavil náboženstva som sa druhý krát narodil a okamžite som mal omnoho menej utrpenia.
                        Ak začnete praktizovať rôzne meditačné techniky energetického čistenia od problémov, obmedzení a utrpenia v živote začnete mať neporovnateľnej menej, čo je obrovská pomoc. Obzvlášť ľudia na vidieku to majú s energetickým čistením omnoho jednoduchšie ako ľudia z mesta a je to obrovská škoda to nevyužiť. Človeku s vidieka / venkova stačí vyjsť von do exteriéru na trávnik, sadne si na trávnik a môže veľmi jednoducho vydychovať negatívne energie do zeme.
Človek vo väčšej miere zanesený negatívnymi energiami, nie vždy musí mať v živote veľa utrpenia ale niekedy sa to môže prejaviť aj inak a to tým že vo veľkej miere často aj neúmyselne ubližuje druhým či už protivnou povahou alebo ešte viac nenápadnými prenášaním svojej negatívnej energie na druhých.
                        Množstvo ľudí básni o tom, ako bolo všetko úžasné kedy boli oni deti – deti ešte nie sú tak zanesené negatívnymi energiami a na svet sa dívajú ďaleko viac cez ružové farby ako dospelí. Energetickým čistením sa však je možné dostať do stavu dieťaťa, obrazne povedané druhýkrát sa narodíte.
                        Energetické čistenie je obzvlášť a špeciálne dôležité pre zamestnancov stresujúcich povolaní ako je napríklad učiteľ, policajt, záchranár, hasič. Ak sa bude učiteľ pravidelne energeticky čistiť, nemusí sa vôbec obávať vyhorenia z povolania čo je problém väčšiny starších učiteľov. Ďalej energeticky čistiť by sa mali všetci zamestnanci nemocníc, špeciálne zdravotné sestry a zamestnanci domovov seniorov a opatrovatelia starých a chorých ľudí.
                        Ak bude praktizovať energetické čistenie a iné meditácie senior, s najväčšou pravdepodobnosťou nebude na priťaž príbuzným a spoločnosti, aby ho museli opatrovať ale do poslednej chvíle sa bude vedieť o seba postarať sám a koniec jeho života bude dôstojný.
                        Ďalšia už časovo viac náročná metóda ako si môžete zmierniť utrpenie v živote je prepojenie / komunikácia so skutočnou podstatou Existencie takzvaným Bohom, avšak nie v náboženských predstavách. Pri meditácii môžete:
  • vytláčať negatívnu energiu pozitívnymi energiami ktoré prijímate so Zdroja podstaty Bytia
  • poprosiť o pomoc v riešení problému
  • poprosiť o rady, informácie ako daný problém riešiť
  • vytvorením si energetickej ochrany si vytvoríte aj ochranu pred negatívnym osudom, energetická ochrana tiež automaticky vytláča von negatívne energie
 
Tento filozofický systém Vám umožní v nemalej miere ovplyvňovať si svoj osud, a viac slobodne tvoriť realitu a to najmä vo forme neporovnateľne menšieho množstva utrpenia.
                        Nečudujem sa že pri takto účinných meditačných technikách ktoré šírim, boli tak extrémne veľké útoky na YouTube kanál. Niekomu to zjavne vadí. Výhoda málo sledovaného novo založeného YouTube kanálu spočíva aj v tom, že nebudú útoky temného princípu.
                        Popísaný filozofický systém na rozdiel od kresťanov, niektorých ezoterikov či agresívnych vegánov, nemám najmenšiu potrebu nanucovať iným ľuďom. Ide o reálne účinný systém a v tom je sila. Nanucovať ideológiu iným je prejav slabosti.
 

Sila spirituálneho/filozofického systému

Môže to byť dosť náročné na pochopenie ale vzhľadom k tomu, že pri každej bežnej komunikácii k intenzívnej energetickej výmene dvoch ľudí, praktizovaním meditačných techník sa sami stávate pozitívnym energetickým žiaričom pre iných ľudí, aj keby ste nechceli, pravidelným energetickým čistením seba čistíte aj iných ľudí okolo seba s ktorými komunikujete. (Aj keby ste nechceli tak pri bežnej komunikácii, rozhovore s niekým nasajete jeho negatívne energie a pri energetickom čistení sa toho zbavíte). Takýmto spôsobom pomôžete sebe a druhým ďaleko viac ako keby ste tvrdo makali na nejakej charitatívnej činnosti, pretože pomáhate druhým ľuďom pretvárať ich realitu tak aby menej trpeli.

Energetické čistenie

                      Praktizovanie meditačnej techniky energetického čistenia vnímam ako niečo úplne samozrejme, podobne ako vnímame samozrejmosť sa pravidelne umývať a dodržovať základy hygieny (ako napríklad umývanie rúk, umývanie zubov). Je to existenčne dôležitá vec. Nielen o hygienu fyzického ale aj o hygienu energetického tela sa je potrebné starať.
V ideálnej spoločnosti by sa mali tieto veci vyučovať na školách ako povinný predmet podobne ako napríklad matematika. 
                      Veľmi sa čudujem a to aj navzdory nízkej filozofickej inteligencii väčšiny ľudí, prečo je pre nich náročné pochopiť túto filozofiu o energetickom čistení. Tu sa nejedná o vieru, tu sa nejedná o náboženstvo, nejedná sa o niečo teoretické. Tu sa jedná o skutočne praktickú a fungujúcu vec. Existenčne dôležitú vec. Energetické čistenie Vám pomôže prežiť v tomto drsnom svete. A pomôže naozaj úplne každému. Minimálne by som na mieste väčšiny ľudí spozornel ak by som niečo počul o takejto filozofii. Keď už nič iné nie je motivácia, tak nech je motivácia aspoň peniaze - tento systém okrem iného významne pomôže v úspechu vo finančnej oblasti.
                      Príklad dôležitosti energetického čistenia v oblasti financií. Peniaze sú existenčne dôležitá vec a sú otázkou prežitia. Aby ste netrpeli v oblasti financií, energetické čistenie v tom zohráva dôležitú rolu. Špeciálne dôležitá situácia je ak Vás prepustia zo zamestnania, aby ste vykonávali energetické čistenie. Strachy z toho či sa Vám podarí nájsť prácu môžu zosilniť negatívne energetické programy, ktoré Vám môžu vytvoriť ešte väčšie bloky v tom aby ste si našli prácu, ktoré sa zhmotnia do reálneho osudu a nová práca sa Vám bude hľadať dlho a ťažko a zo zlého sa dostanete do horšieho. Energetické čistenie Vám výrazne zvýši inteligenciu v oblasti finančnej gramotnosti, čo pomáha zvládnuť finančne ťažkú situáciu.
                      Strach je negatívny energetický program, ktorý treba dať so seba von. Tu som ukázal len jeden príklad strachu v oblasti peňazí. Nie je to však jediný druh strachu. Iné typy strachov fungujú podobne a tiež k nim pristupujeme podobne.
 

Mimozmyslové schopnosti - schopnosť intuitívne odhadnúť kto má koľko utrpenia

Keď už píšem o téme utrpenia, pridám aj niečo o mojich schopnostiach a to čo najviac stručne. Tým, že v meditačných technikách mnoho pracujem s energiami, posilňuje sa mi aj intuitívna schopnosť vnímať energie iných ľudí. Stretol som jedného človeka, ktorého keď som videl prvý krát v živote už v prvé minúty som vedel že prežíva nepredstaviteľné utrpenie aj keď sa to navonok snažil kamuflovať. Tento človek bo veľmi prekvapený, keď som mu odhalil veľmi bolestivú oblasť jeho života. Rovnako aj iní ľudia mi nechceli veriť tomu, že tento človek má veľa utrpenia a boli veľmi prekvapení ako som to mohol vedieť. Táto moja schopnosť sa ukázala ako nemalé pozitívum, pretože snáď ako jediný som mal pre prchkú povahu tohto človeka pochopenie a neodsudzoval som ho. Keby som mal ja na mieste tohto človeka tak veľa utrpenia, tak určite by som milšiu povahu nemal. Snažil som sa k tomuto človeku pristupovať maximálne citlivo, veľmi som si dal záležať nad témami o ktorých sa s ním budem rozprávať aby mu nejaká téma nepripomenula utrpenie a snažil čo najviac povzbudiť pozitívnymi poznámkami.
                        Som schopný zistiť každému človeku koľko má utrpenia – množstvo utrpenia je ten najzákladnejší údaj kvality života o každom človeku.
  

Vzťahy s partnermi

Osobitne sa budem venovať téme vzťahov. V súvislosti so vzťahmi má energetické čistenie obzvlášť veľký význam. V prípade zranenia z lásky, rozchodoch a podobne, to častokrát končí aj samovraždami.
Jednoznačne aj tento problém patrí medzi najčastejšie dôvody samovrážd. Jedného prípadu som bol svedkom aj ja, keď som v lese našiel zaveseného chlapíka na strome. (Polícii sme to nahlásili o 20 hodine, tí prišli asi o 24 hodine, starostovi a matke policajti zvonili asi o 2 hodine v noci, keby prišli načas mohli to stihnúť za svetla, nie za strašidelnej noci. Chúďa obhliadajúca lekárka musela mať tiež z toho peknú traumu v noci v lese).
                        Neexistujú oficiálne štatistiky ale myslím, že percentuálne je v populácii veľmi veľký pomer ľudí, ktorí sa už raz zranili z lásky a po zažití zlej skúsenosti, majú energetické bloky a nie sú schopní si znovu hľadať partnera. Alebo sa boja že sa znovu zrania a preto hľadanie ďalších vzťahov odmietajú. V prípade že máte k dispozícii meditačné techniky energetického čistenia sa ale zranenia vôbec nemusíte obávať, pretože dokážete sa z toho rýchlo dostať.
                        Predpokladám, že vďaka masovému praktizovaniu uvedených meditácii, ak by k tomu v ideálnom prípade došlo, by bol aj podstatne väčší populačný prirodzený prírastok (čo je vážny spoločenský problém, ktorým sa zaoberajú aj politici, že vymierame), pretože by tiež bolo viac vzťahov.
                        Bol som tiež svedkom šialených prípadov žiarlivosti istého chlapíka na jeho partnerku. Práve energetické čistenie je metóda ako sa zbaviť žiarlivosti na svojho partnera, pretože žiarlivosť je tiež len program negatívnej energie, ktorého sa dokážete zbaviť. Jedná sa o energetický program emocionálnej bolesti, ktorý ovláda človeka i proti jeho vôli. Je sa ho možné zbaviť, ak ho dá človek von.
                        Čo už je trochu širšia problematika, nielen nemať partnera je problém ale aj byť vo vzťahu v ktorom trpíte je problém. Dôležité je nabrať dostatok energie na rozídenie a urobiť to bez zbytočnej konfrontácie a tak aby ste bývalého partnera čo najmenej zranili. 
                        Všimol som si aj radikálne feministické hnutie na Slovensku, ktoré s ministerkou rokuje o veľmi pochybnej definícii znásilnenia, kedy by sa aj naprosto dobrovoľný sex dal interpetovať ako znásilnenie, čo by mohlo byť veľmi zneužiteľné pre krivé obvinenie. Radi by definovali, že aj sex v spánku je znásilnenie, problém že takéto slovné spojenie má veľmi širokú a nejasnú definíciu – znásilnenie by sa dalo interpetovať aj to ak stabilný partner v noci zobudí partnerku za účelom sexu. Ja len verím, že za takéto bláznivé návrhy nezdvihne ruku v parlamente 75 poslancov. Feministické hnutie svojimi pobláznenými návrhmi by reálne sexuálne zneužitým ženám určite nepomohla. Hneď som si uvedomil, že čo vlastne je za feministickým hnutím – sú to veľmi zranené ženy, ktoré s mužmi zažili nevydarené vzťahy a pociťujú krivdu voči mužom. Aj takýto problém sa dá krásne riešiť energetickým čistením. A mám veľké obavy že aj pani novinárka Ria Gehrerová, tým že svojim článkom podporila a nijak nekritizovala toto feministické hnutie za ich šialené návrhy, trpí tiež nejakým zranením so vzťahov s mužmi. Inak si túto novinárku vážim, má veľa kvalitných článkov, ale týmto pochybným článkom o definícii znásilnenia to naozaj ale poriadne prepískla – ja by som sa na jej mieste za podporu takýmto bláznivým myšlienkam hanbil podpísať. Osobne som za to, aby sa ženám, ktoré zažívajú pomáhalo omnoho viac ako doteraz ale nie feministickými nezmyslami ale inými riešeniami.
                        Tiež mi napadla zaujímavá inšpirácia napísať nasledovné. Pre väčšinu ľudí je polyamoria niečo naprosto nepredstaviteľné čo nemôže fungovať. Polyamoria je vzťah kedy sa skupina kamarátov dohodne, že si budú partnerov striedať. Určite môžu veľmi dobre fungovať takéto vzťahy ak sa všetci zainteresovaní energeticky čistia. Pravidelným energetickým čistením vznikne silná prevencia k tomu aby vôbec nejaké negatívne energetické programy žiarlivosti vznikali, a keď aj vzniknú je možné sa z nich rýchlo prečistiť. Je možné dosiahnuť aby nikto s tejto skupiny netrpel. Bez aktívneho energického čistenia to, obávam sa, asi veľmi jednoduché nebude.
Samozrejme nie je mojim cieľom tu propagovať polyamoriu ako nejaký ideál, ktorý by mal každý dosiahnuť.

Porovnanie s náboženstvom a ezoterikou (únik od reality)

V tejto časti je mojim cieľom porovnať filozofiu popísanú v tomto článku s filozofiou s kresťanstvom či ezoterikou. Kresťania či ezoterici majú spoločné to, že praktizovanie ich spirituality je únik od reality, čo je spôsob ktorým sa snažia psychicky znášať v živote problémy a utrpenie. Tento ich prístup je však nesprávny. Smutné, že aj ezoterika sa nám v mnohom podobá na náboženstvo. Iní ľudia utekajú od reality zasa alkoholom, ktorý im „pomáha“ znášať utrpenie v živote. Náboženstvo a riešenie problémov alkoholom majú z pohľadu psychológie veľa spoločných atribútov. Z pohľadu psychológie sú to len dve pojmy látková závislosť a nelátková závislosť.
                       Ale aby sme sa už konečne dostali k pointe, tak popísaný spirituálny systém v tomto článku funguje na pravom opaku ako nezdravé zbabelé unikanie od reality. Tento systém nepomáha zbabelo zametať problémy pod koberec, ale aktívne k nim pristupovať k čomu veľmi efektívne dopomáhajú správne meditačné techniky. Náboženský človek po mnohých rokoch praktizovania kresťanstva už prišiel na to, že náboženstvo mu v živote nepomáha, preto náboženstvo ako zmysel života ho napĺňa aspoň ako únik od reality, únik od riešenia problémov. Ja sa ku problémom snažím na rozdiel od kresťanov pristupovať presne opačne ako oni: čo najviac vedome.
Ako príklad že ezoterickí a kresťanskí filozofovia unikajú, je to, že sa vyhýbajú témam riešenia finančnej problematiky v živote človeka a tabuizujú túto tému, snažia sa túto tému oddeliť od spirituality.
 

Prioritizácia filozofického systému (mať ho na prvom mieste)

Obávam sa, že ak chcete v popísanom filozofickom systéme dosiahnuť reálne nejaké výsledky, nedá sa to inak, ako mať v rebríčku hodnôt tento systém ako naprosto najvyššiu prioritu. Hovorím tak z vlastných skúseností. Má to aj určitú logiku v tom, že Vesmír vás odmení až vtedy ak urobíte aj Vy so svojej strany maximum. Cieľom je do filozofického systému investovať čo najviac času ako to ide. Dôležité je sa aj zrieknuť viacero záujmov ega v prospech filozofie. Šťastie nemusíte hľadať vo vonkajších veciach, v túžbach vášho ega ale šťastie si dokážete vytvoriť v mysli / vo vedomí. Na jednej strane sa síce možno zrieknete niektorých záujmov a obmedzíte ich, na druhej strane výsledky v tom, že skutočne budete mať menej utrpenia v živote, budú stáť za to. Výsledky že si do určitej miery budete modelovať realitu podľa seba aby ste mali menej problémov a utrpenia v živote, budú stáť za to.
                       Fanatickí kresťania či moslimovia tému prioritizácie ich náboženstva berú veľmi vážne, do náboženstva dávajú čo najviac času a energie ako to len ide. V niektorých veciach sú nám títo ľudia vzorom a v niečom by sme si mali od nich zobrať príklad.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára