nedeľa 21. októbra 2018

Aféry Petra Chobota

Pred tým ako začnem hovoriť o Petrových negatívach, začnem s tým pozitívnym:
- Treba oceniť, že Petr má na Youtube viacero prednášok kde hovorí o učení pôvodných kmeňových Amazonských šamanoch z čoho najdôležitejšie body by som zhrnul asi nasledovne. Treba uznať že viacero jeho filozofických úvah a názorov sú inšpiratívne. Treba oceniť propagovanie tzv. astrálneho cestovania.
*****************
Niektoré veci z Chobotovho učenia, s ktorými nesúhlasím:
- neprimerané zdôrazňovanie učenia hedonizmu, pôžitkárstva a (v menšej miere) dôležitosti peňazí
-prílišné zdôrazňovanie filozofie, že karma je len energia a že karma neexistuje
- prehnané zvýrazňovanie toho, že človek nemá slobodnú vôľu, že všetko je dopredu predurčené v tom zmysle, že môže človek len duchovne rásť dopredu a nemôže si karmu aj zhoršiť a dobrovoľne sa rozhodnúť pre zlo
- čakry resp. ľudská bytosť sú len akési stroje a programy a nič vyššie nad nimi nie je
- aj démonické bytosti supai môžu duchovne rásť a ísť dopredu
- dosť je cítiť v Chobotovej filozofii, že je silne ovplyvnený filozofiou ateizmu – materializmu, z prostredia v ktorom vyrastal
- inokedy má naopak príliš prestrelené, nekritické a neracionálne názory
- prehnané popieranie zla a dualizmu
- prehnané zvýrazňovanie, že človek si svojou mysľou absolútne tvorí všetku realitu
- vo viacero prednáškach či v jednom rozhovore sa Petr Chobot priznal s určitými, že nevie či je dobré byť na strane dobra alebo zla. Hovoril že je síce na strane dobra, ale zašpekuloval o tom či je správna cesta. Je škandál vôbec o takejto veci pochybovať či je to správne
-Petr sa tiež mýli, že čakry sú jediným faktorom v osude

Osobnostná charakteristika Petra Chobota

Nakoľko mám vypočuté stovky hodín prednášok Chobota, tak môžem zodpovedne povedať, že poznám dostatočne dobre spôsob rozmýšľania Chobota a tiež sa dokážem na neho aj dobre energeticky vyladiť čo je za charakter.
Hoci môže mať v určitej malej miere motiváciu ľuďom pomáhať prostredníctvom svojich kurzov, určite omnoho viac dôležité je pre neho a má na prvom mieste peniaze. Na ľudí sa díva ako zdroj príjmov, z ktorých dokáže vyžmýkať poriadne veľa peňazí cez predražené a nekvalitné kurzy semináre. Chobot má horšiu karmu ako nejaký priemerný Český občan ateista materialista. Je to veľmi pohoršujúce.
Chobota vnímam ako egoistu ktorý myslí len na seba a svoje záujmy, len na peniaze. Navonok pre ľudí, môže pôsobiť ako človek, ktorý sa snaží pomôcť ale pravda je taká ako som povedal.
Ceny jeho kurzov sú vždy bez ubytovania.
                  Cena zájazdu do Peru na 14 dní Vás víde 4 až5 krát drahšie ako to dokáže urobiť na 14 dní cestovka. Oficiálna cena zájazdu do Peru nezahŕňa cestovný lístok pre lietadlo a pokiaľ viem tak väčšinu dní ani stravu. Chobot a jeho kamaráti sa poriadne finančne obohatia na hlúpych ľuďoch, ktorí sú ochotní za to vyhodiť horibilné peniaze. Chobotovci si nedajú ani tú námahu objednať hromadný cestovný lístok, ktorý by mohol urobiť letenku aj mnohonásobne lacnejšou, ktorá do Peru pokiaľ viem stojí okolo 1000 EUR objednaná jednotlivo.
                  V iných videách a článkoch vysvetľujem prečo neuznávam hromadné meditácie, ktoré navádza jeden človek v tomto prípade Chobot. Je to energetický doping, ktorý človeka nikam reálne dopredu neposunie. Človek sa potrebuje naučiť meditovať sám. Skutočný duchovný učiteľ vedie ľudí k samostatnosti. Chobot ľudí vedie k tomu aby boli na ňom závislí. Môže síce ľudí napraskať veľkým množstvom energie, ale o tri dni sa ľudia vybijú ako baterky a znovu sú tam kde aj boli. Nemožno vylúčiť ani to, že Chobot aj úmyselne používa rôzne techniky manipulácie s cieľom finančne sa obohatiť, aby mu aj znovu prišlo na čo najviac kurzov čo najviac tých istých ľudí. Energeticky ľudí nadroguje, aby boli na ňom závislí.
                  Hoci Chobot hovorí aké je dôležité astrálne cestovanie, nikdy som nikoho či už na jeho FB stránke alebo na jeho osobnej stránke v komentároch nevidel, že by niekto ovládal astrálne cestovanie. Keby niekoho naučil astrálnemu cestovaniu, tak daný človek by získal rovnaké schopnosti ako on a stal by sa jeho konkurenciou. A to predsa on nechce. Keď Vám neide o dobro ľudí ale o peniaze tak potrebujete byť monopol.
Osobne som jasne presvedčený o tom, že kto to myslí s tým, aby sa naučil astrálne cestovať naozaj vážne, tak Chobotove kurzy sú v tom brzdou.
                  Viem o vyjadreniach dvoch ľudí, ktorí lepšie poznajú Chobota, boli na jeho kurzoch a vedia astrálne cestovať, obaja ho však kritizujú ako náladového človeka s prchkou povahou. Vytýkali mu, že by mal popracovať na svojom egu. Astrálne cestovať sa naučili samozrejme bez Petrovej zásluhy, nezávislo od neho tvrdou prácou na sebe.
Tretí kamarát, ktorý má schopnosť astrálneho cestovania mi hovoril že z jedného rozhovoru na Cesty K Sobě nemá moc dobrý pocit, pretože sa mu zdá, že Chobot hovoril to čo ľudia chceli počuť. Napr. aj strašenie miliónmi migrantov do Európy je aktuálne tiež veľmi populárne. Podobne ako populisti. Chobot sa správa podobne ako populistické politické strany.

Peter Chobot a kauza eshopy. Smrť Šárky Hanak

Už dlhšie som na silových miestach rozjímal a mal vízie o Petrovi Chobotovi. Viac som si uvedomil, že tento človek má zlú karmu nakoľko sa neeticky obohacuje na druhých a neeticky na druhých zarába peniaze. Rozmýšľal som nad tým, či Vesmír bude mať na to aj svoju reakciu. Niekoľko týždňov po takomto rozjímaní som sa skutočne dozvedel, že karma Petra Chobota naozaj dobehla. (Len na okraj by som chcel upozorniť, že Chobot nie je stredobodom môjho rozjímania, ale bola to jedna s tisíc vecí, ktorú som riešil).
Rozmýšľal som nad tým, či aj človeka, ktorý dokáže astrálne cestovať a dokáže sa vyladiť na vysoké energie dokáže dobehnúť karma za zlo ktoré napáchal.
                    Už v minulosti za úžerný biznis už karma Chobota potrestala. Stala sa mu nepríjemná nehoda s bylinkami, ktoré obsahovali jedovaté látky a otrávil ľudí. Niekoľko rokov bol vo väzení. Na miesto toho aby robil pokánie a aby ho táto ťažká situácia poučila, naopak pokračoval v úžere aj naďalej.
A teraz po dlhom úvode idem už konečne k téme. O smrti Šárky som sa dozvedel medzi prvými. Strata Šárky ako najväčšej spolupracovníčky Chobota musí byť pre neho veľká strata a utrpenie. Karma sa mu vrátila za jeho úžeru.
Šárka prevádzkovala Chobotovu stránku a on k nej prístup nemal. Prevádzkovala ho Šárka a na jej meno bol napísaný aj eshop s bylinkami – zasa perfektný biznis na oblbovanie ľudí.
Na Chobotovom Facebooku niekto písal, že Chobotovi spolupracovníci sa na ňom finančne dosť obohacujú a určite na tom je dosť veľa pravdy.
Po smrti Šárky bol Šárkyn eshop prepísaný na priateľa jej dcéry a tiež predtým existoval eshop, ktorý bol napísaný na jej dcéru. Aj v celku opodstatnene mohlo Chobota nahnevať, že na jeho mene parazitujú jej dcéra a jej priateľ. Vznikol konflikt. Podľa tvrdenia Šárkinej dcéry rôzne receptúry a miešanie bylín si Peter privlastnil a bol to všetko Šárkin nápad. Chobot údajne receptúry nepozná. Prezradili na Chobota aj dosť nepekný škandál, že údajne byliny nie sú „požehnané“ šamanom a nie súdodávané domorodými kmeňmi a šamanmi ako to Chobot navonok prezentoval aj v internetovej televízii Cesty k Sobě, ale len nejakou českou firmou ktorá nemá nič spoločné s domorodými kmeňmi a šamanmi. Týmto klamstvom chcel Chobot pravdepodobne nalákať ľudí, aby mu byliny kupovali. Chobot tvrdí, že finančné prijímy z byliniek, pôjdu na záchranu pralesu, ale bohvie aká je pravda a bohvie kde tie peniaze skončili, keď nie je pravda ani to, že bylinky sú od domorodcov. Ľudia kupujú bylinky len kvôli tomu, aby zabránili vyrubovaniu pralesu, ale peniaze možno na to vôbec nešli.
Je zrejmé, že nejaký podiel na zisku na Šárkynom obchode mal aj Chobot, keď mu stálo za to klamať, že byliny sú priamo od domorodých kmeňov. Ak hovorí Šárkyna dcéra naozaj pravdu, tak je to poriadne ošklivé. Chobot sa od ostatných ezoterikov a pochybných liečiteľov nijak nelíši. Je proste obyčajný podvodník, len aby z ľudí vyžmýkal čo najviac peňazí. Neštíti sa ani hrubých klamstiev, len aby predal čo najviac byliniek.
Zdrojové video je tu
https://www.youtube.com/watch?v=GijSEuQ1bHw(Video som pre istotu zálohoval aby nezmizlo rovnako ako to video o xenónovej terapii)
                     Ďalej mám informácie, že niektorých ľudí Petr Chobot na svojom Facebooku zablokoval, po tom ako mu dali konkrétnejšie otázky ako to vlastne je s tým eshopom Mutual Help a s jeho webstránkou. Nuž asi pán Chobot nemá čisté svedomie a asi bude pravda na strane Šárkynej dcéry, keď bez udania dôvodu blokuje ľudí, ktorí sa ho slušne pýtajú.
                     Petr Chobot už viac krát dal najavo, že nemá rád konkurenciu. Aktuálne vidí problém v konkurenčnom eshope Šárkynej dcéry a jeho priateľa a priamo ľudí odhovára a aby v týchto eshopoch kupovali.
V minulosti videl Petr problém zasa u konkurenta, ktorý ponúkal xenónovú terapiu a tiež na svojej FB stránke (1. júl) ľudí odhováral od tohto podnikateľa. Youtube kanál Cesty k Sobě zmazal video o xenónovej terapii. Dlho som nevedel o dôvode. Skutočný dôvod zdá sa bude v tom, že kvôli smrti Šárky xenónové terapie boli zrušené a tak robí teraz nepriamu reklamu svojmu konkurentovi. Chobot je prešpekulovaný vypočítavý špekulant a dobrý strategický hráč v poli biznisu.

Peter Šimkovič

Pozor aj na podvodníka Petra Šimkoviča, ktorý Vám sľubuje, že Vás na kurzoch naučí astrálne cestovať. Nie je to pravda. Nie je to také jednoduché. O tomto človeku tiež existujú aj veľmi vážne podozrenia, že sa venuje čiernej mágii.
Tento človek má tiež vážne povahové osobnostné problémy, čo je dosť pohoršujúce na duchovného učiteľa, ktorý by mal byť vzorom. Dajte si pozor aby ste si nezabrzdili svoj duchovný rast u pochybných šarlatánov. Chlapík o sebe na svojej webstránke tvrdí, že Vás naučí astrálne cestovať aj cez takzvané dolné svety. Neviem, čo ten chlapík myslí pod dolnými svetmi, ale v terminológii v juhoamerických šamanov sú dolné svety démonickými svetmi.

Záverom

Ak zoberiem do úvahy škandál Petra Chobota, tak si čoraz viac uvedomujem, že Slovensko a Česko zúfalo potrebujú čo najväčší počet ľudí so schopnosťou astrálneho cestovania. Je to dôležité pre správny celkový a duchovný vývoj našich krajín. Potrebujeme aj správnych inštruktorov ktorí budú schopní tejto schopnosti ľudí naozaj naučiť. Je smutné že takéhoto človeka nemá SR ani ČR ani jedného.

Zdroje informácii:

FB Ziva Lekarna, 18. október
Chobot FB  18. október
OZNÁMENÍ
Pokud by chtěl někdo z původních i nových velkoodběratelů oslovit s dotazy eshop PCH, může napsat na adresu: obchod@petr-chobot.cz
Malé objednávky bude možné realizovat po spuštění nového eshopu: eshop.petr-chobot.cz
Zprovoznění bude brzy oznámeno na FB a na novém webu.
**************************
Vážení přátelé,
dovolte nám objasnit situaci okolo zrušení Petrových stránek a výstavby stránek nových. Staré webové stránky petr-chobot.eu byly zrušeny z důvodů zneužívání Petrova jména "týmem" lidí, kteří prodávali Petrovy byliny pod jeho jménem v návaznosti na jeho stránky. Není udržitelné, aby se tak nadále dělo, a to z toho důvodu, že Petr nemá žádnou kontrolu nad mícháním a kvalitou bylinných směsí, jejichž výrobu a prodej si tito lidé přivlastnili po tragickém úmrtí Petrovy spolupracovnice Šárky Hanak.
Dokud byly prodávány byliny, které skutečně nechal dovézt a smíchat Petr, bylo to ještě možné akceptovat, ale v současné době už Petr nemá žádný vliv na výrobu a ani kontrolu nad kvalitou dalších směsí, nyní prodávaných v e-shopu Živá lékárna, Inka Life a v e-shopu Mutual-help.
Petr se tedy důrazně distancuje od jakýchkoliv prodávaných bylinných směsí týmem Živá lékárna, Inka Life a e-shop Mutual Help, protože již na některých jeho akcích proběhly reklamace těchto bylinných čajů.
Petr se také distancuje od e-shopu Síla světla.
Složení bylinných směsí je Petrovým know-how, neboť on je díky svým fytomedicínským znalostem a mimosmyslovým schopnostem dokázal vymyslet a sestavit tak, aby byly co nejúčinnější v léčbě nemocí. A tyto receptury Petr nikomu nepředal, kromě jeho spolupracovnice Šárky Hanak, která je ale míchala pod jeho vedením a kontrolou. Po jejím nečekaném odchodu, byly tyto receptury zcizeny a jsou nadále používány lidmi, kteří od Petra nedostali oprávnění k použití jeho duševního vlastnictví.
Z tohoto důvodu bylo přikročeno ke zrušení starých stránek a výstavbě nových, a také ke spouštění nového e-shopu, kde se budou opět prodávat bylinné směsi, za jejichž kvalitu se Petr může zaručit.
Pokud jste tedy někdo odběratelem bylin, nebo znáte některého z velkoodběratelů, prosím předejte toto upozornění. V nejbližších několika dnech budou spuštěny provizorní stránky PCH, kde již bude odkaz na skutečný Petrův e-shop s bylinami, které jsou opět dováženy a míchány pod jeho kontrolou. Také jsou připravovány nové směsi a další vylepšení bylinného léčení, tak aby bylo co nejjednodušší a co nejúčinnější.
Těšíme se opět na společnou spolupráci
Tým PCH
**************************
Chtěla bych se vám představit a možná objasnit celou zmatenou situaci ohledně distancování se Petra Chobota od našich e-shopů.
Jmenuji se Adéla Vondrášková a jsem dcera zesnulé Šárky Hanak, která dlouhodobě spolupracovala s Petrem Chobotem. Petra znám osobně i z jejího vyprávění celkem dobře, a tak mi bylo umožněno vidět a vědět i věci, o kterých většina jeho příznivců netuší.
                Bylinné směsi vytvořila moje maminka v Peru při napojení na posvátnou liánu Ayahuascu. Spolu jsme míchaly první balíčky, tvořily logo a vizáž etiket. Posílala jsem první balíčky s bylinami lidem. Poslední roky s námi pracoval i můj přítel Jindřich, na kterého je teď napsaný eshop mutual help. E-shop Petr Chobot jsme museli prejmenovat, protože si Petr po mámině smrti nepřál, aby tam figurovalo jeho jméno.
                Eshop petr chobot byl od samého začátku napsán na moje jméno (nepřála jsem si mít na sebe eshop se jménem Petra v názvu, ale původní název Živá lékárna nepřitahoval tolik pozornosti a tak mě mamka přesvědčila...) a eshop mutual help na mojí mamku Šárku. Směsi vytvořila ona a provoz e-shopu a veškerou práci odvedla ona. Petr jim pouze dělal reklamu a doporučoval je lidem. Bohužel se všechno navlíklo na to, že byliny vytvořil Petr a nejspíš tuto lež mamka sama vymyslela, aby se byliny lépe prodávaly.
Doufám, že je více než jasné, že jsme chtěli v této práci pokračovat. Pro maminku, pro lidi, kteří s námi pracovali i pro ty, kteří byliny užívají a objednávají si je.
                Petr byl po tom, co se stalo dost nefunkční a kdybychom mu provoz bylin předali, tak by vše na 99% skončilo, tak jak se stalo s rádiem free planet a dalšími jejich projekty, které táhla hlavně mamka.
Pak jsme se ale dozvěděli, že nás Petr chce o vše připravit za našimi zády a začal nám vyhrožovat a nadávat. Je přesvědčen, že vše je jeho zásluhou. Přesto, že jsme se s ním snažili udržet jakoukoli formu spolupráce, se rozhodl nás ničit a udělat z nás nepřátele, kteří mu ubližují. Přitom Petr neví ani složení a poměry bylin ve směsích.
                Stránky www.petr-chobot.eu byly vytvořené mojí maminkou a Petr k nim neměl žádné přístupy. Ty jsme mu předali a po jeho žádosti je vypnout, jsme tak učinili. Nemáme potřebu mu jakkoli škodit a je škoda, že odmítl spolupracovat s těmi, se kterými spolupracoval už před tím, jen o tom nevěděl. Mohl mít neustálý přísun všech produktů za zdánlivě neodmítnutelných podmínek. Takto s novým e-shopem a novým vybudováním provozu bude mít daleko víc práce, což původnímu záměru, dopřát byliny co nejvíce lidem, moc neprospívá.
                Mohu vás ujistit dle mého nejlepšího přesvědčení, že vše je zachováno tak, jak bylo za života maminky a snažíme se dokončit i další načaté projekty, aby její práce nevyšla vniveč a mohla na nás být hrdá a lidé mohli i nadále využívat sílu amazonských bylin.
Ještě bych chtěla upozornit na skutečnost, že peruánské byliny nikdy nebyli dodávány šamany, ale českou firmou, která se jejich dovozem dlouhá léta zabývá. Vězte, že dovoz čehokoliv (natož potravin) z Jižní Ameriky do zemí Evropy i ČR je legislativně velmi náročnou záležitostí.
                Velmi si vážím Petrovi práce a za to jak pomáhá lidem otevřít oči a vyléčit se.
                Děkuji za případné sdílení.

                S pozdravem Adéla Vondrášková



************************************************************
************************************************************

Osnova videa, časy o akých témach sa hovorí
02:37 zákaz chodiť na xenónové terapie ku konkurentovi
05:00 vymenili zámky
06:58 Jindříšek bol pred smrťou smutný a po smrti veselý
07:50 nikdy sa nezaujímali o byliny a po smrti sa na to vrhli
08:00 Jindříšek nepomohol Šárke s ťažkými vrecami
11:30 reklamácie bylín
12:50 Petr si privlastnil byliny – Šárkyn vynález
13:21 Jana Marážková odporúčanie liečby
14:40 mladý pár nemal záujem o byliny pred smrťou, dávali sme im peniaze len za to že dýchajú, kúpil im jurtu maringotku, boli socky a zo sociek sa stali milionári
16:00 aké máš svoje stránky? Žiadne a Jindříšek si tam môže dať reklamu na svoje šity. Petr sa vyhráža ťažkým osudom Jindříška a jeho priateľky, deti budú mať problémy. Plagiáty a podvod sú Jindříškove produkty. Jak u blbečku na dvorečku
19:30 Petr sa nepriamo priznal, že bude vytvárať nové receptúry miešania bylín, teda že vynález bol Šárkyn, nie jeho
20:40 na bylinách sa dajú zarobiť milióny
22:20 po smrti Šárky sa u veľa ľudí vtierali
23:40 nechce byť na tejto planéte
25:30 od smrti mal Chobot veľmi veľa práce, ale Jindříšek nič na práci nemá
29:30 som chudobný človek, chodím ako bezdomovec, mám panelový byt, všetko som napísal na Šárku
32:30 o bogomilcoch, telo je pre mňa utrpenie
35:30 Jindříšek nappojený na temné sily, ktoré sa ti šklebí
36:30 mám viacero osobností. Som schizofrenik
39:10 Chobot sa bojí o svoju karmu pri tomto konflikte
40:00 smrť Šárky vízie do budúcnosti
45:00 mnohočetná osobnosť
45:40 smrť Šárky by mala Petra odradiť od ďalšej práce, ekonomicky ho poškodí
47:00 diskutoval s archontnom
 ********************************************************
 ********************************************************
  • To že na strane Šárkynej dcéry je pravda, že Chobot oklamal ľudí, že byliny sú priamo od domorodých šamanov indiánov sa prezradil viacerými vecami čo hovoril. Ak by byliny boli domorodcov, tak by si byliny nenechal núdzovo kúpiť ale doviesť použil by slovo doviesť. V tomto videu to, že byliny sú od šamanov už nezdôrazňuje, nespomína. Ak by boli byliny už od samého začiatku od indiánov, Chobot by mal v plnej kompetencii im dodávky bylín bloknúť. Je to rovnaký podvod, ako by Vám v autobazári povedali že kupujete 100% certifikované nebúrané auto, ale po kúpení by ste prišli na to, že auto bolo búrané. V oblasti spirituality takto klamať je ešte omnoho viac karmicky zaťažujúce.
  • Chobot tvrdí, že zisky z predaja bylín idú na výskum a záchranu pralesu. Čo je to ale ten výskum? Čo pod týmto pojmom myslí? Výskum robí výlučne on, takže sa otvorene priznal, že tie peniaze išli do jeho vrecka, z týchto peňazí si platí svoj život na pobyt v Peru - nič viac nič menej. Obávam sa, že len malá časť peňazí išla reálne na záchranu pralesa.
  • Chobot argumentuje, že nikdy mu o peniaze nešlo. Vážený pán Chobot ja Vám niečo poviem. To, že Vám neide o peniaze sa dokazuje činmi, skutkami, nie slovami. Zájazdy do Peru robíte za 4 krát vyššiu cenu ako to robia bežné cestovné agentúry na rovnaký počet dní. Znížte cenu zájazdov do Peru o 4 krát a znížte ceny svojich seminárov o jednu tretinu a potom môžeme o tom diskutovať že Vám neide o peniaze. Chobot cynicky klame verejnosť, že mu neide o peniaze. Keby bol aspoň úprimný a priznal sa, že má priveľkú lásku k peniazom. Chobot sa snaží sám seba presvedčiť, že nie je hajzlík, ktorého jedinou hodnotou sú peniaze.
  • Ak by chobot nemal priveľkú lásku k peniazom, tak by sa mu situácia zvládala psychicky ľahšie.
  • Chobot sa snaží ospravedlniť svoju aroganciu a lásku k peniazom tým, že je údajne schizofrenik. Nie je to pravda. Ja ako človek, ktorý veľmi podrobne študoval psychiatriu a psychiatrickú farmakológiu, účinky psychiatrických liekov ako vedný odbor, môžem zodpovedne povedať, že Chobot je 100% psychicky zdravý. Ľudia majú veľmi mylnú predstavu čo je to psychiatria. Každý psychiater Vám to potvrdí. Nakoľko veľa meditujem a veľmi intenzívne pracujem so svojím podvedomým, viem psychologicky ľudí veľmi dobre prečítať a odhadnúť. Nie nadarmo Petr tak často v celom rozhovore spomínal, že je schizofrenik. Ak je človek hajzlík, tak si to musí nejak vo svedomí omluviť. Pri kauze otravy ľudí bylinkami psychiatri prišli Petrovi viac ako dosť v ústrety aby nemusel ísť do basy. Ale diagnostikovali mu len schizoidnú poruchu osobnosti, čo nie je zďaleka tak vážne ako schizofrénia. Súdny znalec toho riskoval veľa – mohol by mať z toho nepríjemnosti.
  • Chobot sa priznal k nekalej veci, že na bylinách sa zarábajú milióny!! A to všetko vďaka klamstvu, že byliny údajne pochádzajú od šamanov!! Nuž ďakujem pekne. Chobotovi nikdy o nič iné ako o peniaze nešlo. Karma sa mu vrátila, že takto nechutne klamal ľudí. Klamať ľudí takto hnusne v oblasti spirituality je z pohľadu etiky milión krát karmicky horšie ako robiť otvorené podvody v neduchovnej oblasti v inom ekonomickom odvetví.
  • Pýtam sa: naozaj má Chovot existenčné finančné problémy, keď musí robiť takého radikálneho finančného dravca a predátora? Južná Amerika je krajina z najväčšími rozdielmi medzi bohatými a chudobnými podľa oficiálnych výskumov. Chobot je zjavne ovplyvnený touto nešťastnou Juhoamerickou mentalitou. A Chobot má skutočne pravdu, že v porovnaní s Juhoamerickými miliardármi mu naozaj neide o peniaze – to veru áno.
  • Aj bežní priemerní českí ateisti materialisti, ktorí neveria na karmu sa držia omnoho viac etických morálnych zásad ako všetci českí ezoterici vrátane / včetne Chobota dokopy. Nehanbíš sa Chobot, že materialisti majú lepšiu karmu ako ty?
  • logicky, že Chobot sa snaží zbaviť ekonomických parazitov – dvoch mladých ľudí, ktorý naozaj ide len o peniaze, ktorí by si radi parazitovali na jeho mene. Problém je v tom, že Chobotovi ide presne tak rovnako o peniaze ako dvom mladým ľuďom – tí ľudia sú jeho zrkadlom.
  • V núdzi a ťažkých situáciach sa ukáže skutočný charakter človeka. A Chobot sa ukázal čo je za charakter. Napr. používa prakticky nadávky, používa slovo socky
  • nemám čas to tu podrobne rozpisovať ale nadpriemerne inteligentný človek si
    dokáže všimnúť aj vyjadrenia Chobota, kde sa prezradil, že Šárkyna dcéra má pravdu, že receptúry miešania byliniek nie je jeho vynález.
  • ľudia sa na sociálnych sietiach sťažujú, že všetky kritické komentáre na adresu Chobota boli zmazané a účty týchto ľudí na Chobotovej FB stránke zablokované. Vidieť, že Chobot nemá čisté svedomie a je veľmi nervózny. V minulosti sa je jeho FB stránke desiatky ľudí vyjadrovali silne kriticky a nikto blokovaný ani zmazaný nebol. https://www.facebook.com/PetrChobotBiologTerapeut/posts/2012154505531972?__xts__%5B0%5D=68.ARDzezHflwzRIENI3vX_2PyMpIbdFyeeI1C4g2c0eu5goqymHebPQu_Oe-WU3rSs3jVJPjE-Js_JibtuHbnko39ezSq7fjX6wbuDOFu40bHMo39gl8YY7uBZKH7rPipkqncw4cBrsC_18Od2gwLcqW8PKuFmxnk3vFuIuRf2pyvit8xmn0CRItcwhGc1JppB9PDXPtmAVfKyHeak8zi5_M-2GNc&__tn__=-R
  • Chobot robí zo seba martýra trpiteľa. Hovorí, že na tejto planéte má ťažké a náročné poslanie. Ja by som sa ale na jeho mieste ani trochu neľutoval. Opak je pravdou. Jeho podnikanie je perfektný biznis či už ide o semináre, xenónové terapie, bylinky, expedície do Peru.
  • Chobot sa prezradil ako mu ide o peniaze, keď otvorene odhováral ľudí, aby nechodili konkurentovi na xenónové terapie, otvorene odhováral ľudí od konkurenčného eshopu. O konkurencii hovoril s veľkou nenávisťou.
  • o Chobotovych priaznivcoch si myslím svoje, keď mi bez akéhokoľvek vysvetlenia dislajkovali video o xenóne. Video má totižto akosi záhadne priveľa dislajkov. Ja mám v tom veľmi jasno, čo je skutočný dôvod veľkého počtu dislajkov – to že som hovoril, že ezoterika nemá byť hnusný biznis. V Českej republike je veľmi čudná mentalita. Ezoterici to sú tí najúspešnejší podnikatelia v ČR. A obete týchto podvodníkov budú ľudí, ktorí ich okradli aj do krvi brániť. Chobot nie je výnimka. https://www.youtube.com/watch?v=dgBvok8E1l8
  • mám veľmi vážne výhrady k tomu, že Chobot vo videu odporúčal, aby si ľudia liečili rakovinu a parazitické ochorenia jeho bylinkami (a to aj cez liečiteľku, ktorá používa jeho bylinky). Ukážte mi vedecké výskumy súdruh Chobot, že účinné látky tých vašich byliniek dokážu liečiť aj takéto choroby. Pri takýchto odporúčaniach môžu dopadnúť ľudia veľmi zle, keď ľudí Chobot nepriamo odhovára od štandardnej medicíny a nahovára na alternatívnu medicínu, ktorá navyše používa jeho bylinky, takže sám má z toho zisk.
  • som človek, ktorý už niekoľko krát dobre predpovedal budúcnosť a špeciálne som predpovedal a mal vízie čo sa stane Chobotovi a stalo sa (hoci som sa s tým verejne nechválil) a obávam sa že toto môže byť ešte len začiatok kauzy Chobota. To najhoršie môže byť ešte len pred ním. Karma je sviňa. Chobot sám a jeho fanúšikovia tvrdia, že je to naopak krásny nový začiatok – obávam sa že nie. Verím a predpokladám, tomu že vesmír Chobota onedlho odstaví a karma sa prejaví tak, že môže mať aj existenčné ekonomické problémy. Naopak verím tomu, že vesmír nám pošle čistých a bezúhonných duchovných učiteľov, ktorí budú sami perfektne ovládať astrálne cestovanie a budú ho učiť druhých pričom týmto ľuďom naozaj nepôjde o peniaze. … O Chobotovi som mal tiež víziu, že bude sám veľmi prekvapený ako skončí po smrti. … Mal som tiež víziu, že Chobot bude mať v budúcnosti meno podvodníka, čo sa už teraz začína plniť.
  • zaujímavé, že Chobot sa priznal, že aj on sám má obavy o svoju karmu.
  • uvedené video som si pre istotu zálohoval, lebo samotného Chobots veľmi kompromituje a mohol by do budúcna požiadať o jeho zmazanie.
  • ak by som zverejnil video prednášku o tom čo je v tomto článku, chlapík by jednoznačne skončil. Zatiaľ to nemám v pláne, ale do budúcna, o niekoľko rokov to môžem prehodnotiť. V blízkej budúcnosti zverejním možno len veľmi jemnú kritiku aby ma Chobotovi priaznivci neukrižovali a aby som ich zbytočne nedráždil.
  • Chobot a učenie ľudí astrálne cestovať. Som skeptický. Tvrdí, že na jeho seminároch ľudia opúšťajú telo, že údajne keď sa ľudí opýta, či pri meditácii opustili telo, tak väčšina zdvihne ruku, že áno. Je otázne, či ľudia nedvíhajú ruky z dôvodu možno aj nevedomej sugescie, hypnózy či efektu väčšiny – to jest efektu davovej psychózy. Nevidel som ani jedného človeka, ktorý by mu či už na jeho webstránke alebo Facebookovej webstránke poďakoval za naučenie astrálneho cestovania. A ak by to aj bola pravda, nie je sa čím chváliť, ak sú schopný ľudia opustiť telo výlučne na jeho seminároch, aby boli na ňom závislí aby si na nich čo najviac zarobil peňazí.
  • Chobot sa vyhovára na to, že sa proti nemu sprisahali temné sily. Neuvedomuje si však, že skutočný problém je jeho karma. Žiadne temné sily.
  • o Chobotovi som mal víziu, že nikdy sa na silové energetické a archeologické miesta, kde chodím aj ja nedostane, hoci sa tam deje mnoho vecí medzi nebom a zemou. Nemá na to energie aby sa tam dostal aj keby neviem ako chcel.
  • ľudia z Cesty k sobě ktorá má bezpochyby veľmi dobrý prehľad a dobré kontakty v oblasti ezoteriky a s ľuďmi ktorí dobre poznajú Chobota, dala jasne najavo, že Chobot je klamár. Na svojej webstránke zverejnila pri Chobotovom videu nasledovný text: „Není v našich silách ručit za všechny obsahy videí, názory a jednání jednotlivců. Přejeme vám všem mnoho lásky v této náročné transformační době“. Na FB stránke tento text správcu FB stránky Cesty k sobě: „Milí diváci, děkujeme za vaše reakce. Připomínáme, že není v našich silách ručit za všechny obsahy videí, názory a jednání jednotlivců. Nejsme soudci, aneb: "Kdo jsi bez viny, hoď kamenem." Přejeme vám všem mnoho lásky.“ Na Predchádzajúcich videách sa tento text neobjavoval. https://www.cestyksobe.cz/petr-chobot-dobro-nezastavis-1-dil/28654 ** https://www.cestyksobe.cz/petr-chobot-dobro-nezastavis-2-dil/28673 ** https://www.cestyksobe.cz/mgr-terezie-dubinova-phd-od-korenu-k-budoucnosti/28655 ** https://www.cestyksobe.cz/superrozhovor-richard-stribrny-stastne-konstelace-ceske-republiky/28651
  • z celého videa na Cesky k sobě som cítil silne manipulatívne energie. Nečudujem sa že ľudia zhltli klamstvá Chobota aj s navijakom.
  • osobnosť Chobota vnímam ako egoistu, ktorý myslí iba na seba. Peniaze má na prvom mieste. Malý záujem úprimne pomáhať ľuďom tam je, ale peniaze sú pre neho viac dôležité
  • Na videu mál Chobot červené oči. Zrejme plakal. Ak mi nemal tak veľkú lásku k peniazom situáciu by zvládal ľahšie.
  • príčina smrti pani Šárky bola pravdepodobne v dôsledku požití nejakých psychoaktívnych látok. Jej rodinní blízki tvrdia, že príčina smrti bola záhadná, že zomrela v hlbokej meditácii. Na Chobotovej stránke najprv jeho ľudia zverejnili informácie, že Šárka nezomrela vďaka bylinám, ktoré sama vyrábala, hoci mnoho ľudí malo toto podozrenie. Zomrela zrejme na v dôsledku požitia bylín, ktoré sama testovala a chystala sa neskôr dodávať. Neskôr tam bol tento obsah odstránený, aby ľudia nešpekulovali o jej smrti.
  • mám vážne výhrady k Petrovým seminárom. Pri meditačných technikách energetického čistenia totižto nie je možné negatívnu energiu nijako spáliť ako to on tvrdí. Negatívna energia môže z človeka odísť jedine tak, že víde do okolia do telocvične či športovej haly. Je mi úprimne ľúto, že malé deti tieto negatívne energie do seba nasajú, čo tam ľudia na seminári zanechali.
  • smejem sa z Chobota ako zle si vyriešil problémy so svojimi stránkami. Dalo sa to riešiť úplne inak ako aj po IT stránke tak aj po právnickej stránke
Venkovani Marcela Martin Byl jsem u toho od samého začátku, kdy Šárka osobně přivezla první kůru z Peru. Sušili jsme jí u nás týden, pak drtili a nakonec společně balili do prvních sáčků. Byla to od začátku Šárky akce, do které vzápětí zapojila svojí dceru Adélu. Recepturu vymýšlela Šárka, v té době jsem jí intenzivně pomáhal a měl jsem přehled o většině věcí, kterými se zabývala, proto to můžu s čistým svědomím napsat.

Vláďa Časár Znám obě strany dost dobře a byl jsem, po odchodu Šárky, u dohod, které se nenaplnily. Bohužel z Petrovy strany. Spousta informací na Cestách vyzněla jen pro ovlivnění kolektivního vědomí ve vědomý prospěch jedné strany. Nechci se tady příklánět k jedné nebo té druhé, protože na obou stranách jsou láskyplné bytosti. Petra si nesmírně vážím stejně jako Adélku i Jindru. Mám-li se držet Petrova hesla, že po ovoci poznáš strom, tak musím objektivně říct, že Petrův strom plodí sladké, ale i pěkně hořké a červavé plody. A jestliže mám použít jednu myšlenku z Petrových Promluv, tak ta jasně objasňuje skutečnost této pozemské hry, že jediné co tě v životě může potkat, jsi ty sám. A myslím, že v Jindrovi se mu odzrcadlily nezpracované osobní postoje.
Myslím, že každé nekonečné vědomí, se chce v této pozemské hře obohatit nějakou životní zkušeností, která jej emočně obohatí. Tak proč tolik nelásky, nenávisti a nepochopení .....?

Venkovani Marcela Martin Jindra byl členem Šárčina týmu a podílel se už dlouhou dobu na výrobě bylinných směsí. Tvrzení, že se zmocnil receptur a vyrábí plagiáty je proto absurdní.

Venkovani Marcela Martin Roman Macek Děkuji za nabídku, ale nemám zájem to zkoušet. Na to si musí každý musí přijít sám, podobně jako já. Když napíšu, že Šárka studovala, zjišťovala, co přimíchat do směsi, aby byla co nejúčinnější, tak mi stejně napíšeš, že know how je od PCH, že to byla jeho dikce atd.... Pravda ale není tak černobílá, jak se často jeví a proto bych byl obezřetný se hned přiklánět na něčí stranu.

Venkovani Marcela Martin Roman Macek Směsi vytvářela Šárka, ona byla autorem, i když si většina lidí myslí něco jiného. Míchal jsem s ní první balíčky, byl jsem osobně u toho.

Venkovani Marcela Martin Roman Macek Šárka nebyla jen prodlouženou "chobotí" rukou a vykonavatelkou jeho pokynů, Byla to velice samostatná a aktivní bytost, chrlila ze sebe jeden nápad za druhům, šla si za svým záměrem a spousta projektů byla čistě jejím dílem. To se týká i bylinek. Měla na jejich vzniku a výrobě minimálně nezpochybnitelný podíl, byla jejich spolutvůrcem. Do jejich výroby a distribuce zapojila nejbližší lidi, na které se mohla stoprocentně spolehnout, včetně svojí dcery Adély a jejího přítele Jindry. Oni stáli dlouhou dobou za chodem celého systému, vyráběli podle receptur od Šárky, takže se žádných tajných receptur nelegálně nezmocnili a ani nemohli, když s nimi legálně pracovali :-) To že po smrti Šárky zůstala Adéle na starosti výroba bylinek je logické, kdo jiný by měl už zaběhnutý a spolehlivě fungující systém převzít...? To že nedošlo k dohodě s PCH je už jiná věc, která má tu dohru, že až teď se vlastně dostali k výrobě lidé, kteří s ní dosud neměli nic společného a kteří kydají na předchozí a právoplatné výrobce bylin hnůj :-)

Venkovani Marcela Martin Mata Preis Ahoj Mata, předně bych rád vysvětlil, že já nemám s prodejem bylin nic společného a nebojuji za jeho udržení. Já pouze reaguji na tvrzení o tom, že Adéla s Jindrou se měli po smrti Šárky neoprávněně zmocnit bylin a receptur. Já jsem Šárce a PCH kdysi dávno skoro dva roky pomáhal, takže dobře vím, kdo je Adéla a Jindra a jakou práci odváděli. Vadí mi lži a proto jsem reagoval. Na ty ostatní dotazy se musíš ptát jinde, o tom nic nevím.

Venkovani Marcela Martin Mata Preis Co si tak pamatuji, tak Šárčiným záměrem bylo pomáhat všude možně, nejen v Amazonii, ale i tady u nás doma. Pokud vím, zpracovávala tenkrát nějaké velké kameny na kamenné kruhy, plánovala obrovské léčebné centrum, zakládala stránky Boiohaemum, rádio Free Planet, Facebook, bylinky byly jednou z mnoha věcí v jejím širokém záběru.
********************************************************************
Milí přátelé,
protože nám píšou lidé s prosbou o reakci na nařčení na youtube kanále Cesty k sobě, kde byl Petr Chobot hostem, chtěli bychom se k dané situaci vyjádřit. Není pro nás důležité, abychom se za každou cenu dále podíleli na dovozu a výrobě směsí, na které jste zvyklí, nebudete-li si to přát a nebude-li to dále vesmírem podporováno. Mnohokrát jsme se snažili s Petrem domluvit, nicméně velmi rychle tato snaha přišla vniveč.
Máme v podstatě k Petrově práci velkou úctu a zpočátku jsme opravdu byli připraveni mu pomáhat. Je ale zjevné, že to takto být prostě nemělo a nemá. Co je správné, co je špatné a kdo je jaká bytost nebudeme hodnotit. Nemáme pocit, že bychom měli právo soudit ostatní bytosti, jen proto, že bychom si mohli myslet, že pravda je na naší straně.
Máme výhrady k některým informacím, které jsme se z videa dozvěděli. Ta nejvíce na první pohled viditelná, zní: Nikdy Šárce s bylinami nepomáhali, a když je o to požádala, tak ji poslali k šípku. S prominutím, máme kolem sebe spoustu lidí (dodavatelů, partnerů), jež s námi spolupracují již několik let (tzn. pro Šárku jsme dlouho pracovali) a mohou dané tvrzení velmi snadno vyvrátit. Mnohokrát jsme pomáhali Šárce přímo na seminářích a na akcích, kde jsme byliny prodávali a zajišťovali jejich potřebná množství. Se spoustou z vás jsme se zde setkávali a povídali si. Vždyť nás přece znáte. Doprovázeli jsme také celou skupinu (i Petra) na seminářích se Sergiem, kde jsme opět byli součástí týmu. Adélka také dlouho pracovala na expedicích v Peru.
Musíme uznat, že Petr velmi kulantně a také nenápadně nezmiňuje Adélku, Šárky dceru, která se s ní o byliny starala od samého začátku, a po celou dobu mluví (poměrně zaujatě) o jakože „cizím člověku“, jakémsi „Jindříškovi“.
Kde je tedy pravda? Vždyť je přeci z daného videa zcela patrné, že jsou ty informace překroucené. Tyto informace jsme vyzdvihli pouze jako příklad, protože se zdají být naprosto očividné. Vězte prosím, milí přátelé, že je takových věcí mnohem více, ale myslíme, že to co jsme chtěli říci, jsme sdělili.
Vše přijímáme tak, jak to přichází, a pokud má být nastalá situace tímto způsobem prožita, jsme připraveni si z ní vzít to nejlepší pro náš další vývoj. Pokud máme být nástrojem k otevření očí co nejvíce lidem, jsme připraveni.
Jindřich a Adéla


*****************************************
Dodatočne na FB stránke Živá Lekárna pribudol nasledovný obsah
 Děkujeme za tak hojné komentáře. Bohužel nemám čas reagovat hned. Mám jiné priority, jako například rodina. Nemáme potřebu se jakkoliv hájit, ale pokud chcete pravdivou odpověď, tady ji máte: Jak už píše Samuel Kováčik, ani předtím nešlo mnoho peněz z prodeje bylin na záchranu deštných pralesů. Za celou dobu existence projektu se až nedávno koupil pozemek. Co se dělo s penězi předtím, to nevím. Po převzetí eshopu (Šárčině smrti) jsme veškeré informace o tom, že vydělané peníze jdou na záchranu pralesů, stáhli. To se týká i spolupráce s Petrem, jakmile jsme se dovtípili, že s ním spolupracovat nepůjde. Na jeho žádost jsme stránky petr-chobot.eu smazali a stáhli. Takže jeho tvrzení, že na jeho ukradené stránky si dáváme svoje informace, také není tak úplně pravda. Spíše bychom vám doporučili tázat se Petra, kam všechny vydělané peníze za celou dobu provozu eshopu mutual help šly a co se s nimi financovalo. Vězte, že tato situace je velmi složitá a nic není tak černobílé jak to vypadá. Přes to všechno vám všem přejeme hodně štěstí a krásný barevný podzim. PS: mějme se rádi a nekažme si dny šířením nenávisti. Adélka a Jindříšek
*****************************************
Dodatočne som objavil staré video o Šárke
Popis k videu: 
Část rozhovoru s peruánským léčitelem donem Neyem o brujerii - čarodějnictví. Popisuje, co jakási Šárka udělala jakési Haně, přitom Šárka publikuje na facebooku články ve smyslu, že pokud někdo pojede do Peru jinak než s Petrem Chobotem, tak se vystavuje riziku zasažení brujerií - černou magií.

Zaujímavé komentáre k videu:

Šárka reagovala na toto video nasledovne:
VIDEO JE PODVRH A LEŽ, KTERÁ MI MÁ UBLÍŽIT. UKAZUJE I NA CHARAKTER ŠAMANŮ, KTEŘÍ KVŮLI PENĚZŮM JSOU OCHOTNI UDĚLAT COKOLIV. JE TO VELMI, VELMI SMUTNÉ!!!!!!!!!!!!

Pobyt na 14 v Peru s P.CH. stojí 60 000 + letenka - tedy cca 90 000 - 100 000. Pobyt na 21 dní s D.V.A. stojí 44 000 včetně letenky a plné každodenní péče šamana dona Neye ( z tohoto videa).. A tak zde zůstává viset otázka, kdo co dělá pro peníze.... nutně následovaná otázkou ... "who cares?". Koho zajímá, co jsou šamani ochotni udělat za peníze, nechť si za nimi zajede a zjistí to sám. Možná se také dozví, jak je to s domnělým umrtím dona Mauricia, který měl dle jisté nahrávky P.CH. zemřít při masakru šamanů.. a zří ho jak nadále pokojně vykonává své šamanské poslání ( a všem ezopitomcům a ezokikinám podněcujícím různé virtuální půtky se potichu směje s laskavostí sobě vlastní).


Je až neuvěřitelné, co za projekt se to ujal v Česku.  Země s takovou historií, kdy na poměrně malém území se realizovalo v minulosti tolik duchovních poselství a symboliky si nechá implantovat  jakýsi pseudospirituální  ruský  pokusný model .  Když se zúčastníte semináře Petra Chobota musíte počítat s tím, že se vydáváte všanc obchodu s energií, s tou pro vás nejcenější  energií. Někteří pocítíte úlevu, poněvadž vaši  negativní energii spotřebují anorganické bytosti, které byly za tímto účelem evokovány.  Je to technologie vyvinutá z pro nás  exotických  systémů  voodoo,   a prvků sibiřského šamanismu. Tyto systémy byly velmi pečlivě zkoumány  nejen v rusku a to především proto,  protože  jsou funkční,dokonalé, ale jsou bohužel zneužitelné. Za úspěch, peníze  se jim musí zaplatit a občas obětovat. Na seminářích P.CH.  přinášíte svou obětˇ vy sami. V tom je to  mysterium společných  meditací. Není třeba krvavé oběti.  S kým myslíte, že prožíváte tantrické meditace?-JJ  Divili  by jste se.   Jenomže oni chtějí víc a víc. Proto je třeba co nejvíc zaujmout a připoutat třeba i originálními  informacemi a texty!-  Které  vám ve svém důsledku ale nijak nepomůžou. Operatér, který svou roli  nezvládl,  už těmto bytostem jen slouží, místo aby sloužili mu. Nemyslete si , že trpí za vás, trpí za své chyby a chtíč.  Vždy je to obchod, za který dvakrát zaplatíte. Domyslete si. Proč myslíte, že na těchto seminářích nejsou příliš vítáni vnímaví a jasnovidní lidé? Tím se liší například od   původního  čistého křesťanství. Tím nemyslím katolíky, kteří dobrovolně odevzdávají svou energii pravidelně při jiných důmyslných obřadech. A jak je to s peruánským  šamanismem?- Zde platí dvojnásob čistému vše čisté. Při obřadu je ale velmi důležité, jaké úmysly mají všichni přítomní.  Není třeba se obávat, není třeba platit přemrštěné ceny za čtrnáctidenní pobyty. Do Peru tak minimálně na měsíc a za třetinovou cenu. Šamani jsou skromní. A na závěr? Všichni mágové potřebovali zvrhlé partnerky, podle toho je poznáte.


******************************************************************
******************************************************************
 Toto som písal po zverejnení môjho videa o Petrovi
  • na webstránke Petra Chobota mu v minulosti nejaký 16 ročný chlapec napísal, že na meditácii s Petrom a Donom Sergiom videl nejaké démonické bytosti. Nie je to príliš na chválu
  • na besede v Žiline Petra moderátorka poprosila, či by okrem besedy neurobil pre ľudí aj krátku meditáciu. Petr Chobot, hoci nepovedal že nie, sa to pri tejto žiadosti snažil slušne zahovoriť. Nakoľko Petr Chobot myslí iba na seba, nič nie je ochotný robiť zadarmo. Ľudia si zaplatili len za besedu, nie aj za meditáciu. Uvedomil som si, že moderátorka je dosť naivná. My na Slovensku sme iná mentalita, my dokážeme robiť aj veci s nie zištných dôvodov, ale Petr Chobot je predovšetkým biznismen, ktorý to robí všetko len pre peniaze. V Českej ezoterickej komunite je normou robiť veci len pre peniaze. Prvá a druhá časť prednášky
  • Cesty k sobě: Z projektu Cesty k Sobě nemám dobrý pocit a necítim z toho dobré energie. Je to obyčajná reklamná agentúra pre ezoterikov. Ezoterika je nechutný biznis. Cesty k sobě žijú predovšetkým z reklamy. Urobia tam rozhovor z nejakým ezoterikom čo je v skutočnosti obyčajná reklama. Cesty k sobě vždy zverejnia reklamný odkaz na webstránku daného ezoterika, kde poskytuje svoje služby s premrštenými cenami. A nebuďme naivný – za reklamu sa totiž platí – nič nie je zadarmo. Ezoterik sa odmení projektu Cesty k sobě zasa štedrým darom za to, že si mohol u nich urobiť reklamu. Cesty k sobě by sa mali jednoducho premenovať na názov „Reklamná Agentúra pre Ezoterikov“. Pamätám si, že jeden rozhovor z nejakým ezoterikom zverejnili veľmi neskoro - možno aj viac ako pol roka po tom ako to bolo nahraté. Dôvod bol možno ten, že im nezaplatil za reklamnú inzerciu
  • Alžbeta Šorfová: ľudia na sociálnych sietiach vypisovali, že Alžbeta Šorfová s Petrom súhlasila. Zaujímavé, že ľudia sú dosť naivní a prepáčte mi za výraz aj hlúpi. Jedna vec je to, že ako sa človek navonok tvári a druhá vec je čo si myslí. Alžbeta Šorfová je existenčne finančne závislá na Petrovi Chobotovi. Peter jej štedro platí za to, že si u nej môže robiť reklamu. Alžbeta Šorfová nie je nezávislá osoba. Jej chlebodarcom je aj Chobot. Ľudia sa čudovali, prečo do Cesty k Sobě nebola poznaná aj druhá strana Adélka a Jindříšek. Dôvod je jednoduchý, nechcú si pohnevať Petra, ktorý je ich chlebodarca.
  • Dovoľujem si aj málinko obhájiť Petra Chobota, ide tu o menšiu poľahčujúcu okolnosť. Petr Chobot možno nemal v živote to šťastie spoznať aj človeka ktorému neide len o peniaze a preto je zrejmé, že mu nemá byť kto dobrým príkladom. Petrovi už vôbec nemá kto byť dobrým príkladom zo zvrátenej českej ezoterickej komunity
  • Petr zaslepený vidinou za budúcimi potencionálnymi veľkými finančnými ziskmi z bylín nemal problém odvážne klamať priamo vo videu a už veľmi nedopočítal to, že druhá strana a iní autentickí svedkovia sa budú k veci vyjadrovať tiež
  • pred zverejnením videa o Petrovi som si musel dlho hrýzť do jazyka. Som rád, a mám z toho dobrý pocit, že som to mohol dať so seba von, hoci omnoho jednoduchšie by bolo mlčať
  • nakoľko je Petr silne pripútaný k mamone, bude mať po smrti ťažké sa dostať do vyšších dimenzií
  • Petr Chobot mi príde ako malé rozmaznané decko, ktoré sa hodí o zem, keď sa musí deliť s dvoma ľuďmi o zisky. To asi vystihuje charakter osobnosti Petra
  • Video z roku 2014 o tom, ako si údajne mala pani Šárka objednať u čierneho mága likvidáciu svojej konkurentky. Zaujímavé sú aj komentáre pod videom https://www.youtube.com/watch?v=Yb5yLgYWb84 ** záloha tu https://youtu.be/2YiTLnxDQu0
  • ezoterik Igor Chaun kritizuje Chobota ako mamonára: Velmi nebezpečné je, že se to vždy zaštiťuje krásnými slovy a nabídkami urychleného duchovního vývoje. Navozuje se stav závislosti, a to paradoxně i u těch, kteří původně neměli o danou osobu milostný nebo fyzický zájem. Časté je propojení s potřebou nechat si svou činnost financovat a nechat si sloužit na úrovni pomahače a třeba i řidiče. Vstoupením do duchovního vývoje blízkého člověka, jeho navázání na sebe a následné zneužití je odvěký duchovní zločin. Kolem sebe mají přitom ovečky, které je urputně hájí a v případě kritiky vůči jejich „vůdci“ pocitují až tendenci k agresi, v lepším případě slovní… Tito „vůdci“ či „učitelé“ jsou lidé, kteří propadli pocitu vlastní nepostradatelnosti a především duchovní pýše. A možná i "duchovním bludům". Běžně tato jména spíše ignoruju, ale teď je vyslovím. Je to například Alžběta Šorfová, je to Eva Kalivodová-Štichová, je to Petr Chobot.
    Více zde: https://www.goscha.cz/blog/proc-to-nekdy-vypada-ze-si-igor-protireci-igor-chaun-15-4-2014-/
  • keď sledujem vyjadrenia ľudí o Petrovi či im pomohol, tak jediná pozitívna odozva čo im pomohlo je to, keď ľudia sami pracujú na sebe v meditácii bez jeho pomoci na kurzoch/ seminároch
  • jeden diskutér na Youtube tvrdil, že Šárka sa predávkovala xenónom a to bol dôvod smrti
  • na Youtube kanály sa net space sa už dvakrát niekto pokúsil vymazať videá Petra Chobota z dôvodu nahlásenia autorských práv. Z dôvodu autorského zákonu to nie je tak jednoduché vymazať a spoločnosť Youtube nemusí tomu vyhovieť. Raz pred smrťou a raz po smrti Šárky sa tak stalo a videá dočasne zmizli. V prvom prípade sa od týchto aktivít pani Šárka dištancovala, avšak autorka kanálu sa vyjadrila, že sa o to pokúšali zrejme nejakí blízki spolupracovníci Petra pre ten účel aby malo vyššiu sledovanosť rádio Free Planet. Nemáme na to dôkazy ale vylúčiť nemôžeme to, že videá sú slobodne zdarma dostupné. Petrovi, ktorému ide iba o peniaze to môže vadiť
  • Petr Chobot propaguje liečiteľku Janu Maráškovú. Ja jasnovidne z tejto ženy cítim veľké energetické bloky a veľké energetické znečistenie. Nemýlil som sa. Moje jasnovidné schopnosti ma nesklamali. Keď som si pozrel aké  Facebook stránky táto žena lajkla tak to boli rôzne extrémistické stránky a zdieľala tam najtvrdší kaliber dezinformačných webstánok, ktoré šíri tie najradikálnejšie hoaxov. Psychicky vyrovnaný a energeticky prečistený človek, nikdy nemá potrebu sa utiekať k hoaxom a nenávistnej Kremeľskej propagande
  • - zaujímavé, že aj cez takého vyvrheľa ako Petr Chobot, dokáže Vesmír presadiť aj niečo pozitívne. Myslím tým hlavne to, že Petr do Európy „doniesol“ veľmi prínosné učenie juhoamerických šamanov
  • -som veľmi rád, že s ezoterickou českou komunitou to nie je až tak zlé, ako som si zo začiatku myslel. Viacero ľudí na sociálnych sietiach vyjadrilo smútok a ľútosť nad Petrovym podvodným správaním
**************************
  • Novými spolupracovníkmi Petra Chobota na miesto Šárky budú zrejme Jana Marášková a Věra Šourková. Vyplýva to s postu na Facebooku. Nuž aspoň vieme kto stál za blokovaním desiatok nepohodlných diskutujúcich – aspoň sa tieto trupky priznali, avšak mohlo ísť aj o Petra Chobota, ktorý má zrejme tiež na FB prístup. Petr si vyberá za spolupracovníkov predovšetkým ľudí, ktorí sú mu za peniaze ochotní urobiť všetko – aj podvádzať s bylinkami. Věra Šourková má na svojom FB zverejnené viaceré intímnejšie fotografie s Petrom a to ako pred smrťou Šárky tak aj po nej. So Šourkovej FB vyplýva, že Petr začal omnoho viac komunikovať s Janou a Věrou po Šárkynej smrti
  • Chobot vo videu s názvom Důrazné varování před islamisty a sluníčkáři - Petr Chobot po druhý krát potvrdil, že byliny sa dovážajú od domorodcov, spomínal vo videu, že práve od domorodcov odlieta zásielka leteckej prepravnej spoločnosti, špecializovanej na ťažko dostupný terén Cesna z Peru do Európy. Vo videu tiež vystupujú aj samotní domorodci. Je smutné, že takto cynicky zneužíva domorodcov na svoje egoistické zištné biznis ciele
  • vzhľadom na agresivitu diskutujúcich ako reakcia na moje kritické video o Petrovi, nemožno vylúčiť, že Petr má schopnosť manipulovať svojimi priaznivcami na diaľku. Ak by to bola pravda, bolo by to pre neho veľmi karmicky zaťažujúce
  • v agresívnych prejavoch v diskusiách dominujú hlavne ženy. Možno to bude tým, že na semináre mu chodí viac žien a možno nimi aj cielene manipuluje
  • v minulosti som chcel s Petrom spolupracovať aj v spirituálnej oblasti, avšak to, že má seba a peniaze na prvom mieste bolo v tom prekážkou. Po tejto afére je to už definitívne vylúčené
  • som optimista a úprimne verím v to, že Petr prejde transformáciou svojej osobnosti v samých základoch, prestane robiť pre seba a začne robiť pre druhých. Úprimne verím v to, že sa raz priateľsky podáme ruky a Petr mi za kritiku pokorne poďakuje. Posielam mu pozitívne podporné energie aby sa tak stalo
  • z dôvodu nejakých záhadných príčin, bol Youtube kanál Free Planet zmazaný. Dôvod bude zrejme ten, že k účtu má prístup iba Adélka a Jindřich a tak to bolo treba vyriešiť
  • na Petrovom eshope sa uvádza, že incabotanica.com nie je platcom DPH. V ekonomických veciach sa nerozumiem, ale pokiaľ viem tak každý podnikateľ, živnostník je platcom DPH. Nepohybuje sa Chobot na hrane zákona aby odrbal štát?
  • Petra Chobota vnímam ako nevyzretého 15 ročného chlapca / kluka, ktorý ešte nevyspel k tomu, aby pochopil, že porušuje základné etické zásady, keď chce mať čo najviac peňazí na úkor druhých aj za cenu šialených podvodov. Ak by 15 ročný chlapec rozmýšľal rovnakým spôsobom ako Petr tak to by sa dalo akceptovať, na taký vek je to ešte v celku normálne, ale Petr Chobot má 51 rokov (zdroje informácii tu a tu), ale zodpovednosti sa ešte nenaučil. Veľmi smutné.
  • Petra Chobota vnímam ako veľmi vypočítavého človeka, ktorý chce za každú cenu nahrabať čo najviac peňazí. Zneužíva jednoduchosť indiánov, domorodcov, šamanov na svoje agresívne egoistické biznis ciele, cynicky zneužil indiánov na propagáciu svojich podvodných bylín a cynicky zneužíva jednoduchosť domorodcov šamanov a indiánov na takzvané „expedície“ do Peru, ktoré majú najmenej 4-krát premrštené ceny.
  • Petr Chobot cynicky zneužíva naivitu a obrovský hlad po spiritualite Českých občanov, ktorí sú si ochotní zaplatiť takzvanú „expedíciu“ do Peru, ktorá má minimálne 4-krát premrštenú cenu.
  • Petr Chobot je človek, ktorý síce má vysoké vibrácie, to jest je vyladený na energie s vysokých zdrojov, čo je veľká prednosť, ale vysoké vibrácie nie sú zárukou že daný človek bude mať dobrú karmu a že bude osobnostne vyspelý a vyzretý. Je pozitívne, že na každú opicu má Vesmír palicu, že aj človeka s takýmito vysokými vibráciami dobehla karma
  • Petr Chobot so Šárkou cynicky zneužili nekontaktovaných domorodých indiánov na reklamu na svoj podvod s bylinkami. Petr so Šárkou sa k nim správali ako kolonizátori. Nie som odborník na kečuánčinu, takže neviem či všetko Petr správne preložil, čo hovoril domorodý šaman. Petr šamana vo videu zneužil aby hovoril že máme v Európe otrávené rieky, čo bola v skutočnosti nepriama reklama na podvodné detoxikačné bylinky. A hneď na začiatku videa je reklama na Chobotove podvodné bylinky, ktoré prezentujú ako receptúry samotných šamanov, hoci sa neskôr ukázalo – prezradila to Šárkyna dcéra, že to boli len „receptúry“, to jest obyčajné bylinné zmesy samotnej pani Šárky. V tejto veci Petr už naozaj prekročil červenú čiaru, za toto bude musieť karmicky Petr veľmi pykať, toto mu vesmír len tak neodpustí. Nečudujem sa, že v tom videu aj had sa cítil veľmi nervózny z Chobotových klamstiev a cynizmu. …. A vážený súdruh Chobot, zmazaním uvedeného videa si nič nedosiahol. Asi dva dni pred jeho zmazaním som si ho stihol zálohovať, navyše už dávnejšie ešte aj iní ľudia zverejnili to isté video.
***************************************
Petr Chobot a slnovratová meditácia v roku 2018

  • video je tu, a záloha tu
  • človek by povedal, že Peter aspoň v čase slnovratovej meditácie si dá pokoj od útokov a nenávisti od svojich konkurentov v bylinkách, ale stal sa opak, vulgárnosť a útoky boli 10-krát tak drsné ako v Cestách k Sobě
  • znovu opakuje klamstvo a privlastňuje si Šárkyn vynález, že Adélka a Jindřich sú plagiátori, kopirátori jeho produktov, dokonca to označil z ich strany ako kriminálny čin. Petr chobot klamal v priamom prenose so zištných dôvodov
  • Chobot si od svojich byliniek sľubuje vedecky nepotvrdené informácie, že jeho bylinky budú liečiť rakovinu. Hovorí, že jeho prípravky sú 1000-krát silnejšie než penicilín – ďalší fantazmagorický nezmysel pre účel reklamy svojich pochybných produktov
  • ak je naozaj pravda, že ide o destiláty účinných látok bylín, potom tu môže hroziť predávkovanie alebo veľmi vážne vedľajšie účinky. Môže dôjsť aj ku smrti alebo trvalému poškodeniu zdravia. Klasická farmakológia používa presné dávky, avšak pri superkoncentrátoch bez dostatočnej vedeckej spôsobilosti môže dôjsť k predávkovaniu. Podrobné farmakologické účinky mnohých účinných látok bylín nemusia byť zdokumentované a neočakávaná smrť by nebola žiadnym prekvapením
  • Chobot v zápale silných emócii propagovať svoje nové produkty sa vyjadril, že predstaviteľov farmaceutického priemyslu je treba vystrieľať
  • v záujme propagácie svojich produktov sa Chobot vyjadruje, že ľudia majú otrávené telá, preto musia kupovať jeho produkty na detoxikáciu
  • Petr hovorí, že za 40 mega vybudoval xenónové centrum. Je to asi dosť vzdialené od reality
  • Petr vyzýva ľudí aby sa mu meditáciou pokúsili majetkovo vrátiť späť byt v ktorom mala pani Šárka xenónové terapie. Petr sa pokúsil zneužiť ľudí na čiernu mágiu aby sa egoisticky zmocnil majetku, ktorý nikdy nebol jeho
  • ďalej nám Petr vysvetlil čo to pre neho znamená kupovanie pozemkov pralesov pre účel jeho ochrany aby sa neťažili: kupovanie plantáži, kde boli v minulosti pralesy pre účel pestovania byliniek – takže len pre egoistický účel budovania jeho biznisu a mamony. Kým v minulosti Petr kritizoval to, ako sú vyrubované pralesy a ako na nich neskôr vznikajú plantáže, teraz ak to má byť v jeho zištný finančný prospech, tak je to zrazu v poriadku sa správať k pralesom ako európsky kolonizátor
  • urobil som perfektné rozhodnutie, že som si obsah z FB stránky Živá Lékárna zálohoval do svojo blogu, pretože už je všetko zmazané (cca od 9.1.2019). Tušil som to, že sa tak skoro / brzy stane a stalo sa. Jindricha a Adélku zrejme Petr vydieral
  • je obrovská škoda, že Chobotova aféra sa nedočkala väčšej medializácie. Obrovská škoda, že sa toho nechytili média, pretože ľudia by sa konečne dozvedeli pravdu a podvodník Chobot by konečne dostal čo si zaslúži. Škoda, že média po zmazaní obsahu z Facebooku už nemôžu čerpať informácie z prvej ruky
  • nebudem hovoriť z kade viem určité informácie, ale máme vážne podozrenie, že Petr sa svojím kritikom-bývalým spolupracovníkom vyhrážal a zastrašoval ich. Títo ľudia majú z Chobota reálne strach. Chobot sám nevie, či má byť na strane bielej alebo čiernej mágie, Chobot nie je žiaden dobráčisko ale prešpekulovaný darebák a nikto nemôže vedieť čo od neho čakať. Bývalí spolupracovníci majú z neho opodstatnene strach, že keď prehovoria, Chobot proti nim použije čiernu mágiu
  • pani Šárka spoločne s Chobotom sa dopustili pravdepodobne trestného činu, keď úmyselne klamali svojich klientov o pôvode produktov. Chobot je jednoducho kriminálnik. Tento krát si ale Chobot už dal veľký pozor a v deň slnovratu radšej prezradil, že byliny sa predsa len pestujú na plantážach, pretože si je dobré vedomý toho, že by inak riskoval basu alebo minimálne poriadne mastnú pokutu spoločne s dobre medializovanou aférou
  • je krásne a pozitívne, že obrovská chamtivosť po peniazoch oboch strán ako aj Chobota aj Šárkynych nasledovníkov, priniesla karmické výsledky a vyplavili sa na povrch informácie, ktoré sa verejnosť nikdy nemala dozvedieť
  • v jednej relácii / pořade Cesty k Sobě Petr nahlas nerozhodne rozmýšľal, či byť na strane dobra alebo zla. Tvrdil, že ak sa pridá na stranu „zla“ stačí mu jeden telefonát a okamžite dostane milióny. Tvrdil, že radšej zostane na strane dobra, ale už vôbec špekulovať nad možnosťou byť na strane zla je mimoriadne kontroverzné – preboha veď to by malo byť každému normálnemu človeku jasné byť na strane dobra a nie nad tým pochybne špekulovať, či sa vôbec oplatí byť na strane dobra
  • zaujímavé je veľmi kontroverzné učene Petra Chobota o karme, že môžeš byť akýkoľvek hajzel, ale pri určitých meditačných technikách ti Vesmír všetko odpustí, že karma to sú len energie nič viac. Karma je akoby negatívna energia, ktorej sa človek ľahko zbaví. Vidíme, že tohoto učenia sa Chobot riadi teda dokonalo, myslí si že ľudí môže neobmedzene klamať, odrbávať, podvádzať ľudí, manipulovať nimi a okrádať ich a že mu to prejde. V tejto veci si myslím, že sa Petr prepočítal. Skutočne je pravda, že človek, ktorý má schopnosť astrálne cestovať, má určitú výhodu, že keď aj robí veľa zla a udržuje si vysoké vibrácie, snaží sa byť permanentne naladený na vysoké vibrácie, vysoké energie, sa tak ľahko a rýchlo karma neprejaví, ale verí tomu, že Božie mlyny melú pomaly ale isto. Dôkazom že aj pre Chobota platí karma je už spomenutá aféra, ktorá vyplávala na povrch. Vesmír nie je slepý, vesmír sa na nás díva, mimozemské civilizácie sa na nás dívajú a dobre o týchto veciach vedia a môžu kedykoľvek zasiahnuť. Predpokladám že v budúcnosti budú Chobota čakať ešte omnoho väčšie kauzy ako táto
  • sranda, že dostal som aj spätnú väzbu od Petra Chobota čo sa týka mojich videí v deň slnovratu. Hovoril o akýchsi útokoch proti nemu, no čo iné by to mohlo byť ako moje videá
*********************************************************************************
 Celá ezoterika je len o psychologickej manipuláciii ľudí ako z ľudí vytiahnúť čo najviac peňazí. Nikde som viac špiny nevidel ako v ezoterike a to hlavne v ČR. Ak by išlo išlo Pánovi Chobotovi viac o dobro ľudí a menej o peniaze bolo by to super. Ale ezoterika je taký hrozný neetický humus, že Petrovi ani nemá byť kto dobrým príkladom. Pánovi Chobotovi ide v prvom rade o peniaze, biznis a vlastný blahobyt a až v druhom rade o dobro ľudí. Ak by tomu bolo inak, prinášal by iné ovocie

Ak by Pánovi Chobotovi prioritne nešlo o žmýkanie peňazí z ľudí ale o niečo iné, tak by musela jeho práca prinášať iné ovocie. Stovky ľudí by naučil opúšťať telo a podobne. Poznám liečiteľov na Slovensku, ktorí ľuďom zaktivizujú čakry, že dokážu opúšťať telo.

Mám veľmi vážne obavy, že pán Chobot nechce priamo a účinne učiť a pomáhať ľudí opúšťať telo kvôli jeho vlastným ekonomickým egoistickým záujmom. Človek schopný opúšťať telo by mohol nadobudnúť podobné schopnosti ako on a potom by mal ekonomickú konkurenciu, ak by už nebol jediný on kto robí semináre tohto typu.
******************
Pre pána Chobota sú nekomerčné projekty možno niečím úplne neznámym a ani sa nemá čím inšpirovať. Ja osobne som vyrastal v cirkevnom prostredí, kde som videl množstvo projektov a organizácii ktoré nefungovali na princípe biznisu a komercie. A práve preto som silne pohoršený s pána Chobota, že to fakt s komerciou a biznisom preháňa a to nie zrovna úplne etickým spôsobom.

Pán Chobot má možnosť fungovať aj na nekomerčnom princípe tak, že by pracoval v rámci neziskovej organizácie s transparentným financovaním a mal by fixný príjem. Nezisková organizácia by mohla byť financovaná nadáciami. Nakoľko by mal pán Chobot fixný príjem, pri jeho akciách by nebola hlavná motivácia peniaze – nebolo by tu to pokušenie. Je množstvo nadácii, ktoré by takýto projekt s veľkou radosťou podporili. A pán Chobot je tak známy človek, že ešte by sa aj jednotlivé nadácie bili medzi sebou kto to viac podporí... (nadácia je firemná organizácia určená pre sponzoring najrôznejších projektov). Mám trochu obavy, že pán Chobot má peniaze viac rád ako je zdravé a takýto model financovania by mu nevyhovoval, nakoľko by mal nižšie celkové prijímy

Odkaz fanatickým zástancom Petra Chobota
Samozrejme, že pán Chobot je slobodný človek, nech si to urobí ako chce - mne je to tak na háku - to len vás najviac trápi. Nech si len pán Chobot vydeláva na hlúposti ľudí takých akí ste vy. Ak chcete platiť premrštené ceny a je to podľa vás normálne - tak nech sa vám páči. Pán Chobot sa len smeje s vašej hlúposti, že mu na to skočíte. Nepochopili ste to, že pánovi Chobotovi ide len o peniaze . Vaša vec - za svoje životy si zodpovedáte sami
*********************************************************************************
  • cieľom mojich videí nebolo v žiadnom prípade akýmkoľvek spôsobom poškodiť Petrovi Chobotovi, ale stalo sa. Chobot má tak hroznú karmu, že inak to ani dopadnúť nemohlo. Veľmi agresívne reklamy na expedície do Peru sú jasným dôkazom toho, že po zverejnení mojich videí tam už nikto nechce. Kým v minulosti sa Chobot sťažoval, že musí odmietať ľudí do expedície, teraz má opačný problém. Ide hlavne o svedectvá ľudí, ktorí mali v Peru dobrú skúsenosť tu, tu, tu, tu, tu, tu.
  • Chobot je podvodník a ľudia samozrejme že ajavasku v Peru nikdy neskúsili, užili maximálne len tak niečo slabé, nejakú štvrtinovú dávku, ale ani to nie je pravda. Chobot si pod pojmom ajavaska predstavuje, ako to už v jednom zverejnenom videu povedal, že ajavaska je pre neho výlučne harmalín a jemu podobné látky, čo nie je pravda. Skutočná ajavaska je omnoho viac účinná, má sa viacero zdravotných rizík či už na psychiku (môže to byť spúšťač schizofrénie) ale hlavne na srdce
  • na slovo vzatý podvodník Chobot odrbáva ľudí, že všetky jeho predávané produkty sú s pralesa. Uvedené posty s Facebooku tak ľudia jednoznačne pochopia tu, tu, tu, tu, tu. Na niektorých fotkách vyzerá byť Chobot veľmi smutný – nečudujem sa – ten podvod nemôže byť požehnaný – možno ho s pralesu vyháňali samotní indiáni, ktorí usúdili, že je podvodník, možno aj intuitívne Chobot cíti, že sa mu s tým podvodom nikdy nebude dariť
  • vidím, že Chobot sleduje aj pravidelné aktualizácie na mojej stránke, upozorňoval na výšku dávky, na to som upozorňoval aj ja
  • pozitívne video, prednáška Petra o téme astrálne cestovanie, vytelestnenie https://www.youtube.com/watch?v=FNa9pLRnoTs
  • karma za úžerný neetický biznis. Chobotovi zlyhal registračný systém do Peru, viac tu
  • zvukové meditácie Petra Chobota dostupné na Youtube sú zdá sa dosť veľký podvod. Bohužiaľ necítim z toho moc pozitívne energie. Cieľom týchto meditácii je marketingové programovanie to, aby si Chobot zmanipuloval a naprogramoval ľudí tak, aby mu išli na seminár a aby si na nich zarobil. Máme takéto podozrenia. Istý môj známy chce veľmi za Petrom do Peru na jeho akciu s pochybným cenníkom, avšak vehementne odmieta ísť na cenovo výhodný kurz meditácie s čakrami Čchi kungu, čo je mimoriadne priama a efektívna práca s čakrami s certifikovanými inštruktormi, ktorá môže človeku veľmi pomôcť. Tento človek ani sám nevie vysvetliť prečo nie je ochotný tam ísť
Aktualizácia, máj 2019
Po prepuknutí aféry, že Chobot 4 roky ľudí klamal, že predával bylinky z Peru, sa to teraz aspoň čiastočne snaží napraviť, pretože inak by s ním karma dobre zatočila už okamžite. Tiež sa až veľmi nápadne snaží upozorniť na to, že pracuje na tom aby sa bylinky Pestovali priamo v Peru
https://www.facebook.com/PetrChobotBiologTerapeut/posts/2249040231843397?__tn__=-R
https://www.facebook.com/PetrChobotBiologTerapeut/posts/2247661391981281?__tn__=-R
https://www.facebook.com/PetrChobotBiologTerapeut/posts/2283954335018653?__tn__=-R
https://www.facebook.com/PetrChobotBiologTerapeut/photos/a.478995345514570/2277548852325868/?type=3&theater
Na tejto fotke Chobot aj šaman vyzerajú byť veľmi smutní a nešťastní. Chobot smutný z toho, že s bylinkami sa mu v biznise dariť nebude, a šaman smutný preto lebo dobre vie, že Chobot je zlomyseľný podvodník, ktorý chce pestovať bylinky pre svoje egoistické biznis ciele. Chobot tam vyzerá akoby mal ale poriadne depresívnu náladu.
https://www.facebook.com/PetrChobotBiologTerapeut/photos/a.478995345514570/2237672126313541/?type=3&theater
Zaujímavé video, ktoré je aj určitou reakciou na moje dve videá kde som ho kritizoval. Jednak Chobot sa snaží dokázať, že od teraz sa už snaží tovar dovážať s Peru a jednak sa snaží vysvetliť, že mu neide o peniaze. Chobota je treba brať s rezervou, pretože neklame prvý krát https://www.youtube.com/watch?v=sHgqwESlggs
Naprosto desivé sú svedectvá o Chobotovi človeka s nickom KopecnyV, ktorý popisuje ako videl určité démonické vplyvy na seminári s Petrom Chobotom. Výpoveď jedného človeka nemá veľkú hodnotu, môže to byť dosť subjektívne, avšak človeku prejde až mráz po chrbte, keď naprosto nezávislo od neho napísal podobné svedectvo aj úplne iný človek. Jasnovidný človek kritizuje Chobota http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=37177
Jediná informácia, ktorá sa mi trochu nepozdáva, že Chobot užíval ketamín, inak podobné incidenty na „expedícii“ v Peru poznám nezávislo aj od iných ľudí
https://aluska.org/co-je-zac-petr-chobot/

Peter Chobot aktualizácia (30. 7. 2019)
Aktualizácia a novinky o Petrovi Chobotovi prichádzajú po dlhšom čase nakoľko táto téma je v rebríčku mojich priorít medzi poslednými miestami.

  • Medzičasom sa mi podarilo zohnať istého vysoko relevantného a dôveryhodného človeka, ktorý autentickým svedkom toho, že pre Petra Chobota je bežná prax vyhrážať sa ľudom s ktorými sa nepohodne smrťou či objednaním si čiernych mágov. Naozaj môžem potvrdiť, že mnohí ľudia vedia veľmi negatívne informácie o Chobotovi, len sa boja – boja sa prehovoriť / promluvit. Zjavne Chobot nedal dobrý príklad ani jeho dnes už nebohej najbližšej spolupracovníčke Šárke Hanak, keď si na svoju konkurentku objednala čiernu mágiu. Je zrejmé že sa pani Šárka Hanak inšpirovala práve Petrom, ktorý takéto objednávky na čiernu mágiu robil často https://www.youtube.com/watch?v=Yb5yLgYWb84
  • Chobot je človek, ktorý si zarába / vydeláva peniaze aj cez mŕtvoly a potencionálnych kritikov je schopný zlikvidovať skôr ako sa sú schopní ozvať. Najíma si na to aj čiernych mágov. Je to v celku racionálny postup pretože, ak by mal zlú povesť, prišiel by o lukratívny biznis v Peru.
  • Na svojich seminároch Chobot vkladá do ľudí špeciálne manipulačné programy aby mu potom ľudia vo veľkom kupovali jeho bylinky, ktoré sú podľa neho všeliek. A špeciálne ženy je pre neho výhodné manipulovať.
  • Myslím si, že už na Chobota začala účinkovať aj karma – v poslednom pořade na Cesty k Sobě hlavne v druhej časti mal čerené oči, ktoré nepotrebujú komentár a sám sa priznal, že v noci ani nespáva a zdá sa že preplakal celú noc. V druhej polovici videa je Chobot čím ďalej tým viac nervózny a zúfalý https://www.youtube.com/watch?v=EdoAS4bz6lE
  • Petr Chobot s prostitútkami. Nech mi nikto nehovorí, že by v celku sympatické cca 18 ročné dievčatá mali záujem o neatraktívneho, starého obézneho Petra Chobota. Je nechutné sa takto chváliť s prostitútkami na sociálnych sietiach. V lepšom prípade sú to prostitútky v horšom prípade Chobot použil čiernu mágiu a psychicky dievčatá zmanipuloval aj proti ich vôli. Ďalej by ma zaujímalo, kto Chobotovi tie prostitútky vyhľadal – muselo to dať veľa roboty – ženy z Južnej Ameriky sú najškaredšie na svete a nájsť tam nejaké sympatické to dá zabrať. Chobot tiež kazí aj Dona Sergia https://www.facebook.com/PetrChobotBiologTerapeut/photos/a.478995345514570/2269949623085791/?type=3&theater ** https://www.youtube.com/watch?v=GG0ZL9wiL7A
  • svedkovia mi hovoria, že nie všetky ženy, ktoré boli na Chobotovych seminároch, si z tade odniesli dobré zážitky – mali napríklad posadnutie či depresie. Upozorňujem ľudí, že ísť Chobotovi na seminár je veľké riziko a hazard. Bežný človek nerozumie energiám ktoré cez neho prechádzajú a netuší či sú v jeho prospech alebo mu uškodia. Vzhľadom k tomu, že sa Chobot venuje aj čiernej mágii nemôže mať pod kontrolou na aké energie a na aké bytosti sa mu podarí vyladiť a môžete si veľmi ublížiť. Je to podobné ako hazardná hra – môžete získať alebo stratiť, ale skôr stratiť.
  • existuje staršie video na Youtube, kde sa Chobot snažil ospravedlňovať premrštenú cenu svojich zájazdov do Peru. Tvrdil, že ľudia majú peňazí dosť, keď sa mu hlási podstatne viac ľudí ako má kapacitu. Premrštenú cenu ospravedlňoval tým, že ľudia majú peňazí dosť a dokážu ich utratiť aj na väčšie hlúposti.
  • Chobot robí aktívnu reklamu do Peru. Kým v minulosti sa Chobot sťažoval, že sa mu príliš veľa ľudí hlási do Peru, dnes má problém presne opačný – hlási sa mu tak málo ľudí, že potrebuje robiť reklamu a agitáciu – prvá reklama v histórii https://www.youtube.com/watch?v=Elq5ybiTYKE
  • ani sa nechcem vyjadrovať k Chobotovym „múdrostiam“, ktoré hovorí o svojich bylinkách či ajavaske. Pre mňa ako vedecky založeného človeka, ktorý čítal stovky vedeckých výskumov, je takéto niečo veľmi pohoršujúce, sú to totálne bláboly bez akéhokoľvek vedeckého výskumu vyhlasovať svoje bylinky za všeliek.
  • Chobot má veľmi zvláštnu slabosť na ženy a rád ich zneužíva – tieto informácie mám potvrdené od viacero od nezávislých dôveryhodných svedkov. Tragikomický príklad toho je aj toto. Muži na jeho seminároch zjavne nie sú až tak veľmi vítaní – je to čudný úchyl. Rovnosť pohlaví Chobotovi asi nič nehovorí https://www.facebook.com/PetrChobotBiologTerapeut/photos/a.478995345514570/2431396110274474/?type=3&__tn__=-R
*********************************************************************************
Vyjadrenie Chobotových bývalých spolupracovníkov po Petrových útokoch na konkurentov
Vláďa Časár Po čase jsem se podíval na zdejší komentáře a je mi smutno. Moc dobře znám pohyby peněz a investice týmu PCH za poslední čtyři roky. Se Šárkou jsem spolupracoval a měl jsem na starosti vystavbu léčebného centra, skladu a připravovaných dalších investic. Pripravoval jsem se Šárkou 9 kamenných menhirovych sloupů se slovanský mi runami. Společně jsme najezdili tisíce kilometrů pro výběr vhodného pozemku, jeho následnou koupi včetně různych směn. Byl jsem u zrodu xenonu po společné cestě do Petersburgu a týdenní terapii v místním léčebné ústavu pro lidi s chronickým navykem na drogy. Fakt toho bylo dost a stálo to nejen spousty peněz, ale také spousty energie. Pomáhali jsme i s mícháním některých bylinek, resp. moje manželka je míchala. Fakt jsme díky tomu měli a máme dostatečný přehled téměř o všech aktivitách. A proto si dovolím nesouhlasit s jistými výroky Petra, protože jsou účelové. Mám od něj mnohá vyjádření, která jsou přesně v opačném významu těch které, zbytečně, rozvířili neporozumeni a někdy i nenávist. Jediné v čem se Petrova vyjádření nemění je ve vnímání oné reality. JE TO JEN HRA. Hra o to kdo tahá za delší část provazu. Hra o moc... Používají se úplně stejně techniky i praktiky, které Petr často popisuje. Ovlivnit kolektivní vědomí pomocí lživych nebo nepřesných informaci a vložit je do energeticko informačního pole a změnit kolektivní vědomí. Ano tato stará technika není cizí nikomu, kdo potřebuje moc. Ovládat druhé bytosti bez vlastního názoru....
A když vnimam, co vše se od odchodu Šárky děje, tak je mi jasné, že cíl je jen jediný... A děje se to velmi krásně. Postavit proti sobě lidi. Ty lidi s obrovským srdcem, kteří nepracuji pro sebe ale pro celek, jak je pojmenováno službou pro druhé. Je to celé záměr . Otevřete svá srdce i oči. Přestaňte se dívat pouze jedním směrem. Kult osobnosti v Petrově podání byl pečlivě budován a není tím, na co si hraje. Ano hraje. On to vnímá jako hru a ona to hra ve skutečnosti také je. Když to tak všichni přijmeme, tak nebudeme zbytečně dávat svou energií pro vytváření tlaku pro protitlak. Staňme se bytostmi odpovědnými za svůj život, za své bytí a za své postoje. Pokusme se překonat program člověk se všemi jeho slabinami. Jen to je cesta ke svobodě. Díky osobní odpovědnosti se můžeme osvobodit z ujařmení těch, kteří s námi chtějí manipulovat...
Preji Vám všem krásné a láskyplné svátky.
Venkovani Marcela Martin To jsou cenné informace Vláďo, díky za ně, přesně potvrzují i mojí zkušenost. PCH lže a lidi mu to baští. Je to opravdu smutný pohled na ty, co mu všechno sežerou a pak házejí bahno tím směrem, kterým on ukáže.

Venkovani Marcela Martin; Mata Preis Ti, kdo na to neměli žaludek od něj odcházeli, jen Šárka vytrvala, protože si uvědomovala, že se tak rychleji dostane ke svým cílům.

********************************************************************
Diskusie k tomuto videu sa odohrávali asi v takomto duchu:
*********************
Zaujímavé, že blokovaný na FB stránke Petra Chobota nie sú len ľudia, ktorých Petr nepozná, ale aj jeho najbližší spolupracovníci, ktorí sa stali nepohodlnými

***********************************
zaujímavé sú tiež priority Petra Chobota. Kým si stihol vytvoriť už dve funkčné eshopy, jeho osobná stránka funguje len veľmi núdzovo na primitívnom HTML kóde čo je dosť ostuda. Nuž veď akoby inak – peniaze sú u Petra na prvom mieste – najprv biznis a peniaze až potom osobná stránka. eshop.petr-chobot.cz ** incabotanica.com



Tragikomické a vtipné je aj to, že Chobot má na stránke titul PhDr. avšak v živnostenskom registri žiaden takýto titul nemá. Zas ďalší podvod:
*****************************
Apríl 2019. Podľa ovocia spoznáme Petra Chobota. Pri otázke kto ovláda astrálne cestovanie (AC), mali ľudia maximálne jednorázové zážitky. Petr Chobot nechce ľudí naučiť AC, pretože by sa tak aj iní ľudia naučili schopnostiam ako má on a vytvoril by si tak konkurenciu

Aktualizácia 13.12.2019
Zomrel Pavel, človek, ktorý Chobotovi konkuroval v xenonovej terapii. O Chobotovi je známe, že si dáva na niektorých ľudí objednať čiernych mágov. Ja na náhody neverím, mám na toto veľmi záhadné úmrtie veľmi jasný názor. Sám som si neuvedomil v akom nebezpečenstve som bol aj som kvôli zverejneniu videa o podvodoch Chobota s bylinkami. Je smutné, že Chobot nemá žiadne etické zábrany a nemá problém ani s objednávkou fyzickej likvidácie. Osobne považujem aj Pavla za podvodníka, avšak nemyslím si že by si tento človek zaslúžil objednávku na fyzickú likvidáciu od svojho konkurenta
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=432749330936543&set=a.123492428528903&type=3&theater
https://www.facebook.com/xenontherapia/posts/430242237853919



*********************************************************
*********************************************************

Petr Chobot aktualizácia 7.11.2019

Dňa 31. 10. 2019 český ezoterik Kryštof Koucký zverejnil video s Petrom Chobotom https://www.youtube.com/watch?v=SnUVI8dT9z8

  • dosť ma pohoršil názor Petra Chobota v tomto videu, kde hovorí to, že to či je človek „dobrý“ alebo „zlý“ zavisí od aktivity srdcovej čakry. S takýmto názorom by som si dovolil ale rázne nesúhlasiť. Tieto veci závisia od slobodnej vôle každej bytosti, nie od aktivity tej ktorej čakry. Isteže veľká časť ľudí, nie je slobodná a ovládajú ich rôzne negatívne energetické programy, avšak to že všetko ovplyvňuje srdcová čakry tak s tým súhlasiť nemôžem.
                    Poznámka na okraj: väčšina ľudí, ktorí konajú zlo, tak nerobia so slobodnej vôle, pretože ich ovládajú rôzne negatívne programy. To však určite neplatí o Petrovi Chobotovi, ktorý má schopnosť astrálneho cestovania a teda nie je tento človek súčasťou matrixu. Chobot je človek, ktorý koná zlo a objednáva si čiernych mágov na svojich oponentov z naprosto slobodnej vôle.

  • ďalej ma v rozhovore s Kouckým pohoršilo aj to že Chobot prezentuje svoje meditačné akcie ako úplne bezpečné a prospešné. Ja však od rôznych nezávislých svedkov či jasnovidných ľudí, ktorí sa zúčastnili jeho akcií viem, že tomu tak nie je vždy. Nakoľko Chobot sa zmiešane venuje čiernej a bielej mágii, nemá vždy pod kontrolou na aké bytosti sa vyladí. Niektorí ľudia hovoria že videli na jeho akciách aj démonické bytosti. Ďalej je Chobot ako egoistický človek veľmi ľahostajný a nemá záujem pristupovať ku svojim akciám zodpovednejšie aby k podobným incidentom nedochádzalo. Má to proste na háku, že mu to nevyšlo a že sa mu podarilo na ľudí privolať démonické bytosti.
  • Ďalší problém je v tom, že existuje podozrenie, že Chobot vkladá do ľudí na svojich meditáciach programy aby mu kupovali bylinky
                    Poznámka na okraj: ďalší vážny problém je v tom, že ľudia cítia, že nejaké energie cez nich prechádzajú a že sa s nimi niečo deje, avšak bežný človek nie je schopný rozlíšiť či ide o energie, ktoré im pomôžu alebo uškodia.

  • Vtipná vec, ktorú Chobot spomína v rozhovore s Kouckým, je to, že na jeho starú doménu http://petr-chobot.eu/ ktorej sa sám dobrovoľne vzdal, niekto nainštaloval pofidernú porno stránku plnú reklám a potencionálnych vírusov. Keby o tejto vtipnej veci Chobot neprehovoril sám, tak ani by som o tom nevedel. Ako k tomu došlo? Chobot sa domény dobrovoľne vzdal a na voľnú doménu sa môže zaregistrovať ktokoľvek. Dotyčná osoba mohla vidieť v štatistikách, že doména http://petr-chobot.eu/ mala slušnú sledovanosť a mohli predpokladať že aj po zrušení stránky zotrvačnosťou ju niekto navštívi. Vďaka reklamám môžu mať z toho nejaký finančný príjem. Chobot tvrdí, že mu nejaký detektív telefonoval a pýtal sa ho či je porno magnát – neviem či je pravda, čo hovorí Chobot, pretože to by musel byť teda veľmi hlúpy detektív - nuž možno z dôvodu zlej karmy si Chobot aj takýto divný telefonát zaslúžil.
                   Všeobecná poznámka na okraj: počas mojej Youtube kariéry som naozaj zažil všeličo. Mnoho ľudí na mňa útočilo alebo sa mi vyhrážalo, či to už boli náboženskí fanatici, keď som kritizoval náboženstvo, alebo či to už boli priaznivci dezinformačných médii, keď som kritizoval nenávistnú Ruskú vládnu propagandu. Ale najviac agresívni boli prívrženci Chobota, keď som kritizoval Chobota. Chobot a jeho priaznivci by sa mali nad sebou veľmi vážne zamyslieť.
Chobotova komunita sa už zmenila na silný egregor a začína byť veľmi podobná náboženstvu. Podobne ako nábožensky založeného človeka veľmi zraňuje ak mu hovoríte kritické argumenty na náboženstvo a začína byť pri tom agresívny, tak je to aj pri Chobotovych priaznivcoch.
                   Je dosť možné, že matrix by v súčasnosti ešte neumožnil verejne pôsobiť skutočne čistým a bezúhonným ľuďom. Chobot nakoľko hrá na dve strany, matrix mu dovolí pôsobiť verejne.

  • ďalej Chobot v rozhovore s Kouckým tvrdí, že na seminároch ľudia často vykríknu od bolesti, keď zasahujú jeho bytosti. Takéto drastické zásahy dosť vyvolávajú etické otázky. Navyše je dosť otázne či takéto zásahy má Chobot pod kontrolou a či nimi ľuďom viac neuškodí ako pomôže
**************
22.2.2020 Aféry Petra Chboota na Svobodnom vysílači https://uloz.to/folder/jCPjPl7b0vwS

4 komentáre:

  1. Zdravím tě člověče, přečetla jsem článek a tvuj názor je pomerne jednoznačně zabarvený ..neodkrýváš ale pravdu, pouze pohled kterým jsi momentálně schopen se na Petra dívat ...paa Káča

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdravím Vás. Nevyzreté duše môžu mať problém s týmto blogom

      Odstrániť
  2. zdravím vás,

    budu stručná, pane vy jste IDIOT / psych. stupnice = blbec -debil- imbecil -idiot / který si jen hloupě hraje na duchovního člověka, baví vás to , že ? tušíte proč to děláte?.hahahaha...a co vaše karma ? asi budete hodně šokován ...jedno ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prečítajte si aj toto:

      Petr Chobot vs. Svobodný vysílač https://samanizmuss.blogspot.com/2020/03/petr-chobot-vs-svobodny-vysilac.html

      Odstrániť